REGELE TRAIAN BASESCU ISI VA SACRIFICA” REGINELE”?!

28 feb.

Va da Băsescu şah la „Regină”?
Cine este „Regina” care controlează şpaga din vămi? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor de ceva vreme. Totul a început după ce, în urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu declara într-un interviu acordat României libere că „Regina se află printre liderii sindicali”. Imediat a început o campanie de identificare a celui care ar putea fi în fruntea corupţiei din vămi. Sindicalistul Vasile Marica a fost acuzat că a primit şpagă de la vameşi pentru promovare şi menţinere în funcţii. Acesta reacţionat imediat şi a respins toate acuzaţiile, spunând că aşteaptă ca procurorii sa reglementeze situaţia. „Nu sunt Regina, dar îi aştept pe procurori să vină, să mă lege” a declarat liderul sindical.
Când toată lumea avea senzaţia că agitaţia pentru căutarea „Reginei” a intrat pe un făgaş clar, o nouă lovitură de teatru. La începutul săptămânii, preşedintele Traian Băsescu a făcut o nouă serie de declaraţii interesante. Acesta atrăgea atenţia asupra evaziunii fiscale inclusiv din domeniul agriculturii, avertizând că „nimeni nu mai poate dormi liniştit atunci când ştie că încalcă legea”.
„Instituţiile statului în lupta cu crima organizată trebuie să continue ceea ce s-a început anul trecut în vară şi anume „bătălia” împotriva evaziunii fiscale, fie că ea se produce la nivelul firmelor, fie că se produce în comerţul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, cu carne, fie că vorbim de evaziunea fiscală pe piaţa muncii, munca la negru. Nimeni nu mai poate dormi liniştit în aceste domenii, atunci când ştie că încalcă legea”, a declarat recent Traian Băsescu.
Coincidenţă sau nu, la doar câteva zile după declaraţiile preşedintelui Băsescu, procurorii DNA şi poliţiştii au realizat mai multe descinderi în Vama Ploieşti. Au fost vizate firme de import-export de legume şi fructe, dar şi angajaţi ai Autorităţii Vamale.
Efectul descinderii de la Vama Ploiesti a fost spectaculos. Cornel Costea, şeful vămii Ploieşti, a fost arestat pentru pentru 29 de zile pentru luare de mită în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată. Acesta a declarat că o parte din banii din mită ajungeau la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.
„În perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa, ajungeau la preşedintele S.B (Sorin Blejnar, n.red.)”, se arată în motivarea arestării lui Cornel Costea.
Pe de altă parte, fostul director al Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin susţine că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ar fi „Regina” şi că în 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din funcţia de şef al Vămii Ploieşti pentru că nu a luat „şpagă” şi nu a dat mai departe.
„După ceea ce mi s-a întâmplat, în urma afirmaţiilor lui Blejnar şi ale lui Prisăcaru, consider că Blejnar este regina,” spune Diana Severin.
Totodată, unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moraviţa, aflat în arest preventiv pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi asociere la un grup infracţional organizat, susţine că în afacerea şpăgilor colectate din vămi sunt două personaje care au statut de „regină”. Într-o scrisoare transmisă din arestul poliţiei, el i-a indicat pe şeful ANAF şi pe comandantul Poliţiei de Frontieră Române că ar beneficia din sumele de bani strânse din punctele de frontieră.
„Se tot vorbeşte că vor să ajungă la regină. Păi sunt două. La vamă regina e Blejnar, iar la Poliţia de Frontieră este chestorul Buda. Transporturile sumelor către Bucureşti se fac cu maşinile personale ale oamenilor de legătură, pentru că nu mai mergea cu avionul. Au fost dintre noi care au vrut să facă autodenunţ şi nu au fost lăsaţi”, scrie fostul lucrător din Vama Moraviţa rutier, citat de Mediafax.
La rândul său, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat joi că nu el este „Regina” de pe tabla de şah a corupţiei din vămi şi că dacă există un grup de persoane implicat în „piramida şpăgilor” organele de urmărire penală trebuie să-şi facă treaba „până la capăt”.
„Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină. Dacă există un grup de persoane care a fost implicat în această piramidă care a tot fost vehiculată, piramida şpăgilor, rog organele de urmărire penală să-şi facă treaba până la capăt”, a spus Blejnar, prezent la o conferinţă de presă privind activitatea Gărzii Financiare
în 2010.
Deja se pare că „Regina” are mai multe chipuri, iar identificarea este foarte greu de realizat. Campania anticorupţie iniţiată de preşedintele Traian Băsescu ar trebui să ducă la descoperirea capilor mafiei din vămi. Încrengătura duce şi spre partidul de guvernământ, iar unii dintre arestaţi au început să facă declaraţii care de care mai interesante. Va reuşi Traian Băsescu să dea într-un final şah la „Regină”, indiferent de culoarea politică a acesteia?

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: