REMEMBER-23 AUGUST 1944! SAU ROMANIA SINGURA in CALEA LUPILOR!

23 aug.

PROCLAMATIA REGELUI MIHAI I CATRE TARA ,DIN 23 AUGUST 1944

Romani,
In ceasul cel mai greu al istoriei noastre am socotit,in deplina intelegere cu poporul meu,ca nu este decat o singura cale,pentru salvarea tarii de la o catastrofa totala:iesirea noastra din alianta cu puterile Axei si imediata incetare a razboiului cu Natiunile Unite.

Romani,
Un nou guvern de uniune nationala a fost insarcinat sa aduca in indeplinire vointa hotarata a tarii,de a incheia pacea cu Natiunile Unite.
Romania a acceptat armistitiul oferit de Uniunea Sovietica,Mrea Britanie si USA.Din acest moment inceteaza lupta si orice ostilitate impotriva armatei sovietice,precum si starea de razboi cu Marea Britanie si Statele Unite.Primiti pe soldatii acestor armate cu incredere.Natiunile ne-au garantat independenta si neamestecul in treburile interne.Ele au recunoscut nedreptatea dictatului de la Viena,prin care Transilvania ne-a fost rapita.

Romani,
Poporul nostru intelege sa fie stapan pe soarta sa.Oricine s-ar impotrivi hotararii noastre libere luate si care nu atinge drepturile nimanui este un dusman al neamului nostru.Ordon armatei si chem poporul sa lupte prin orice mijloace si cu orice sacrificii impotriva lui.Toti cetatenii sa se stranga in jurul tronului si alguvernului pentru salvarea Patriei.Cel care nu va da ascultare guvernului se opune poporului este tradator de tara.

Romani,
Dictatura a luat sfarsit(n.m.Maresalul Ion Antonescu si Mihai Antonescu impreuna cu multi generali fusesera arestati.) si cu ea inceteaza toate asupririle.Noul guvern inseamna inceputul unei ere noi in care drepturile si libertatile tuturor cetatenilor tarii sunt garantate si vor fi respectate.
Alaturi de armatele aliate si cu ajutorul lor,mobilizand toate fortele natiunii vom trece hotarele impuse prin dictatul nedrept de la Viena,pentru a elibera pamantul Transilvaniei noastre de sub ocupatie straina.(n.m.trupele hortyste si germane).

Romani,
De curajul cu care ne vom apara cu armele in mana independenta impotriva oricarui atentat la dreptul nostru de a hotara singuri soarta depinde viitorul tarii noastre.
Cu deplina incredere in viitorul neamului romanesc,sa pasim hotarati pe drumul infaptuirii Romaniei de maine,a unei Romanii libere,puternice si fericite.

publicat -Romania libera din 24 august 1944.
Actul de la 23 august a fost confiscat de Partidul Comunist Roman cu ajutorul URSS,ca sa instaureze peste cativa ani teroarea rosie,gulagul comunist cu ajutorul lui Stalin,Detronarea sub amenintare a MAJESTATII SALE,ALTETA REGALA MIHAI I si instaurarea regimului stalinist de opresiune impotriva intregului popor roman si confiscarea a doua oara a acestui eveniment pentru cultul personalitatii pentru Nicolae Ceausescu.
Romania s-a aflat singura in calea lupilor.

14 răspunsuri sa “REMEMBER-23 AUGUST 1944! SAU ROMANIA SINGURA in CALEA LUPILOR!”

 1. snake 23 august 2009 la 3:39 pm #

  suntem un popor de tradatori numai daca citim istoria (asa ciuntita cum este) de la decebal incoace! tradatori suntem si astazi

  Apreciază

  • octavpelin 23 august 2009 la 3:55 pm #

   @snake.Da ,in privinta cu germanii ,cand am trecut de partea cealalta a baricadei,iar Germania nu uita niciodata pe tradatori,apropo,ce faci pe hi 5?,o seara frumoasa 🙂

   Apreciază

 2. daurel 23 august 2009 la 6:48 pm #

  Este dificil de accptat ca sunt mai multe istorii. Ce s-a scris aici imi convine si mie; sa se oficializeze, daca se mai poate asa ceva. Sa aveti bucurii!

  Apreciază

  • octavpelin 23 august 2009 la 11:36 pm #

   @daurel.Documentele pe care le public sunt de la parintii mei care au trecut prin infernul rosu,o sa public si tratatul Ribbentrop -Molotov,o seara frumoasa 🙂

   Apreciază

 3. supravietuitor 23 august 2009 la 7:16 pm #

  Tavi,felicitari pentru articolul tau!Am avut si eu planificat si a aparut un articol despre 23 august,nu numai 23 august 1944,ci si 23 august 1939,ziua Pactului Ribbentrop-Molotov.
  O seara linistita!

  Apreciază

  • octavpelin 23 august 2009 la 11:38 pm #

   Gabi,o sa public si textul original pe care il am despre acest tratat,o seara frumoasa si ma bucur ca esti alaturi de mine si de noi care respectam istoria acestei tari asa cum au trecut toate neamurile peste noi.

   Apreciază

 4. snake 24 august 2009 la 2:16 pm #

  pe hi5? wow! nu sunt si pe acolo! nu caut partener :)) si am trecut de varsta cosurilor :))

  Apreciază

 5. snake 24 august 2009 la 7:14 pm #

  man, tu ma bagi la apa? care poza? da-mi linkul. sa nu fie furt de identitate! nu glumesc. incep sa ma enervez.

  Apreciază

  • octavpelin 24 august 2009 la 8:05 pm #

   Snake,am trimis pe h5 mai multe e-mailuri ,iar intr-unul din ele te-am vazut pe tine,o seara placuta 🙂

   Apreciază

 6. Vasile Zarnescu 20 aprilie 2020 la 10:07 pm #

  Apelul regelui Mihai I a fost un act de trădare a Mareșalului Ion Antonescu, deoarece nu fusese semnat nici un „armistițiu” cu U.R.S.S. Rezultatul imediat a fost că U.R.S.S. capturat circa 160.000 de militari români, care au fost duși în lagărele sovietice din Siberia.
  Vedeți pe larg aici: http://monitorsri.blogspot.com/2012/04/turpitudinea-ex-regelui-mihai.html.

  Apreciază

  • octavpelin 21 aprilie 2020 la 10:44 am #

   DOI UNCHI DE AI MEI AU FOST DUSI IN SIBERIA,4 VERISIOARE CARE ERAU MICI DE 4,5,7,8 ANI DUSE LA VLADIVOSTOCK !

   Apreciază

 7. octavpelin 23 august 2009 la 3:53 pm #

  @Artistu zice… 23 August a fost data fatidica pentru poporul roman care a trebuit sa traiasca in teroarea rosie a gulagului comunist timp de peste 40 de ani,cu stima Octav.

  Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

 1. Artistu zice… » 23 august atunci, ieri si azi! - 23 august 2009

  […] Uite si alte texte care mi-au placut despre ziua de azi si despre semnificatia ei: Fanel, Raimondo, Octav Pelin, Partea Luminoasa, Printul Radu si la final ceva funny de 23 august! Andrei KIP IN TACI […]

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: