EDUCATIA NATIONALA in ROMANIA

22 ian.

Cea dintai si cea mai importanta datorie a unei natiuni este de a face educatia copiilor;numai cu aceasta conditie,ea poate sa-si asigure existenta,mai mult inca,sa devina din ce in ce mai bogata.Cu atat mai mai mult o democratie ,in care poporul este rege,si are obligatia de a forma cetateni care vor stabili legi si vor face sa fie aplicate.Scolile primare ar trebui frecventate de copii,fara deosebire de avere sau de nastere.In aceste scoli ar trebui sa vina acesti copii sa-si caute hrana sufleteasca-care va face sa traiasca acest mare organism,numit NATIUNE.
Invatatorii care predau ,au invatat in scolile normale,de la profesori experimentati,care au fost formati de acestia in arta de a educa aceasta mica lume,SPERANTA PATRIEI.Lor li-e data cinstea nepretuita,dar grea de a forma generatiile viitoare,de a le face mai inteligente si mai morale decat cele precedente,de a le inspira sentimente mai nobile,avand grija sa pastreze ce este mai bun in spiritul si caracterului neamului romanesc,asa cum s-a pastrat de secole.Dar invatatorii si invatatoarele ,ori de cat ar fi de devotati,nu vor putea indeplini aceasta sarcina,daca nu vor fi ajutati de parinti.Copiii,traind in scoala si in familie intr-o atmosfera sanatosa,hraniti din izvoarele vii ale literaturii si stiintelor,indemnati de exemple nobile,incurajati din toate partile,vor castiga dragostea de munca,vor reforma intreaga societate civila,se vor implica cu raspundere in viata politica,economica,culturala,vor fi gata sa-si indeplineasca rolul in viata,fara greutate la noile cerinte ale Noii Ordini Mondiale.Astfel valorile cum sunt: Natiunea,Statul de Drept,Democratia si Economia de piata vor fi aparate si consolidate de generatia tanara care preia din mers destinele ROMANIEI.
Astfel adio,incalcari ale Legii Fundamentale,Constitutia, care este fundamentul Statului de Drept si a Democratiei in Romania europeana a mileniului 3.

2 răspunsuri sa “EDUCATIA NATIONALA in ROMANIA”

 1. Oana 22 ianuarie 2009 la 2:58 pm #

  Da, asa ar fi normal, doar ca la noi nu e nimic normal. Mai avem pana sa invatam cum sa ne educam copiii. Hehe, poate inca 20 de ani de aici inainte.

  Apreciază

  • octavpelin 22 ianuarie 2009 la 3:31 pm #

   Da,Oana ai dreptate la noi nu e nimic normal si cand te gandesti ca am primit de la multi studenti din Basarabia,mesaje ca ei nu l-au invatat pe Grigore Vieru la scoala,iti dai seama drama acestui popor care cat de curand isi va pierde identitatea,cu stima Tavi:(

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: