CODUL MUNCII ASUMAT DE CABINETUL MARLANULUI TRAIAN BASESCU DE 1 MARTIE!

1 Mar

Codul Muncii, asumat de Guvern în Parlament de Ziua Femeii
Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00, au decis luni, conducerile reunite ale Pralamentului. Proiectul de modificare a Codului Muncii, care a fost aprobat în cursul dimineţii de Guvern, a fost deja trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.
„S-a stabilit foaia de parcurs a angajării acestei răspunderi. S-a stabilit termen ca domnul prim-ministru să se prezinte în Parlament pe 8 martie, la ora 10.00. Până atunci, până vineri, la ora 20.00, se vor depune de către cei interesaţi amendamente”, a anunţat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.
El a mai spus că, dacă se va depune moţiune de cenzură, documentul fiind în pregătire, probabil va fi stabilită o nouă foaie de parcurs pentru citirea moţiunii, pentru dezbaterea acesteia şi pentru vot.
„Discuţii deosebite nu au fost cu privire la foaia de parcurs. (…) Până vineri se vor depune amendamentele, probabil că sâmbătă şi duminică Guvernul ar trebui să se aplece asupra amendamentelor – eu m-aş bucura s-o facă, dar probabil că nu o s-o facă, iar marţi, ora 10.00, domnul prim-ministru va fi prezent pentru a-şi angaja răspunderea”, a mai spus Chelaru.
Proiectul de Cod al Muncii, nu beneficiază de susţinerea sindicatelor, după ce vineri reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor au analizat noua formă, dar fără să ajungă la un acord în privinţa modificărilor. Opoziţia şi-a anunţat intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii, dar sunt şanse puţine de succes.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: