MANIFESTUL POLITIC AL ROMANILOR IN GARA TERMINI REFUGIATI DIN CALEA DICTATURII REGIMULUI BASESCU-PDL

30 apr.

Efectele represiunilor regimului Băsescu
Roma: Manifest politic românesc în Gara Termini

Românii – refugiaţi din calea dictaturii regimului Băsescu-PDL – au ajuns să regăsească pe meleaguri străine felia de libertate, şi nu doar o pâine mai dulce ori un trai civilizat. Hăituţi, bătuţi, aretsaţi, şi pedepsiţi în România lui Băsescu pentru simpla vină de a-şi fi strigat disperarea faţă de halul în care i-a adus acest regim, românii din Italia au ales zidurile celebrei gări Termini din Roma ca să îşi poată striga fără frică disperarea.

Dacă românii din Italia îndrăzneau să protesteze în România, ar fi păţit la fel ca românul din Turnu Severin. Bărbatul, persecutat politic pe vremea dictaturii comuniste, îi reposşase cu voce tare lui Emil Boc – care, în campanie electorală internă fiind intrase în clădirea prefecturii Mehedinţi la o adunare a PDL – starea de degradare în care a ajuns ţara, în care au ajuns oamenii. Românul nu s-a ales cu un răspuns de la premierul plătit din banii tuturor, ci cu represalii din partea unui echipaj al Jandarmeriei locale. Jandarmii l-au luat târât pe omul disperat până la duba lor, unde l-au bătut şi apoi l-au dus o cazarmă şi i-au aplicat o amendă.

Românii din Italia au protestat şi pentru cei care nu mai au acest drept în România lui Băsescu şi a PDL. Pe zidurile unei dintre cele mai mari gări a Italiei şi a Romei, Termini, ei au scris ce gândesc despre Traian Băsescu şi despre clica sa.

Ce le doresc românii din Italia lui Băsescu, Boc şi PDL:

“Jos Traian Băsescu, Jos Guvernul, Jos Mafia şi Corupţia Română

Autoritatea militară să preia puterea politică de stat şi să o predea (…)

Avioanele F 16 dă de mâncare pensionarilor şi creşte alocaţia copiiilor să (…)

Fugiţi de foame în străinătate Tov Băsescu ???”

Gara Termini din Roma este cea mai mare gară feroviară a Romei. Este o gară de călători de tip terminus şi este una dintre cele 13 mar gări italiene griate din 1998 de Grande Stazioni, filială a căilor ferate italiene de stat. Cu cei 170 de miloane de călători care o tranzitează anual, este considerată cea mai frecventată gară a Italiei. După ce o primă variantă a gării a fost ridicată în 1862, construcţia definitivă a fost edificată cinci ani mai târziu după planurile arhitectului Salvatore Bianchi. În 1939 au demarat lucrările pentru extinderea gării, cea veche dovedinu-se insuficientă pentru noul trafic. În 1953, Gara Termini a servit şi drept platou de filmare fiind eponim pentru titlul peliculei lui Vittorio De Sica – după scenariul semnat de Truman Capote şi de Cesare Zavattini, Stazione Termini.

În statele civilizate, celor care protestează chiar mai aprig contra puterii politice nu li se întâmplă nimic. Aşa s-a întâmplat 18 septembrie 2004 când, fără să suporte represalii din partea statului candian, inginerul româno-canadian Cristian Păvălucă i-a aruncat în faţă cu brânză împuţită lui Ion Iliescu, aflat în vizită oficială la Montreal. Păvălucă l-a parafrazat pe fostul preşedinte şi chiar l-a întrebat de ce inaugurează o lucrare pe teritoriul Canadei: “De ce o inaugurezi măi animalule ?”

În România e altfel ! Un bărbat a fost sancţionat de jandarmi, joi, după ce a scandat lozinci împotriva Guvernului, în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin. Incidentul a avut loc în timp ce premierul Emil Boc se afla în interiorul clădirii pentru a semna mai multe contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, informează Mediafax, preluată de Antena 3.ro.


Bărbatul de 50 de ani a scandat minute în şir lozinci precum „Jos Boc!”, „Jos Băsescu!”. Asta în timp ce delegaţia formată din premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, deputaţii PDL Iona Oltean şi Doina Chircu, senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară se aflau în sala de şedinţe a Palatului Administrativ. Aceştia semnau trei contracte de finanţare a unor obiective din Mehedinţi.

Jandarmii au mers să îl legitimeze pe bărbat întrucât acesta se manifesta zgomotos, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Mehedinţi, Claudia Mendea. „La solicitarea forţelor de ordine, bărbatul a refuzat legitimarea. A fost condus la sediul IJJ, unde a fost amendat cu suma de 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice, în baza legii 61/1991 republicată”, a mai spus Mendea.

Întrebat de incident, Emil Boc a răspus: „Nu am nicio legătură. N-am dat nicio dispoziţie în acest sens”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: