RUSIA PRIN AMBASADORUL SAU LA NATO ,DMITRI ROGOZIN IL ACUZA PE TRAIAN BASESCU DE DECLARATII PROFASCISTE IN CONTEXTUL ATACURILOR TERORISTE DIN NORVEGIA!

24 iul.

Rusia îl acuză pe Traian Băsescu de declaraţii profasciste, în contextul atacurilor din Norvegia

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin, a atras, astăzi, atenţia asupra propagării fascismului în Europa, în contextul atentatului din Norvegia soldat cu 92 de morţi, şi a evocat din nou declaraţia preşedintelui român Traian Băsescu, potrivit căreia, dacă ar fi fost în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut.

„Suntem astăzi martorii fascizării unei părţi a europenilor”, a spus Dimitri Rogozin, într-un interviu telefonic pentru postul de televiziune Vesti, citat de Agerpres.

El a semnalat că în Europa are loc o radicalizare bruscă a sistemului politic, iar lideri europeni ca preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au recunoscut eşecul multiculturalismului, al politicii toleranţei faţă de migranţi.

Totodată, diplomatul rus a spus că alianţe militare ca NATO se dovedesc incapabile „să-i protejeze pe europeni de asemenea atacuri ale teroriştilor solitari”.

„Cum se poate lupta cu neonazismul în Europa, dacă în statele baltice acesta este la limită (…)? Dar ce să vorbim de statele baltice? Uitaţi, în România, preşedintele Traian Băsescu, pe 22 iunie, anul acesta, la trista aniversare de la atacul Germaniei fasciste asupra URSS, a declarat că el, în locul mareşalului Antonescu, le-ar fi ordonat, de asemenea, ostaşilor români să treacă hotarul”, a evocat Rogozin.

„Dacă în interiorul NATO, în interiorul UE, există persoane cu cea mai înaltă funcţie în stat care practic fac declaraţii profasciste, (liderii europeni – n.r.) nu au de ce să se indigneze că unii cetăţeni le interpretează ca pe un ordin de atac”, a adăugat ambasadorul rus la NATO, afirmând că „politicienii europeni trebuie să tragă o concluzie în această privinţă”.

Aserţiunile pe peme istorice ale preşedintelui României, dintr-un interviu televizat, au fost dur criticate de Moscova. Pe 30 iunie, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Aleksandr Lukaşevici, s-a declarat revoltat de afirmaţiile liderului român, calificându-le „o bravadă neruşinată”. Ulterior, şi preşedintele rus Dmitri Medvedev l-ar fi atacat pe Traian Băsescu în marja reuniunii Consiliului NATO-Rusia, care a avut loc pe 2 iulie la Soci, în sudul Rusiei, aspect relatat de Dimitri Rogozin pe Twitter.

Reclame

2 răspunsuri to “RUSIA PRIN AMBASADORUL SAU LA NATO ,DMITRI ROGOZIN IL ACUZA PE TRAIAN BASESCU DE DECLARATII PROFASCISTE IN CONTEXTUL ATACURILOR TERORISTE DIN NORVEGIA!”

  1. octavpelin 25 iulie 2011 la 10:03 am #

    @Micka,multumesc pentru ping,o saptamana usoara!

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. O noua “casa”,aceeasi gazda! | Michaelas Blog - 24 iulie 2011

    […] , Ioan Andoni , Munteanul , Magdel ,Onucu , Mariciu , Mario , Ovidiu , Madi Busoi , Napocel , Ovi , Octav , Mihail , Razvan , Robert , Tibi , Simion Cristian , Mihai , Ovi , Theodora , Ulise , Viata de […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: