WIKILEAKS ROMANIA:TRAIAN BASESCU I-A CERUT SLUGII SALE EMIL BOC SA CAUTE BANII PENTRU ACHIZITIONAREA AVIOANELOR F 16 SECOND HAND!

30 apr.

Noi „tăieri” bugetare pentru achitarea primei tranşe necesare cumpărării avioanelor F 16 second-hand

Surse: Presedintele Traian Băsescu i-a cerut in mod imperativ lui Emil Boc să caute banii necesari achitării primei rate pentru demararea contractului de achiziţie a avioanelor de vînătoare F16 la mîna a doua.

Miercuri dimineaţa, pe 5 aprilie, în jurul orelor 8, la Vila Lac 2, Traian Băsescu a avut o întîlnire cu Emil Boc şi Gabriel Oprea.

Cei trei au discutat timp de 45 de minute despre posibilitatea rearanjării priorităţilor bugetare la capitolul cheltuieli, astfel încît, în cel mai scurt timp posibil, printr-o rectificare bugetară, să se pună la dispoziţia MApN 350 de milioane de dolari, bani care ar urma să se constituie în prima rată din cadrul contractului de achiziţie F16. Conform informaţiilor noastre, rectificarea de buget ar urma să se facă în preajma Paştelui, moment care este considerat oportun, deoarece mişcarea poate trece neobservată.

Dincolo de aceste planuri meschine ale Puterii, care vrea să rămînă în graţiile americanilor, disponibilizarea acestei sume, ce urmează a suplimenta bugetul Ministerului Apărării prin tăierea de la alte ministere, va declanşa un scandal uriaş chiar în cadrul guvernului, între miniştri. Singurele locuri de unde se pot lua aceşti bani sînt Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus de favorita prezidenţială Elena Udrea, şi cel al Transporturilor, unde patronează cealaltă favorita , Anca Boagiu.

Alegerea este una grea, pentru că oricare ar fi varianta, aceasta le va încăiera pe cele două doamne, care de mai bine de două luni abia au pus capăt unui alt conflict, tot pe împărţirea bugetului. Emil Boc i s-a plîns lui Traian Băsescu că Elena Udrea deja l-a avertizat să îşi ţină „mîinile departe de banii ei ” (?!), iar Anca Boagiu „va face explozie cînd va auzi că vreau să-i reduc din bani”. În plus, conform celor discutate de cei trei, situaţia se va repeta în iarnă, pe acelaşi exerciţiu bugetar, cînd va trebui achitată cea de-a doua rată.

Conform informaţiilor, se pare că nici presedintele Traian Băsescu nu era foarte bucuros şi, mai ales, dornic să îşi pună în cap cele două responsabile de ministere extrem de importante şi, prin urmare, le-a cerut lui Emil Boc şi lui Gabriel Oprea ca aceasta să fie ultima soluţie la care vor apela.

Pînă atunci, cei doi au primit ordin să caute în alte direcţii, cum ar fi tranşarea de urgenţă a reducerii pensiilor militarilor în rezervă şi în retragere, diminuarea cu ceva procente din bugetele Ministerelor Educaţiei, Sănătăţii şi Agriculturii, sau o eventuală amînare a unor plăţi de subvenţii la agricultură, a investiţiilor din învăţămînt, precum şi a unor plăţi urgente la Sănătate.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: