FONDURI EUROPENE pentru CIMITIRE!(ROMANII sunt INVENTIVI),SAU CUM SA IESIM DIN RECESIUNE!

18 mart.

Cimitire private,hoteluri si centre SPA sunt doar cateva dintre propunerile neobisnuite pentru care investitorii romani au solicitat fonduri europene,potrivit datelor Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP).
Reprezentantii institutiei care asigura derularea banilor prin programul national de dezvoltare rurala spun ca nu sunt singurele solicitari „ciudate” pe care le-au primit in ultima vreme.
A fost un investitor care voia sa faca statie de incinerare a deseurilor medicale cu grad de risc provenite din spitale,clinici.
Un altul s-a interesat de finantare pentru infiintarea unui IMM care sa produca lampi de iluminat cu gaz,iar alt investitor s-a interesat de finantarea activitatii de aerografiere a mijloacelor de transport-masini,motociclete,barci cu motor.
Oficialii APDPR au atentionat ca proiecte precum infiintarea uni cimitir privat nu sunt unele eligibile,in schimb,o propunere privind deschiderea unei firme de pompe funebre ar putea primi bani de la UE.
Acestia mai spun ca,in cadrul masurii care se adreseaza dezvoltarii microintreprinderilor in mediul rural,pot fi finantate,de exemplu,activitati de productie video-cinematografica si de programe de televiziune.
Totodata ,romanii pot obtine finantare pentru productia de sapunuri,cosmetice si parfumuri,constructia de barci si nave,fabricarea de bijuterii si a imitatiilor acestora,a calculatoarelor si a produselor electronice si optice.
Putin probabil insa ca un IMM romanesc sa ajunga sa fabrice sau sa repare aeronave si nave spatiale recunosc oficialii agentiei.
Masura de finantare a dezvoltarii IMM-urilor a fost introdusa in toamna anului 2008,fiind disponibila in sessiunile de depunere a proiectelor septembrie-octombrie si noiembrie decembrie,noteaza Mediafax.
Tara noastra poate beneficia,pana in 2013,de fonduri UE de circa 8 miliarde de euro.
Pana in prezent,din cele 11.770 de proiecte au fost selectate 1.490,avand o valoare publica de circa 780 milioane de euro.
Concluzia este ca ROMANII sunt INVENTIVI,si incearca sa iasa din RECESIUNEA ECONOMICA cu proiecte indraznete care uimesc si autoritatile europene de la Bruxelles.

6 răspunsuri to “FONDURI EUROPENE pentru CIMITIRE!(ROMANII sunt INVENTIVI),SAU CUM SA IESIM DIN RECESIUNE!”

 1. snake 18 martie 2009 la 1:32 pm #

  ai uitat sa amintesti de SPA-uri! :))) uite, din astea traieste romanu’, nu-i asa? hai sa fim seriosi, fondurile astea le iau tot ei, sau cel putin incearca sa le ia, ca decizia e ceva mai incolo, pe la UE. Anul trecut au fost aprobate vreo 4 proiecte, restul la gunoi. Acum ceva vreme, auzeam o stire cum ca unii de prin tara au depus dosare pt obtinerea acestor fonduri insa au fost atat de bine analizate si li s-a dat o asemenea importanta incat au beneficiat de o unica directie si anume…la WC! Aia nu erau in schema si n-au dat spagi unde trebe…

  Apreciază

  • octavpelin 19 martie 2009 la 8:24 am #

   Snake,de ce crezi ca am nu am amintit de SPA,fondurile europene ajung tot la clientela politica transpartinica,la noi functioneaza in continuare DMH,o zi frumoasa Tavi 🙂

   Apreciază

 2. blogjeans 19 martie 2009 la 4:52 am #

  Ce pot spune? Suntem o natiune de realisti/pesimisti. Asadar, multi dintre noi vom iesi din criza precum Iliescu din politica; numai cu picioarele inainte! In aceste conditii, se cade ca UE sa bage ceva parale in tintirimurile noastre!

  Apreciază

  • octavpelin 19 martie 2009 la 8:37 am #

   @blogjeans.ma bucur ca ai intrat pe blogul meu si sunt de acord cu tine ca suntem o natiune de realisti/pesimisti,iar UE se cade sa bage bani in tintirimurile noastre,apogeul crizei economice va fi in septembrie 2009,sper sa nu iesim precum Iliescu din politica,cu picioarele inainte,o zi frumoasa !Tavi 🙂

   Apreciază

 3. rucsi 20 martie 2009 la 6:39 pm #

  Ideea cu incinerarea deseurilor nu este rea, sa stii!
  Dar avem si deseuri umane in politica de varf. Cu ele ce facem?:)))

  Apreciază

  • octavpelin 20 martie 2009 la 7:31 pm #

   Rucsi,cand am scris acest articol m-am gandit ca si tine dar cu deseurile umane din varf ce facem ? o seara linistita !Tavi 🙂

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: