EUROBSERVER:NICOLAS SARKOZY IL SMOTOCESTE DIN NOU PE TRAIAN BASESCU,TEMA:CRIZA DIN LIBIA!

13 mart.

Băsescu l-a înfuriat din nou pe Sarkozy!!!
Președintele Traian Băsescu a reușit din nou să-l înfurie, vineri, la summitul european consacrat situaţiei din Libia, pe omologul său francez Nicolas Sarkozy, informează EUobserver. Potrivit sursei citate a fost nevoie de intervenția cancelarului german Angela Merkel pentru a aplana disputa dintre cei doi.
Germania şi Franţa s-au situat pe poziţii divergente la summitul de vineri în privinţa modului în care blocul european ar trebui să reacţioneze la criza din Libia. În această polemică, România pare să se fi raliat poziţiei germane. “În acest moment, România nu susţine o soluţie militară în Libia. Considerăm că poate fi o eroare politică majoră”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European. România s-a declarat şi împotriva recunoaşterii Consiliului Naţional de tranziţie constituit la Bengazi. Franţa, în schimb, s-a grăbit să-i recunoască legitimitatea. “Am considerat că rangul maxim pe care îl poate avea acest consiliu este de interlocutor”, a spus preşedintele Traian Băsescu. El s-a întrebat cât de credibilă poate fi această structură atâta vreme cât în fruntea acestui consiliu se află ministrul justiţiei al lui Gaddafi.
O poziţie similară a avut şi premierul bulgar, care, potrivit EUobserver şi presei bulgare, a fost deranjat de presiunile lui Nicolas Sarkozy de a recunoaşte consiliul rebelilor. Acest consiliu, a explicat Boiko Borisov fără a da nume, are printre membrii-cheie oameni care au fost implicaţi în torturarea infirmierelor bulgare.Consiliul este condus de fostul ministru al justiţiei din regimul lui Gaddafi, cel care a vegheat asupra justiţiei libiene în perioada procesului infirmierelor bulgare. Cinci infirmiere bulgare şi un medic palestinian au fost condamnaţi la moarte şi au fost ţinuţi în detenţie opt ani în Libia sub pretinsa acuzaţie că ar fi infectat cu HIV sute de copii libieni.”Le-am explicat liderilor UE că reprezentanţii acestui consiliu din Benghazi sunt oameni care au torturat cadrele medicale bulgare timp de opt ani şi aceasta ne-a costat aproape 60 de milioane de dolari”, le-a spus Borisov jurnaliştilor la încheierea summitului de vineri.Pe de altă parte, Boiko Borisov a făcut o paralelă cu situaţia din Libia şi căderea comunismului în propria sa ţară. “Vă aduceţi aminte ce s-a întâmplat în 1998-1999, cine a luat puterea în Bulgaria? Oamenii din conducerea Partidului Comunist, a Ministerului de Externe şi armatei”, a spus el.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: