DE CE A FOST ARHIEPISCOPUL ORTODOX DE HARGHITA SI COVASNA LA SEDIUL PD-L?

31 iul.

O ştire mică anunţa ieri că Înaltpreasfinţitul Ioan Sălăjan, arhiepiscopul ortodox de Harghita şi Covasna a trecut pe la sediul PDL. Şi nu a făcut-o în orice moment… ci chiar în timpul în care şefii PDL erau strânşi în şedinţa Biroului Permanent Naţional. La plecare, arhiepiscopul a refuzat să dea declaraţii presei, precizând doar că a venit pentru „o problemă personală”. Cum omul e slujitorul lui Dumnezeu şi păstorul românilor ortodocşi din zona în care românii sunt minoritari… e clar că orice „problemă personală” a înaltului ierarh ortodox nu se referă la apartamente, case, maşini (sau nu ar trebui), ci la problemele eparhiei.

Şi mai ciudaţi au fost democrat-liberalii.La sfârşitul şedinţei se jurau că nu l-au văzut, de unde se deduce că politica este într-adevăr paralelă cu cele sfinte. Întrebat în legătură cu faptul că arhiepiscolul Harghitei şi Covasnei s-a aflat la sediul PDL, timp de aproximativ jumătate de oră, în timp ce avea loc şedinţa BPN, Sever Voinescu a spus: „Nu a participat (la şedinţă – n.r.). Ce să caute un arhitepiscop la şedinţa BPN? Nu a fost acolo, nu l-am văzut”. Mai glumeţ din fire, Theodor Paleologu a lansat râzând o variantă fantezistă: “S-a înscris în PDL! Nu-l vedem, dar este”.

Unii din Opoziţie au spus imediat că arhiepiscopul a mers acolo să facăo sfeştanie anti-dracii care populeazăsediul PDL din Modrogan,în timp ce alţii susţin că totul are legătură cu proiectul de regionalizare al preşedintelui Traian Băsescu şi cu Legea Statutului minorităţilor.

Surse din PDL au declarat pentru pesurse.ro că arhiepiscopul este îngrijorat de ceea ce se întâmplă în eparhia sa. A venit personal să discute cu demnitarii din cabinet despre situaţia limbii române şi despre Legea Statutului (care va da mari puteri minorităţilor). Se spune că înaltul ierarh chiar s-a plâns că sunt din ce în ce mai mulţi români care nu mai ştiu limba românăşi de multe ori la slujbe oamenii cer să se oficieze în maghiară. Şi nu în cele din urmă… omul lui Dumnezeu a cerut şi niscaiva fonduri pentru nişte proiecte sociale şi nu numai.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: