Lectia data de Putin!

13 ian.

Prin modul in care premierul Vladimir Putin i-a transmis mesajul lui Traian Basescu,prin jurnalistul de la TVR,ca in cazul continuarii conflictului ruso-ukrainean privind transportul de gaze naturale prin compania Gazprom in tarile UE,ca Rusia ar putea sa dea intreaga cantitate de gaze naturale pe care le tranziteaza prin Ucraina,Romaniei ca sa le tranziteze prin conductele ei in tarile UE,acesta l-a avertizat insa pe Basescu sa stea cuminte in banca lui,nici gand ca premierul Putin sa redictioneze intreaga cantitate de gaze naturale care sa fie tranzitata prin Romania ,tarilor din UE:
Argumente
1.Relatiile diplomatice reci intre Rusia si Romania,acutizata si de atacurile impotriva lui Putin cand acesta era presedinte din partea lui Traian Basescu:exemple,”Lac Rusesc”,axa Washigton-Londra-Bucuresti,proiectul Nabucco,gaze naturale livrate de Ucraina ,Romaniei prin intermediari fara stiinta Rusiei etc.Aceste lucruri Putin nu le uita!
2.Putin,crescut si scolit in Germania si bazandu-se pe faptul ca Rusia are o afinitate pentru aceasta tara de-a lungul secolelor,vezi domnia Ekaterinei cea Mare,de origine germana,Rusia a acordat unor firme germane ,datorita si lui Shroeder dar si Angelei Merkel,dreptul de a intermedia tranzitul de gaze naturale prin conductele care trec pe teritoriul Ucrainei,in baza unui comision.
3.In momentul izbucnirii conflictului cu ucraina aceasta era datoare Rusiei cu penalitatii de intarziere la plata ce insumau un miliard de euro.
4.Somata de Rusia sa plateasca factura,Ucraina a refuzat,acest fapt a facut ca Rusia,premierul Putin sa ia o masura draconica de sistare a furnizarii de gaze naturale catre tarile UE.
5.Datorita ca bazinul Rhur este secat numai are resurse energetice,carbuni,gaze naturale,sau petrol,tarile din UE sunt dependente de Rusia.
6.Romania,Bulgaria,Ungaria si ele.
7.La consfatuirea Consiliului de Ministri de la Bruxelles,au participat premierii tarilor implicate si dependente de gazele naturale rusesti,dar asa cum am scris intr-un articol anterior ca sa fie bagat in seama a participat si cancelarul -presedinte al Romaniei Traian Basescu,care a vrut sa vorbeasca cu Manuel Barosso.
8.Putin nu l-a bagat in seama.
9.Dupa reuniune Ucraina si-a luat angajamentul ca va plati rstantele fata de Rusia,iar aceasta prin firma Gazprom,va furniza gazele naturale incepand de azi 13 ianuarie 2009.
10.Lovitura de teatru,cand statele UE asteptau sa primeasca cantitatea de gaz natural contractat cu Rusia,printre care si Romania,Ucraina nu a dat voie sa fie tranzitate gazele naturale prin conductele ei si aflate pe teritoriul acestei tari.
11.Putin are planul B,crearea unei conducte South stream,care insa va ocoli Romania,trecand prin Bulgaria.
12.Basescu si-a vazut planul Nabucco naruit,el care este ignorat de intreaga comunitate europeana,isi vede visul de a prinde un nou mandat de presedinte naruit si nu mai poate ajunge un leader in regiunea balcanica.
13.Cabinetul Boc este nefunctionabil.
14.Politica fiscala -nu exista
15.Plan anticriza -nu exista;
16.Combaterea inflatiei prin intarirea leului in fata cresterii valorii monedei euro,la peste 4,25 lei-nu exista;
17.Atragerea de investitori si dezvoltarea infrastructurii prin atragerea de fonduri -nu exista;
18.Rezolvarea crizei energetice,a gazelor naturale,a combustibilului lichid -nu exista;
19.Proiectul de buget -nu exista;
20.Protectia sociala-nu exista;
21.Dezvoltarea si stimularea IMM-rilor si a altor ocupatii sau reconversii profesionale pentru personalul cconcediat-nu exista;
22.Impartirea Romaniei in feude ale grupurilor de interese de afaceri care roiesc in jurul celor doua partide aflate la guvernare si in jurul Cotrocenilor -exista;
23.Pentru populatia Romaniei,care este stresata,derutata,manipulata de mass -media pro-basesciana,cu amenitarea crizei economice a devenit un calvar;
24.Singura solutie a guvernului cel mai bogat din perioada post decembrista,este ca in frunte cu premierul Emil Boc sa-si prezinte demisia,panu este prea tarziu,dupa aceea se pot certa in partide cum vor ei,dar momentan singura solutie este Demisia sau Demiterea acestui guvern Boc.LECTIA DATA DE PUTIN isi face efectul asupra lui Traian Basescu!

4 răspunsuri to “Lectia data de Putin!”

 1. i.o.flavius la 5:16 pm #

  Servus Octavian…
  Măcar de am învăţa şi noi din cîte o lecţie de-asta mai amară… Se pare că Băsescu a „prins” ceva din lecţia asta şi încearcă să încălzească relaţiile cu Rusia, dar nu stie cum!
  Cele bune!

  Apreciază

  • octavpelin la 5:37 pm #

   Servus Flavius,dar l-au apucat acum nabadaile si ca mass media sa nu prezinte esecul suferit in fata lui Putin,a aruncat pe piata Decalogul sau de revizuire a Constitutiei.toate cele bune Tavi:)

   Apreciază

 2. supravietuitor la 8:31 pm #

  Tavi,am aflat si eu de decalogul lui Basescu.Adevarul ca vreau sa se revizuiasca Constitutia,dar nu acum e momentul si revizuirea sa fie spre binele tarii si al nostru,nu numai al presedintelui.
  Lectia data de Putin a fost cam dura,de aceea cred ca Putin l-a sunat ieri sau azi (nu mai stiu exact) pe Basescu sa vorbeasca despre gaz.
  Cine stie ce planuri are,parerea mea e ca nu trebuie sa avem relatii proaste cu Rusia.
  O seara linistita,
  Gabi.

  Apreciază

 3. octavpelin la 10:00 pm #

  Gabi,Basescu ca sa treaca peste esecul de la Bruxelles,unde Putin nici nu l-a bagat in seama ,ca sa treaca acest esec pe planul 2 a venit cu petarda ca vrea o noua Constitutie si mass media noastra a muscat imediat momeala uitand de vizita acestuia la Consiliul de ministrii,unde nu avea ce sa caute,cele bune Tavi:)

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: