HANNES SWOBODA:POTRIVIT STANDARDELOR U.E.,IULIAN URBAN AR TREBUI SA DEMISIONEZE PENTRU DECLARATIILE FACUTE CU PRIVIRE LA ATENTATUL DIN NORVEGIA!

30 iul.

Swoboda: Potrivit standardelor UE, Iulian Urban ar trebui să demisioneze.
Vicepreşedintele grupului socialiştilor şi democraţilor din PE, Hannes Swoboda, a susţinut vineri, la RFI, că senatorul PDL Iulian Urban ar trebui să demisioneze din partid, ori dacă nu o face, democrat-liberalii să se delimiteze strict de el, în urma declaraţiilor despre atentatul din Norvegia.
Swoboda: Potrivit standardelor UE, Iulian Urban ar trebui să demisioneze

„Cred că este o declaraţie revoltătoare. Mă mir că mai e membru al Parlamentului, pentru că extrema-dreaptă din Austria a dat afară un membru al grupului lor politic şi al partidului, din cauza unor declaraţii similare! Potrivit standardelor UE, acest om (senatorul PDL Iulian Urban, n.r.) ar trebui să-şi dea demisia, iar PDL să tragă o linie şi să-l dea afară din partid cel puţin şi din grupul lor politic din Parlamentul de la Bucureşti”, a declarat vicepreşedintele grupului socialiştilor şi democraţilor din PE, Hannes Swoboda.

În opinia acestuia, amânarea discutării acestui caz până la 1 august nu este justificată. „Este mult prea târziu! Trebuie luate măsuri imediat, imediat! Este absolut imposibil şi imoral pentru PDL să-l mai accepte pe acest om un minut în plus în partidul lor şi în grupul lor parlamentar”, a explicat el.

Liderul european şi-a exprimat speranţa că astfel de declaraţii nu vor mai apărea. „Dar ceea ce trebuie să facem noi acum este să tragem o linie clară între critici, declaraţii, opinii – cu care pot să fiu de acord sau nu şi care sunt acceptate în democraţie – şi afirmaţii de genul acesta, care sunt dincolo de orice toleranţă democratică, iar partidele ar trebui să delimiteze foarte clar graniţa imediat, nu după analize. Nu e nimic de analizat, trebuie doar să acţionezi!”, a încheiat el.

Senatorul PDL Iulian Urban a afirmat că nu se pune problema sancţionării sale de către partid deoarece subiectul postării sale pe blog a fost clarificat, scandalul izbucnind din cauza unui articol „tendenţions” în presa centrală.

Întrebat dacă a fost nevoit să dea explicaţii conducerii PDL pentru postarea sa de pe blog privind atentatul din Norvegia şi multiculturalismul în Europa, Iulian Urban a răspuns: „Nu a fost nevoie pentru că au citit exact ceea ce am scris eu şi s-au lămurit despre ce este vorba”. Urban a precizat că a avut o convorbire cu purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, pe această temă, discuţia survenind ca urmare a preocupării unor lideri ai partidului faţă de cauzele scandalului mediatic, însă chestiunea a fost clarificată odată ce s-a aflat conţinutul exact al articolului său de pe blog.

Democrat-liberalul a afirmat că scandalul a fost generat de un articol din „Adevărul”. „Totul a pornit de la articolul din „Adevărul” unde am fost numit fascist fără ca cel care a scris articolul să ştie ce înseamnă asta. Eu am spus doar că nu este corect ca politicienii europeni să învrăjbească europenii împotriva imigranţilor după ce zeci de ani, de la începuturile Uniunii Europene, au încurajat imigraţia”, a declarat Iulian Urban pentru NewsIn. Pedelistul a exemplificat prin faptul că primăria Romei a fost câştigată în urma unor discursuri radical diferite în legătură cu imigranţii. „Acum 10 ani a fost ales primar cel care a promis că va face amenaja tabere pentru imigranţi, iar acum se cere expulzarea ţiganilor din Roma, lucru care mie nu mi se pare corect”, a afirmat Urban.

De asemenea, senatorul PDL a afirmat că spusele sale nu sunt cu nimic mai controversate decât cele ale altor oficiali europeni care au admis că multiculturalismul s-a dovedit a fi un eşec, fără a fi acuzaţi de extremim şi fără a li se pune sub semnul îndoielii convingerile democratice. În plus, Urban acuză opoziţia că a încercat să exploateze o interpretare incorectă a spuselor sale, fără ca măcar să verifice aserţiunile din presă. „Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a recunoscut că a citit doar în despre chestiunea asta. Reacţiile opoziţiei sunt cele ale unor oameni care nu prea ştiu carte. Pentru subiecte de asemenea gen trebui să fi citit şi puţină istorie, măcar a unificării europene, nu doar tabloide”, a afirmat pedelistul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: