DMITRI MEDVEDEV,RUSIA DESPRE SCUTUL ANTIRACHETA DIN ROMANIA:NE PREGATIM PENTRU CEL MAI RAU SCENARIU!

14 mai

Rusia despre scutul antirachetă din România: “Ne pregătim pentru cel mai rău scenariu posibil”

Instalarea scutului antirachetă american pe teritoriul României nu este văzut cu ochi buni de Rusia. Mai eact, prin adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov a declarat că Rusia analizează “modalităţi de protejare a poporului, dacă Rusia nu este consultată în cadrul unor negocieri cu NATO”, conform agenţiei RIA Novosti.

“Nu sunt numai negocieri, se face şi ceva serios. Ministrul Apărării trebuie să se pregătească pentru cel mai rău scenariu posibil”, a continuat adjunctul ministrului Apărării din Rusia.

Declaraţia lui Antonov vine la scurt timp după ce ministrul rus de Eterne, Serghei Lavrov a declarat că negocierile cu americanii avansează lent. “Pentru moment, progresul este lent, dar secretarul de Stat american Hillary Clinton a promis să adopte măsuri”.

Aceasta nu este prima ocazie când Rusia se declară îngrijorată de prezenţa scutului antirachetă atât de aproape de graniţele sale. La începutul lunii mai, ministrul Lavrov a cerut garanţii juridice din partea SUA cu privire la amplasarea scutului la baza militară din Deveselu.

„În această situaţie, este şi mai necesar să primim garanţii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului că sistemul antirachetă care urmează să fie amplasat în Europa nu este îndreptat împotriva forţelor strategice nucleare ruse”, a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agenţiile de presă ruseşti.

Amplasarea scutului antirachetă la baza militară de la Deveselu a fost adoptată în şedinţa CSAT de la începutul lunii mai şi anunţată de preşedintele Traian Băsescu. La Deveselu vor fi dislocaţi în medie 200 de militari americani. Numărul maxim de soldaţi americani care ar putea ajunge la baza aeriană românească este de 500.

Traian Băsescu a menţionat că baza aeriană va rămâne sub comanda românească, comandantul bazei fiind un ofiţer român dar şi că elementele scutului anti-rachetă nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: