GAZPROM SE EXTINDE IN EUROPA!

28 mart.

Compania rusa de gaze naturale Gazprom intentioneaza sa rascumpere luna viitoare un pachet de 20% din actiunile subsidiarei petroliere GAZPROM NEFT,de la grupul energetic italian ENI.
De asemenea,Gazprom este interesata si de rascumpararea unor active din domeniul gazelor naturale de la acelasi grup italian,declara Reuters.
Compania rusa discuta,in acest sens,finantarea,care s-ar putea ridica la 5,5 miliarde de dolari.
ENI a achizitionat cele 20% din actiunile Gazprom Neft in 2007,printr-o licitatie organizata de stat pentru vindrea activelor companiei YUCOS,intrata in acea vreme in faliment.
Rusia isi intareste puterea de infuenta in Europa,prin acapararea si detinerea puterii energetice instituind astfel monopolul asupra statelor Uniunii Europene,care vor depinde energetic de Rusia.

4 răspunsuri to “GAZPROM SE EXTINDE IN EUROPA!”

  1. rucsi 28 martie 2009 la 2:25 pm #

    Tot respectul pentru natiunile care inteleg si stiu sa-si valorifice potentialul, resursele naturale si umane.
    Noi am instrainat tot ce-am avut! De aceea ne meritam, poate, soarta!

    Apreciază

    • octavpelin 28 martie 2009 la 4:47 pm #

      Rucsi,Rusia ramane o mare putere mondiala,de care depinde si economia USA,noi suntem cu „lacul rusesc” in cele mai proaste relatii ,de altfel datorita tantarului de la Bucuresti,Putin a impus statelor UE izolarea acestuia,va pierde cu brio alegerile,scandalurile de mare coruptie vor aparea acum in mass-media,iar modul in care seplange Omul Suprem,denota neputinta si ca este panicat de frica de cele ce vor urma,o seara placuta !Tavi 😦
      p.s.cei care s-au rotit la guvernare putin le-a pasat de potentialul,resursele naturale de care dispune Romania,pentru acestia conteaza sa se imbogateasca rapid,ar vinde daca s-ar putea si pe mama lor.

      Apreciază

  2. supravietuitor 28 martie 2009 la 9:34 pm #

    De acord cu ce spuneti voi.Au vandut ai nostri toate resursele energetice.Sper sa nu vanda si apa. 😦
    Oare se va schimba in bine ceva?
    O seara placuta!
    P.S.Tavi,daca esti microbist,imi pare rau pentru bataia din aceasta seara.
    Gabi.

    Apreciază

    • octavpelin 28 martie 2009 la 9:42 pm #

      Gabi,si apa au vandut-o la unul Jean Valvis,a avut si Omar Hayssam,Zieger,mai sunt si altii ,trist dar adevarat !,o seara linistita! Tavi 😦
      p.s.sunt rapidist ,tiu si cu nationala,dar stiam ca o sa ia bataie de la Sarbi.Totdeauna ne-au batut.Tin minte cand au jucat ai nostri ,nationala,cu Raducanu,Vigu sBalaci ,Dobrin,Iordanescu,cu Serbia,am condus cu 3-0 si am pierdut cu 4-6,calificarea la mondialul din anul 1974.

      Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.