ION ILIESCU PRESEDINTELE DE ONOARE AL PSD:SCHIMBAREA MAJORITATII SI SUSPENDAREA PANA PE 25 MARTIE A LUI TRAIAN BASESCU -ACTIUNE NEREALISTA A USL!

28 feb.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a apreciat, duminică, la Europa FM, că, cel mai probabil, actuala coaliţie de guvernare va rămâne la putere până în 2012, termenul viitoarelor alegeri generale, potrivit Mediafax.
Soclitat să comenteze cu privire la intenţia liderilor USL de schimbare a majorităţii parlamentare şi de suspendare a preşedintelui Băsescu, eventual până la 25 martie, preşedintele de onoare al PSD a spus că i s-a părut „nerealist”, potrivit Europa FM.
„Mie mi s-a părut cam pripită această chestiune. Altminteri, sigur, dacă privim starea de spirit a populaţiei, populaţia ar aştepta o schimbare mai rapidă. Dar ne aflăm în cadrul unor reguli ale funcţionării democraţiei. Nu se poate genera o asemenea schimbare fără să realizezi o majoritate parlamentară necesară. Nu avem această majoritate. Ba, din contră”, a precizat Iliescu.
El a mai spus că nu este aşa de optimist, ca alţii, că acum, după Congres, UDMR „va intra rapid în barca unei opoziţii care să răstoarne raportul de forţe”.
„E iluzorie o asemenea chestiune. Deci trebuie să privim lucrurile cu realism. Iar situaţia cea mai probabilă este să avem alegeri la termen. Sigur, se pot produce şi accidente pe parcurs. Şi în cadrul guvernanţilor. Deci nu poate fi ignorată o asemenea posibilitate. Şi trebuie încurajat un asemenea proces, care ar putea scurta suferinţele ţării. Că aici este vorba despre faptul că ţara este în suferinţă dacă se prelungeşte o guvernare care s-a dovedit incapabilă”, a adăugat el.
Întrebat dacă i se pare mai puţin probabilă o schimbare de majoritate, Iliescu a răspuns: „Mi se pare nu totdeauna realistă”.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a avansat recent data de 25 martie ca posibilă pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: