DER SPIEGEL:PARADOXUL SECOLULUI XXI.EXTREMA DREAPTA EUROPEANA ALIATA CU ISRAELUL!

31 iul.

Paradoxul secolului XXI. Extrema dreaptă europeană, aliata Israelului

Partidele islamofobe din Europa şi-au creat o reţea care se întide din Italia până în Finlanda, însă recent au ajuns să se apropie şi de conservatorii din Israel, unii dintre ei aliaţi ai actualului premier Benjamin Netanyahu, scrie ediţia în limba engleză a publicaţiei Der Spiegel. Cu toate acestea, susţin analiştii, aceste partide îşi păstrează orientarea antisemită şi mizează pe cartea Israelului pentru a părea „acceptabile social”.

Printre oficialii israelieni care au legături cu extrema dreaptă europeană se numără Ayoob Kara, viceministru al Dezvoltării, responsabil pentru provinciile Negev şi Galileea. „Caut căi de a slăbi influenţa Islamului în lume. Cred că există nazism adevărat în această lume. Sunt alături de oricine crede în existenţa acestui război”, spunea Kara într-un interviu acordat publicaţiei Maariv, în iunie.

Viceministrul israelian, membru al partidului Likud, condus de Netanyahu, s-a întâlnit la Berlin cu un cunoscut milionar neo-nazist german, Patrick Brinkmann. Acesta susţine că nu este antisemit, cu toate că a facut parte din Partidul Naţional Democrat din Germania, de extremă dreapta. Şeful comunităţii evreieşti din Viena şi o pare a presei isareliene au cerut demisia lui Kara în urma acestei vizite.

Un alt exemplu este Eliezer Cohen, fost membru al Knesset-ului, membru al partidului Yisrael Beitenu, o formaţiune naţionalistă condusă de ministru de Externe, Avigdor Lieberman (născut în actuala Republică Moldova). „Politicienii europeni de dreapta sunt mai atenţi la pericolele care pândesc Israelul. Ei vorbesc aceeaşi limba cu Likud şi alte partide de dreapta din Israel. Sperăm ca dreapta să câştige în Europa”, a spus Cohen în cadrul unui eveniment la care a participat şi Geert Wilders, liderul extremei-drepte olandeze.

Ce cred despre această apropiere politicienii europeni? „Vedem acum mari revoluţii care au loc în Orientul Mijlociu. Dar nu putem fi foarte siguri că în spatele lor nu este altceva, care, în cele din urmă, va face să vedem teocraţii islamiste înconjurând Israelul şi Europa”, spune Heinz Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii din Austria, de extremă dreapta. „De decenii, politicienii europeni au ignorat evoluţia demografică şi acum sunt în situaţia de a trăi islamizarea Europei. Nu vrem să devenim o societate islamică”, spune Strache.

La rândul său, olandezul Geert Wilders, care a lansat un fim profound antimusulman în 2008, a promovat o relaţie populistă cu Israelul, o ţară pe care a vizitat-o de foarte multe ori. În decembrie, Stracher, Wilders, Kent Ekeroth (liderul Democraţilor Suedezi) şi Rene Stadtkewitz (fondatorul partidului islamofob german Libertatea) au fost în Israel. Ei au fost primiţi de liderul unei organizaţii a coloniştilor evrei.

Vizita a fost întoarsă imediat de Ayoob Kara, care a sosit la Viena. În aprilie, o delegaţie a unei mişcări neo-sioniste a participat la Berlin la conferinţa unei mişcări populiste de extremă dreapta din Germania, Pro-NRW. Ei speră ca în Europa să se nască o mişcare politică care să sublinieze că valorile Israelului sunt un bastion al rezistenţei în faţa Islamului, scrie Der Spiegel.

„Sunt situaţii în care europenii nu trebuie să doarmă, în care nu pot rămâne tăcuţi. Israelul este în pericol de a fi distrus. Dacă aceasta se va întâmpla, atunci Europa îşi va pierde fudamentul existenţei sale”, spune Strache, liderul naţionaliştilor austrieci.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: