ANDREEA (PAUL) VASS SI MICILE SECRETE ALE FOSTEI SAR-ISTE ALE ALINEI MUNGIU PIPPIDI:ODA INCHINATA LUI EMIL BOC -„PACIFICATORUL”!

6 mai

MICILE SECRETE ale Familiei VASS: Andreea (Paul) VASS, verisoara lui Bogdan Olteanu-VASS? Cum SAR puricii Romaniei dintr-o barca in alta (Victor Roncea/Dan Badea)


Emil Boc este cel mai puternic paravan in fata sacalilor politici
Posted on May 4, 2011 by Andreea Paul

În ceea ce îl priveşte pe Emil Boc, se pot spune multe. Multe despre trecut, despre cum a păzit şi a reinstaurat buna administrare locala in Cluj, apoi buna ordine instituţional-statală, corectând grave dezechilibre socio-economice. Trăiesc satisfacţia de a fi auzit pe „vremea lui Boc” multe boturi de şacali politico-economici clămpănind pe margine si in gol, care nu au mai avut sansa succesiunii la guvernarea natiunii.

Toate marile noastre unităţi economice au supravieţuit crizei, industria devenind motorul nostru de export şi de creştere economică durabilă. Resursele si avutia natiunii nu au mai fost vandute pe chilipiruri. Măsurile economice dure, dar corecte ale Guvernului Boc şi buna colaborare cu Preşedinţia României şi cu Banca Naţională au garantat startul igienizarii economiei naţionale. Procesul e de durata.

Momentul politic de cea mai mare încercare va veni în viitorul apropiat. Dacă gestionarea crizei a fost grea, gestionarea succesului revigorarii economice este cu mult mai sensibilă. Oportunismul nu are loc, ba chiar devine mortal, în gestionarea revenirii din criză. Emil Boc a dovedit că nu este oportunist prin măsurile sale; a acceptat să fie criticat, dar a ţinut economia funcţională.

De seriozitatea si curajul lui Emil Boc avem nevoie în atingerea obiectivelor de modernizare a statului, de imbunatatire a nivelului de trai si de modificare a Constituţiei. Pentru aceasta avem nevoie de garanţia „Boc”, de alianţele politice ferme care au funcţionat în contra vitregiilor şi ispitelor politice cărora prea multi au fost cel puţin tentaţi să le cedeze. Avem nevoie de alianţe întreţinute permanent de credibilitatea probată a lui Emil Boc.

Reformele au demarat numai pentru că Emil Boc a condus bine PDL-ul; s-a asigurat de încrederea şi susţinerea partidului şi a confirmat de fiecare data, fara nicio exceptie. A păstrat partidul acolo de unde l-a preluat de la Traian Băsescu: la putere.

Aş putea reaminti şi criticile aduse lui Emil Boc. Dar nu mă îndur să iau „pâinea de la gură” opozanţilor de mai bună sau mai rea-credinţă, astfel că, acum, îmi exprim sprijinul categoric pentru Emil Boc: fără critici, fără nuanţe.

Cum se rezolvă lucrurile în România: Telefonul unei mame de la Palatul Victoria determină statul să găsească un aparat de un milion de euro pentru inima copiilor

Intervenţia consilierului Andrea Paul Vass al premierului Boc a scos din bugetul de la Sănătate un milion de euro. Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea unui angiograf, aparat care va investiga şi corecta defectele cardiace ale copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie

Intervenţia unui consilier al premierului Boc a scos din bugetul de la Sănătate un milion de euro. Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea unui angiograf, aparat care va investiga şi corecta defectele cardiace ale copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie

Istoria pe scurt: Andreea Vass, consilier al premierului Emil Boc, proaspătă mamă, îşi duce copilul să-l trateze la spitalul Marie Curie. Află de la medici că se face un nou departament de cardiochirurgie şi că au nevoie de un aparat foarte scump.

Îl sună pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. Aparatul ajunge în săptămâna Crăciunului. Un miracol de Crăciun? Sau un obicei al locului numit România, unde doar intervenţia unor demnitari importanţi deblochează lucrurile? Poate că, în final, nici nu mai contează, devreme ce rezultatul este „unul bun”, după cum spun reprezentanţii spitalului, care speră acum să salveze vieţile a mii de copii.

„Deci, se poate”

Când a aflat de la dr. Cătălin Cârstoveanu de la Spitalul Marie Curie că aici nu există nu angiograf, Andreea Vass l-a convins pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, să deblocheze fondurile în vederea cumpărării acestui aparat. Fără angiograf, nou înfiinţatul department de cardiochirurgie pediatrică existent aici nu ar fi fost complet.

Vass a ajuns la Marie Curie cu propriul copil, pe care îl tratează în spitalul bucureştean. A auzit de proiectul iniţiat de asociaţia „Inima copiilor” – secţia de cardiochirurgie – şi a decis să se implice pentru a contribui la salvarea vieţilor a sute de copii. Într-o discuţie cu oficialul de la Sănătate, ea a obţinut deblocarea unor fonduri , mai precis a sumei de 1 milion de euro, bani necesari achiziţionării unui angiograf performant, după cum ne-au relatat reprezentanţii spitalului. „Ne-am străduit să facem din ministerul Sănătăţii un partener. Şi se pare că deocamdată am reuşit”, a declarat pentru gândul Alex Popa de la „Inima Copiilor”. „Andreea Vass a intervenit pentru a contribui la ceva bun, iar ministerul a cooperat în acest sens. Noi vedem lucrurile în genul: „, mai spune Popa.

Angiograful era un vis în urmă cu un an

De o săptămână însă, aparatul de 1 milion de euro, ultima piesă lipsă dintr-un proiect a cărui valoare se cântăreşte în vieţi salvate de copii – se află pe culoarele viitoarei secţii de Cardiochirurgie pediatrică, situată într-o aripă complet renovată a spitalului Marie Curie. Până pe 30 decembrie, angiograful va fi instalat şi funcţional într-o sală special dedicată lui, în cadrul laboratorului de cateterism. „Aici, zecilor de copii de români născuţi cu malformaţii cardiace li se va pune un diagnostic corect şi tot aici anumite defecte la inimă vor putea fi reparate”, explică dr. Cătălin Cârstoveanu, de la Marie Curie.

Dacă în urmă cu mai bine de un an medicul Cârstoveanu doar visa la un angiograf, şi acela recondiţionat şi achiziţionat din bani privaţi şi din sponsorizări, acum spune despre sine că este fericit. Se plimbă zilnic pe culoarele viitorului department de cardiochirurgie . Verifică orice colţ, orice perete şi pipăie cu mâna fiecare din cele 39 de cutii în care este împărţit aparatul care cântăreşte 3 tone. Angiograful nou nouţ, biplan, este adaptat pentru folosirea la copii deoarece permite reglarea nivelului de substanţă de contrast şi de radiaţie. Performant, aparatul va face ca intervenţiile pentru care va fi folosit să fie mai precise şi de scurtă durată. „Maxim o zi – două de internare”, spune dr. Cârstoveanu, mărturisind că un rol important în achiziţionarea aparatului îl are Andreea Vass.

Un department de peste 3 milioane de euro

La începutul lui 2011, departamentul de la Marie Curie – aşteptat de miile de copii români care au nevoie de ajutor, dar şi de medicii din Târgu Mureş, Cluj ori de la Fundeni, care salvează inimi – va fi funcţional şi se va desfăşura pe o suprafaţă de 700 mp din spital. Dotat cu o sală de cardiochirurgie, cu una pentru neurochirurgie şi cu două salaone de terapie intensivă, departamentul va dispune de secţie de sterlizare şi de un laborator de cateterism echipat cu angiograful Philips. Valoarea acestei secţii depăşeşte 3 milioane de euro, dar, mărturiseşte pentru gândul Alex Popa de la Inima Copiilor, „valoarea lui adevărată se va calcula însă, în curând, în vieţi salvate”.

Popa nu face estimări, nici dr. Cârstoveanu. Vor să vadă mai întâi primul copil operat aici şi să vadă echipa departamentului completă. „Minim 50 de oameni, spune dr. Cârstoveanu: 15 medici, 25 de asistente, 5 infirmiere. Dacă li se asigură posturi aici, ei vin”, povesteşte şeful secţiei ATI nou-născuţi şi numără pe degete doctorii care vor să salveze vieţi în România, la Marie Curie, renunţând la posturile lor din străinătate – Adrian Cruceanu, chirurg în Anglia, Cătălin Badiu, chirurg cardiolog la Munchen, Dragoş Predescu, cardiolog la Toronto, cardiologul Alin Nicolescu. „Mai sunt câţiva pediatri şi anestezişti, plus colegii noştri de la Târgu Mureş, care şi-au manifestat disponibilitatea de a ne ajuta”, conchide dr. Cârstoveanu.

INFO Ce este un angiograf

Aparat de investigaţie în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare, angiograful ajută la cercetarea minuţioasă a sistemului circulator din interior. Folosind o substanţă de contrast, pot fi vizualizate vase de până la un milimetru diametru. Investigaţia se face cu anestezie locală, tăietura măsoară sub 1 centimetru şi nu necesită sutură, iar bolnavul va trebui supravegheat doar 1-2 zile. De asemenea, cu ajutorul angiografului pot fi tratate afecţiuni coronare, blocaje, leziuni.
Vass Lawyers a asistat contracte de achizitii publice de peste 100 mil. €

Firma de avocatura Vass Lawyers, a su­rorii consilierului prim-ministrului Andreea Paul Vass, a asistat in 2009 contracte de achizitii publice in valoare de 100 de milioane de euro.

Cu o nonsalanta de neimaginat, Andreea Paul Vass afirma ieri, intr-un comunicat de presa, ca niciun contract de achizitii publice nu a fost derulat in 2009 de sora sa de cand aceasta a devenit consilier pe probleme eco­no­mice al prim-ministrului. Mai mult, Andreea Paul Vass i-a luat apararea surorii sale despre care spune ca si-a dobandit experienta anterior numirii sale la Palatul Victoria. Ceea ce a uitat angajatul guvernului sa specifice este ca in acea perioada il consilia pe presedintele Traian Basescu, si ca „niciun contract public nu a fost pervertit de prezenta” sa in politica.

In numai opt luni de la infiintarea firmei sale, in ianuarie 2009, la nici o luna dupa ce sora sa Andreea Paul Vass a devenit consilier al prim-ministrului, Iulia Vass a reusit cu Vass Lawyers performanta uluitoare de a asista contracte publice de achizitii in valoare de nu mai putin de 100 de milioane de euro, de­ve­nind cel mai mare consultant de pe piata pen­tru care s-a si lipit de un premiu international. Iulia Vass afirma intr-un comunicat de presa din 25 noiembrie 2009 ca anul trecut a fost unul dificil, dar, in pofida acestui lucru, a reusit cu numai doi avocati sa asiste contracte de achi­zitii publice de 400 de milioane de lei!

„A fost un an dificil, plin de provocari, de mo­men­te de cumpana. Niciun drum pornit de la in­ce­put nu poate fi usor, iar contextul eco­no­mic extern, dar mai ales din Romania, nu a scutit firma noastra de greutatile inerente. Cred ca realizarea cea mai importanta dupa un an de ac­tivitate este echipa de profesionisti cu care clientii nostri se simt in siguranta sa mearga ina­inte”, afirma suav Iulia Vass, Managing Partner Vass Lawyers, la nici un an de la infiintarea firmei.

Cat de dificil sa fi fost anul cand ai asistat con­tracte de achizitii publice de 100 de mi­li­oa­ne de euro cu un comision de 3%-4% si cum ar trebui sa arate un an dificil intr-o perioada de criza? „Vass Lawyers a acordat servicii de con­sul­tanta si reprezentare juridica cu precadere in do­me­nii­le achizitiilor publice, contracte co­merciale, re­latii de munca si societati co­mer­ciale. Pon­de­rea serviciilor in domeniul achi­zitiilor pu­bli­ce ramane majoritara, cu o cota de 75% din to­talul serviciilor prestate. Prin ur­mare, valoa­rea totala a proiectelor de achizitii publice asis­ta­te de Vass Lawyers in 2009 de­paseste 100 de mi­lioane de euro”, afirma in acelasi co­mu­nicat Iulia Vass.

Iulia Vass explica frugal in ce a constat consultanta pentru institutiile de stat, care mer­gea pana la intocmirea Caietelor de Sarcini la licitatii. „In ceea ce priveste autoritatile con­trac­tante, Vass Lawyers a acordat consultanta cu privire la pregatirea unor documentatii de atri­buire complexe si derularea procedurilor de atribuire aferente, iar operatorii economici au beneficiat de expertiza dobandita in sec­to­rul public pentru adaptarea ofertelor depuse la cerintele documentatiilor de atribuire. Fir­ma noastra a reprezentat cu succes clienti care au contestat diferite proceduri de achizitii pu­bli­ce in fata Consiliului National de So­lu­tio­nare a Contestatiilor sau a instantelor ju­decatoresti competente”, sustine Iulia Vass.

Consilierul prim-ministrului sustine ca nu a facut niciun trafic de influenta pentru sora sa, ba, mai mult, in pofida faptului ca sora sa recunoaste ca a asistat in 2009 contracte de 100 de milioane de euro, spune ca Iulia Vass nu a avut in 2009 si 2010 contracte cu institutii pu­bli­ce. „Nu sunt demnitar si nici nu am atri­butii in zona achizitiilor publice. Acuzele de in­com­pa­tibilitate sunt vadit eronate. Nu am facut in viata mea trafic de influenta. In schimb, am dus o batalie constanta pentru integritatea po­li­ticienilor, pentru decuplarea afacerilor mur­da­re de politica si pentru transparenta achizitiilor publice”, spune Andreea Vass.

Nici Iulia, si nici Andreea Vass nu au furnizat, pana la inchiderea editiei, raspunsuri la intrebarile noastre suplimentare legate de fir­mele private si companiile de stat carora Vass Lawyers le-a oferit consultanta, dar nici de dem­nitarii Guvernului Romaniei cu care s-a in­talnit sora consilierului prim-ministrului pentru asistarea contractelor publice de 100 de milioane de euro doar in 2009, si care a fost frecventa acestor intalniri: zilnice, lunare, bi­lu­nare etc.?
În timp ce mămicilor li se taie îndemnizaţia, sora Andreei Vass, campioana nationala la consultanta pentru achizitii publice

Potrivit unui anunț oficial făcut azi, firma de avocatură VASS Lawyers a cîștigat premiul Corporate Intl Magazine Global Award 2010 pentru Firma de Avocatură a Anului în Achiziții Publice.

Pentru cei care nu știu, firma în cauză, care oferă consultanță companiilor naționale în domeniul achizițiilor publice, aparține Iuliei Vass, nimeni alta decît sora consilierului primului ministru, Andreea Vass. De altfel, Andreea Vass s-a grăbit să salute, chiar ea, pe blogul propriu, înființarea firmei sorei sale, la doar cîteva zile după anunțul oficial. Interesant de remarcat, Iulia Vass a anunțat public înființarea firmei în cauză pe 6 ianuarie 2009, dar aceasta începuse să activeze, efectiv, încă din decembrie 2008, adică exact în perioada cînd PDL, partidul surorii sale, a venit la putere, după ultimele alegeri. A fost momentul în care tînăra Iulia Vass, angajată pînă atunci a puternicei și respectatei case de avocatură Boștină & Asociații, a decis să își ia soarta în propriile mîini, lansînd firma în cauză, care, iată, a obținut un succes fulgerător, ajungînd la vîrf, în domeniul respectiv. Reamintim, de asemenea, că, pe 11 decembrie 2008, Theodor Stolojan fusese desemnat premier, iar numele Andreei Vass era vehiculat ca posibil membru al noului cabinet, numai că fostul liberal, cum se știe, a renunțat la mandat pe 15 decembrie, iar Andreea Vass a trebuit să se mulțumească doar cu postul de consilier guvernamental. Andreea Vass 150×150 MICILE SECRETE ale Familiei VASS: Andreea (Paul) VASS, verisoara lui Bogdan Olteanu VASS? Cum SAR puricii Romaniei dintr o barca in alta (Victor Roncea/ Dan Badea)Conform unor istorici ai comunismului, nevinovata Andreea Vass, membra a SAR-ului Tatianei Alinei Mungiu Pipidi si foarte activa la RFI, in prezent consiliera a premierului Emil Boc, este ruda directa cu alt nevinovat: Bogdan Olteanu. Amandoi se trag din acelasi “os de ardelean”: Ghizela Vass (de origine evreiasca, din Basarabia – n.Wikipedia).

Despre bunica NKVD cu vila in Zambaccian

Afirmatia lui Olteanu, conform careia n-ar fi fost marcat de comunism, trebuie inteleasa in sensul ca doctrina comunista nu i-a lasat urme sau semne vizibile pe corp sau in comportament, deoarece, altfel, comunismul nu i-a adus neplaceri. Ba, dimpotriva. Desi tanar, pana la sfarsitul lui 1989, el a avut vreme sa activeze ca membru al UTC, iar pana la inceputul anilor ’90, a avut privilegiul sa locuiasca intr-un imobil nationalizat din zona Kiseleff, unul dintre locurile preferate de nomenclaturistii partidului comunist.

ceausescu paraschivescu ghizela vass 150×150 MICILE SECRETE ale Familiei VASS: Andreea (Paul) VASS, verisoara lui Bogdan Olteanu VASS? Cum SAR puricii Romaniei dintr o barca in alta (Victor Roncea/ Dan Badea)Ghizela Vass (foto alături de Ceauşescu si Paraschivescu), bunica din partea mamei, a intrat in PCR in 1933, atunci cand partidul era compus doar din agenti NKVD.

Ascensiunea in partid a bunicii a fost fulminanta, in 1945 ea fiind deja membu al CC al PCR si reusind sa se mentina in functii pana la sfarsitul anilor ’70. Printre sarcinile activistei Vass s-au aflat, pana la inceputul anilor ’40, si eliberarea moldovenilor de la Chisinau de sub „jugul burghezo-mosieresc romanesc”, iar, ulterior, dupa 1945, eliberarea romanilor de la Bucuresti de sub jugul lui Maniu si Bratianu. Dupa ce a fost sefa sectiei organizatorice a CC al PCR, in 1954 a fost admisa in secretariatul CC, iar in 1958 o regasim in functia de sefa a sectiei relatii internationale a partidului.

La inceputul anilor ’70, a fost „marginalizata” de Ceausescu in functia de adjunct al sectiei relatii internationale si, in 1982, a fost pensionata. Casa din centrul Capitalei, primita la sfarsitul anilor ’40, cu mobila si tablouri confiscate de la „dusmanii poporului” a fost locul in care si-a crescut nepotul aflat azi in fruntea Camerei Deputatilor. Dupa 1990, pe baza Legii nr. 112, Ghizela Vass a cumparat imobilul din zona Kiseleff, situat pe strada Zambaccian nr. 1. Ulterior, vila a fost revendicata de proprietari, in instanta, si in 2004 a fost recastigata, insa familia lui Bogdan Olteanu a refuzat sa elibereze locuinta. A facut recurs, sperand sa primeasca despagubiri, dar, in final, a fost obligata sa paraseasca imobilul.

PS: Mai si seamana! Puneti-i un coc negru si vedeti asemanarea…

Andreea Vass alias Andreea Maria Paul, prinsa cu rochita in vine de un vulpoi batran. Guraliva protejata a lui Stolojan suge, firesc, de la doua tate: Guvern si Parlamentul European. Sorin Rosca Stanescu demonstreaza ca mai este ziarist. UPDATE: Andreea Maria Paul Vass raspunde pe blog

Andreea Vass si blonele lui Stolojan 150×150 MICILE SECRETE ale Familiei VASS: Andreea (Paul) VASS, verisoara lui Bogdan Olteanu VASS? Cum SAR puricii Romaniei dintr o barca in alta (Victor Roncea/ Dan Badea)Sorin Rosca Stanescu a prins-o pe una dintre blondele lui Stolojan, vocala Vass, un fel de pustoaica gaozara a politicii de Dambovita, ca suge si de la Parlamentul European si de la Guvern. Ce suge? Ce poate. Dintr-o parte euro din cealalta lei. Batranul vulpoi de presa demonstreaza ca nu si-a erodat de tot spiritul de investigator dobandit in zeci de ani de experienta cu informatiile, in ciuda faptului ca acum conduce Liga de la Snagov (sat si lac).

Pe blogului lui de ex-director de ziar, Rosca ofera un ABC jurnalistic despre cum fura mica guraliva care ne da lectii de morala si economie din varful buzitelor si microfoanelor de la Palatul Victoria sau de pe la televiziunile mogulilor. M-a fascinat intotdeauna CV-ul acestui personaj dragalas, despre care se spunea ca si-a asigurat trambulinizarea in politica prin apartenenta la clanul Ghizelei Vass, din care face parte si nepotelul Bogdan Olteanu. Si eu care credeam ca poate pentru ca e una dintre blondele lui Boc si ale ex-muribundului Stolojan (vezi si foto), desi a fost zburatacita la europarlamentare, pentru prea multa performanta si bun simt, tocmai pe al 25-lea loc. Sau poate pentru ca e colega de SAR cu intelectuala Mungiu Pipidi. Sau poate ca aptitudinile ei… Asa cum scrie si ea, cum firesc, curioasa din fire si deloc futila, a primit intotdeauna ce a cerut si ce a meritat:

“Extrem de curioasa din fire, mi-am dorit sa fac cercetare inca din facultate. Asa se face ca am lucrat de la 21 de ani intr-un institut al Academiei Romane. Fireste, puteam castiga mult mai bine ajutandu-mi parintii sa conduca fabrica lor de mobila. Iubesc insa prea mult cifrele ca sa renunt. (…) Si, dinamica fiind, am considerat firesc sa incerc sa-mi transpun in practica ideile. Prin urmare, m-am angajat consilier la Presedintie. (Firesc, a ciocanit la poarta si, surpriza!, ghiciti cine i-a deschis? – nota mea) (…)

Functia de consilier la Parlamentul European, al eurodeputatului Theodor Stolojan, m-a atras oarecum firesc. Voiam sa vad cum functioneaza masinaria supranationala cu sediul la Bruxelles. (Firesc, nu?! Micuta curioasa! – nota mea)

Experienta castigata m-a facut sa inteleg ca “tehnocratii”, profesionistii si “specialistii” nu au de ce sa stea departe de politica si sa-i lase pe altii sa ia decizii care ne privesc pe toti. Prin urmare, am decis sa ma implic. Am participat la elaborarea Programului de Guvernare al PDL si am devenit consilierul personal al Prim-Ministrului Emil Boc. (Firesc, ne-a facut si programul de guvernare! – nota mea) (…)
La reinventare prefer sa nu ma gandesc. Sunt inca in constructie. Chiar si ca proaspata viitoare mamica.”

Am pus punct CV-ului ca mi-e frica sa nu pun mana pe arma sa-mi trag un glont in cap. Il las pe fostul meu prieten si sef sa explice ce si cum:

Consiliera primului-ministru, Andreea Vass – incompatibilitate si fals in declaratii

Sorin Rosca Stanescu
In luna noiembrie 2007, Theodor Stolojan castiga primul mandat de europarlamentar, in urma alegerilor, din partea Partidului Liberal-Democrat.

In luna martie a anului 2008, Andreea Vass devine asistent al europarlamentarului Theodor Stolojan, in primul mandat al acestuia, in urma alegerilor europarlamentare din noiembrie 2007. Salariu: aproximativ 1.500 euro / luna, din bugetul alocat cabinetului de europarlamentar.
In decembrie 2007, PLD fuzioneaza cu PD si formeaza PDL, deci Theodor Stolojan devine europarlamentar PDL.

In luna iunie a anului 2009, Theodor Stolojan si Andreea Vass candideaza din nou la Parlamentul European din partea PDL. Theodor Stolojan castiga al doilea mandat. Andreea Vass, nu.

In luna februarie a anului 2009, Andreea Vass devine consilier personal al lui Emil Boc pe probleme economice.

In luna septembrie a anului 2009, Andreea Vass se marita cu domnul Cristi Paul si devine Andreea Paul in acte.

Ce a facut Andreea Vass din luna februarie si pana in prezent cu cele doua functii complet incompatibile? A renuntat, asa cum prevedea legea, la functia de asistent al europarlamentarului Theodor Stolojan? Nici gand! Le-a cumulat si le cumuleaza si in prezent, in mod ilegal.
La capatul acestei dezvaluiri, voi posta probele.

Din ele rezulta clar:

1. Andreea Vass-Paul este, din luna februarie 2009 si pana in prezent, consilier personal al primului-ministru, salarizata cu aproximativ 2.700 lei / luna. Atat in declaratiile de avere, cat si in cele de interese, nu mai apare job-ul de la Parlamentul European.

2. Chiar si dupa al doilea mandat de europarlamentar, Theodor Stolojan o pastreaza pe site-ul sau la membrii cabinetului europarlamentar.

3. Pe site-ul oficial al Parlamentului European, Andreea Vass apare ca fiind parte din staff-ul acreditat oficial – surpriza – cu numele de doamna schimbat smechereste, Paul Maria-Andreea, la cabinetul europarlamentarului Theodor Stolojan.

4. Cand s-a produs actualizarea numelui de familie la Directia de Human Resources a Parlamentului European? Evident, dupa luna septembrie, cand Andreea Vass s-a maritat, dar cand lucra deja de peste sase luni la Emil Boc.

In cazul in care se autosesizeaza – ceea ce nu prea imi vine sa cred -, Parchetul ar trebui sa ceara urmatoarele informatii: un punct de vedere oficial al Parlamentului European, care sa cuprinda evidente si indemnizatii, un documunet ANAF privitor la declaratia de impunere, unde poate sa apara si indemnizatia de asistent al europarlamentarului Theodor Stolojan iar ANI ar trebui sa verifice averea demnitarului, pentru a se vedea daca exista conflict de interese si fals in declaratii.

Iata probele:

Andreea-Vass-declaratie-de-avere-08.02.2009

Andreea-Vass-declaratie-de-avere-11.03.2009

Andreea-Vass-declaratie-de-interese-08.02.2009

Andreea-Vass-declaratie-de-interese-11.03.2009

Site-ul lui Theodor Stolojan: http://www.stolojan.eu/detaliu/5

Site-ul Parlamentului European:
http://www.europarl.europa.eu/members/expert/assistantAlphaOrder/search.do?language=RO&name=paul

UPDATE. Comentariu al Andreei Maria Paul Vass:

Functia de consilier al unui europarlamentar nu era si nu este incompatibila cu functia de consilier personal al Prim-ministrului. Cea din urma nu este functie de demnitar. Este o functie de tehnocrat.

Pentru indemnizatia primita ca si consilier au fost platite impozitele si contributiile datorate potrivit legii. Ele se afla de altfel declarate transparent si in Declaratia de avere, conform celor postate pe acelasi site, respectiv la Parlamentul European unde ai obligatia sa depui documentele justificative. De altfel, banii nu ii primesti direct in mana sau in cont de la Parlamentul European, ci printr-un agent de plati declarat si inregistrat la Parlamentul European.

Acest agent de plati iti plateste toate darile la stat si doar restul ti se vireaza in cont.
Nu inteleg insa de ce apar acum pe site-ul Parlamentului European ca si asistent acreditat caci nu mai sunt. Acest lucru il voi discuta direct cu personalul de la Parlamentului European. Ei au oficial inregistrata solicitarea mea.

Intrebarea mea este de ce nu mi-a solicitat direct dansul cu un punct de vedere vis-a-vis de acuza adusa? Poate pentru ca nu este interesat de adevar.

Povestea schimbarii numelui este, intr-adevar, o “vina” greu acceptabila. Chiar si numele meu de fata, Vass, coincidenta nefericita cu numele Ghizelei Vass, ma “acuza” cu aceeasi tarie. Adevarul este ca nu sunt ruda, nici apropiata, nici indepartata. Bogdan Olteanu este nepotul Ghizelei Vass si problema absentei gradului de rudenie dintre noi a fost rezolvata de tare multa vreme.

Sursa: Victor Roncea

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: