DEUTSCHE WELLE:CABINETUL DA 600 MILIOANE DE EUROI PENTRU CATEDRALA NEAMULUI,DAR INCHIDE SCOLI SI SPITALE!

31 iul.

Deutsche Welle: Guvernul dă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului dar închide şcoli şi spitale.

O nouă catedrală se construieşte în centrul Bucureştiului, cu 600 de milioane de euro. Construcţia Catedralei Neamului progresează cu viteză maximă: va avea 125 de metri înălţime şi va pune în umbră Casa Poporului, construită de Nicolae Ceauşescu, arată un documentar realizat de Deutsche Welle. Credinţa joacă un rol major în societatea românească: aduce confort oamenilor, care îşi duc viaţa în sărăcie”, mai arată jurnaliştii străini.
Catedrala Mântuirii Neamului finanţată de stat.

Guvernul României cheltuieşte sute de milioane de euro pentru construirea unei catedrale gigantice, dar închide zilnic şcoli şi spitale, din lipsă de fonduri. Este concluzia unui documentar realizat de Deutsche Welle.

O nouă catedrală se construieşte în centrul Bucureştiului, cu 600 de milioane de euro. Construcţia Catedralei Neamului progresează cu viteză maximă: va avea 125 de metri înălţime şi va pune în umbră Casa Poporului, construită de Nicolae Ceauşescu, arată documentarul.
„Dictatorul a dărâmat multe biserici în 1980, iar acum autorităţile vor să se împrietenească iar cu Biserica Ortodoxă. Credinţa joacă un rol major în societatea românească: constituie un comfort pentru vieţile oamenilor, duse în sărăcie”, mai arată jurnaliştii străini.

Jurnaliştii de la Deutsche Welle au obţinut, pe lângă opinii pro şi contra de la oamenii de rând, şi părerea autorităţilor de la Bucureşti, pentru care Catedrala Neamului este un simbol naţional.

„Asistăm la o risipă uriaşă a banilor publici. Biserica Ortodoxă Română primeşte de două ori mai mulţi bani decât cultura şi tot de două ori mai mult decât cercetarea. Asta va afecta serios bugetul statului”, a declarat Remus Cernea, reprezentant Partidul Verzilor, în cadrul documentarului.

În ultimii 20 de ani peste 4.000 de biserici s-au construit în România cu sprijin de la guvern. Statistic, asta înseamnă că la fiecare două zile s-a finalizat o nouă biserică. Între timp, trei şcoli sunt închise zilnic şi din ce în ce mai multe spitale. Toate acestea nemulţumesc mulţi oameni.

„Sunt mulţi oameni nevoiaşi, copii orfani, sate fără curent. Statul ar trebui să aloce banii în altă parte”, a spus un român.

2 răspunsuri to “DEUTSCHE WELLE:CABINETUL DA 600 MILIOANE DE EUROI PENTRU CATEDRALA NEAMULUI,DAR INCHIDE SCOLI SI SPITALE!”

 1. supravietuitor 1 august 2011 la 5:19 am #

  Tavi, am citit stirea asta ieri.
  Nu e de mirare ca guvernantii dau atatia bani pentru biserici (ca intotdeauna, de fapt).Le trebuie votanti, iar biserica le da.
  Iti doresc o saptamana mai buna!

  Apreciază

  • octavpelin 1 august 2011 la 10:08 am #

   Gabi,mai ales ca preotii sunt platiti de stat..le convine nu au salarii taiate,dar fac pe agentul electoral al DIAVOLULUI ,o zi faina!

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: