JUDECATORUL INSTANTEI DIN MANHATTAN,MELISSA JACKSON,A RESPINS CEREREA DE ELIBERARE PE CAUTIUNE DE 2 MILIOANE DE DOLARI A DIRECORULUI FMI,DSK!

17 mai

Straus-Kahn riscă 74 de ani de închisoare: Victima supusă la sex oral

Cauţiune de două milioane de dolari şi brăţară de localizare, propuse pentru Dominique Strauss-Kahn

Justiţia americană a decis: Strauss-Kahn rămâne încarcerat


Judecătorul instanţei din Manhattan, Melissa Jackson, a respins cererea de eliberare pe cauţiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotărând menţinerea acestuia în arest preventiv şi încarcerarea. Avocaţii apărării doreau eliberarea contra unei cauţiuni de un milion de dolari şi mutarea temporară la fiica sa. Acuzat de tentativă de viol asupra unei cameriste, Strauss-Kahn ar fi părăsit hotelul cu o oră înaintea agresiunii sexuale asupra cameristei care l-a denunţat, susţin avocaţii acestuia. El ar fi luat prânzul cu fiica sa într-un restaurant, apoi ar fi mers direct la aeroport. În apărarea acestuia, avocaţii s-au arătat surprinşi, să vadă sosind la audieri o tânără atât de puţin seducătoare”.
Update: Procurorii americani ceruseră în instanţă menţinerea în detenţie a directorului FMI şi respingerea posibilităţii eliberării pe cauţiune, în timp ce avocaţii apărării doreau eliberarea contra unei cauţiuni de un milion de dolari şi mutarea temporară la fiica sa, care locuieşte la New York.
Următoarea audiere în procesul intentat directorului FMI a fost fixată pe 20 mai.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la un tribunal din New York unde va fi audiat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc: agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrarea unei cameriste de hotel.

Alibiul directorului FMI: Camerista, prea puţin seducătoare ca să merite violată?

În apărarea sa, avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn ar fi reconstituit programul acestuia de sâmbătă, ziua în care a fost arestat la New York. Ei ar fi constatat că acesta ar fi părăsit hotelul cu o oră înaintea agresiunii sexuale asupra cameristei, relatează Le Figaro, în ediţia electronică de luni.

Strauss-Kahn ar fi părăsit hotelul Sofitel la prânz, „respectiv cu o oră înainte de a avea loc agresiunea asupra cameristei”, afirmă postul de radio RMC, citat de cotidian.
El ar fi luat prânzul cu fiica sa într-un restaurant, apoi ar fi mers direct la aeroport. Strauss-Khan şi-ar fi dat seama atunci că şi-a uitat unul dintre telefoanele mobile şi ar fi sunat la hotel. Acest apel le-ar fi permis poliţiştilor să îl localizeze.

De altfel, tot potrivit apărării, atunci când s-au aplecat asupra cazului presupusei victime, „avocaţii ar fi fost surprinşi, în timpul audierii, să vadă sosind o tânără atât de puţin seducătoare”, afirmă postul de radio.

Afirmaţiile avocaţilor par a fi confirmate şi de oficialii hotelului la care a fost cazat Dominique Strauss-Kahn. Directorul FMI şi-a anunţat plecarea, sâmbătă, la recepţia Hotelului Sofitel din New York, cu puţin mai înainte, a declarat, luni, grupul hotelier Accor, proprietarul hotelurilor Sofitel, citat de AFP.

Tandem de avocaţi în slujba „imaculării” candidatului la preşedinţia Franţei

Pentru a nu ajunge după gratii, directorul FMI şi-a angajat un tandem redutabil de avocaţi. William Taylor este considerat unul dintre cei mai buni avocaţi specializaţi în drept penal din Washington, iar celălalt, Benjamin Brafman, a fost avocatul lui Michael Jackson.

Taylor îl cunoaşte bine pe directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), afirmă Le Figaro. Vineri, înainte de scandalul de la sfârşitul săptămânii, Taylor a fost chemat să răspundă la acuzaţiile cu privire la costurile prea mari ale costumelor acestuia.
Sâmbătă seara, în timp ce socialistul francez era interogat la un comisariat din Harlem, a făcut apel la serviciile „avocatului său american”. Cei doi se apreciază reciproc. Taylor, în vârstă de aproximativ 60 de ani, este cunoscut drept un francofon, chiar dacă se exprimă într-o franceză medie, apreciază Le Figaro. El i-a mai oferit consiliere lui Dominique Strauss-Kahn atunci când acesta a fost acuzat de o economistă ungară, din echipa sa, la FMI, în 2008.

Celălalt consilier al lui Dominique Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, în vârstă de 62 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ai Baroului din New York. El are la activ mai multe achitări ale unor celebrităţi din lumea showbizului sau sportului. În 2004, Brafman l-a apărat pe Michael Jackson, suspectat de agresiune seaxuală asupra unui minor, după care a fost concediat de cântăreţ.

Procurorii americani propun o cauţiune de până la două milioane de dolari pentru eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn şi purtarea de către acesta a unei brăţări electronice de localizare, pentru a nu putea fugi din Statele Unite, infomează New York Post în ediţia online. Paşaportul lui Strauss-Kahn deja a fost confiscat. „Preocuparea procurorilor este că nu există un acord de extrădare cu Franţa, iar acest tip ar putea fi un nou Polanski”, afirmă o sursă judiciară new-yorkeză referindu-se la regizorul Roman Polanski. Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat sâmbătă la New York, fiind acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, după ce o cameristă l-a denunţat. Strauss-Kahn a fost adus la tribunalul din Manhattan luni la ora 10.50 (17.50, ora României), unde i se vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile.74 ani de detenţie riscă directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn pentru cele şapte capete de acuzare evocate în dosarul său în care este acuzat de tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrarea unei cameriste de hotel. Potrivit rechizitoriului procurorilor, acuzatul şi-a forţat victima să facă sex oral şi anal cu el. Plângerea procurorilor arată şi circumstanţele în care s-a comis infracţiunea: directorul FMI a închis uşa camerei după intrarea menajerei şi, prin folosirea forţei, i-a interzis acesteia să plece, a silit-o să se dezbrace şi să-l atingă în locurile intime.

Şapte capete de acuzare au formulat procurorii în cazul lui Dominique Strauss-Kahn, acuzaţii pasibile de o pedeapsă cumulată care poate ajunge la 74 de ani de detenţie, arată o serie de documente judiciare citate de AFP.

„Acuzatul a avut o relaţie sexuală orală şi anală cu o persoană pe care a obligat-o”, se arată într-un document. Documentul mai menţionează două capete de acuzare privind o infracţiune sexuală de gradul întâi, tentativă de viol de gradul întâi, agresiune sexuală de gradul întâi, sechestrare de gradul doi, agresiune sexuală de gradul trei şi atingeri nepermise.

ABC News a dat, la rândul său, publicităţii plângerea depusă de autorităţile din Manhattan, în care se realatează afirmaţiile menajerei care ar fi fost agresată sexual de Dominique Strauss-Kahn:

„Pârâtul s-a angajat în sex oral şi sex anal cu o altă persoană, prin forţarea acesteia; pârâtul a încercat să se angajeze în sex (normal) cu o altă persoană, prin forţarea acesteia; pârâtul a forţat persoana respectivă să întreţină relaţii sexuale cu el; pârâtul a reţinut persoana respectivă; pârâtul a supus o altă persoană la contact sexual cu el, fără consimţământul acesteia din urmă; şi pârâtul a atins părţile sexuale şi alte părţi intime ale persoanei respective, cu forţa, în mod intenţionat şi fără vreun motiv legitim; aceste atingeri sunt abuzive şi degradante şi au fost făcute pentru a satisface nevoile sexuale ale pârâtului”.

În plângere, procurorii arată şi circumstanţele în care s-a produs incidentul: „Pârâtul: 1) a închis uşa respectivului loc şi a interzis autorului reclamaţiei să părăsească locul incidentului; 2) a atins sânii reclamantei, fără consimţământul acesteia; 3) a încercat să o dezbrace pe reclamantă şi a apucat-o pe aceasta de părţile intime; 4) a obligat-o pe reclamantă să atingă cu gura părţile intime ale pârâtului, de două ori; 5) a reuşit actele de mai sus, cu ajutorul forţei”.

Luând seama de aceste capte de acuzare, judecătorul instanţei din Manhattan a respins luni cererea de eliberare pe cauţiune a directorului FMI, hotărând menţinerea acestuia în arest preventiv şi încarcerarea, evocând riscul ca Strauss-Kahn să fugă din Statele Unite, după ce acesta a fost arestat sâmbătă la aeroport.

Dominique Strauss-Kahn, căruia luni i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, urmează să fie inculpat oficial în următoarele zile, după formarea echipei de juraţi. În cazul în care o instanţă decide plasarea în detenţie, cum este în cazul lui Strauss-Kahn, echipa de juraţi trebuie să se reunească în maxim trei zile, conform profesorului de drept Randolph Jonakait, din New York.

Echipa juraţilor, formată din 16 sau 23 de membri, se va reuni relativ rapid, în secret şi în lipsa unui judecător, pentru a analiza elementele acuzării şi ale victimei. „Dacă victima depune mărturie, va exista o inculpare. Nu este ca la proces, nu există întrebări intercalate, iar acuzatul nu poate cita martori”, explică Jonakait. Dacă se va decide inculparea, cazul ajunge la o instanţă superioară, Curtea Supremă din New York, iar inculparea oficială are loc aici.

Ulterior, se face instrumentarea dosarului, iar procesul ar trebui să aibă loc într-un interval cuprins între trei luni şi un an.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.