TRAIAN BASESCU IL PADRINO PENAL AL ROMANIEI SI CURBELE DE SACRIFICIU PE SPINAREA AMARASTENILOR ROMANI!

7 aug.

Ţepele lui Băsescu. Nr.1: De Ce a fost nevoie de curbele de sacrificiu.

Statisticile oficiale sunt cel mai mare adversar al lui Traian Băsescu. Rodat în patru sau cinci campanii electorale, pe care le-a câştigat pe bază de discurs, preşedintele este trădat de cifrele pe care nu le poate nici manipula, nici ”aresta”. Până acum, singura promisiune respectată a fost cea din 2004, cu celebrele ţepe. Alegătorii au primit destule ţepe, cea mai mare fiind legată de promisiunea ”Să trăiţi bine!”.

oameni-pe-strada-bucurestiDe Ce trăiesc românii mult mai rău? Pentru că în 2010, regimul Băsescu a impus curbe de sacrificiu, reducând dramatic cheltuielile publice. Motivaţia: criza economică globală şi ponderea prea mare a acestor cheltuieli în PIB. Nu se putea altfel, este scuza Puterii. Jurnalistul Eugen Zainea demonstrează că măsurile antisociale au fost luate, de fapt, pentru a masca incompetenţa guvernelor conduse de Emil Boc şi girate de Traian Băsescu. Aproape integral (97%), creşterea ponderii cheltuielilor publice în PIB s-a datorat căderii economice, de care e responsabil guvernul, nu creşterii în valoare absolută a acestor cheltuieli. Economia rezultată prin măsurile antisociale este de trei ori mai mică decât căderea economică pe care Boc nu a putut s-o atenueze, măcar.

Iată integral textul scris de Eugen Zainea, vezi şi video.

”In recenta conferinta de presa prin care a tinut sa impartaseasca poporului roman conceptiile domniei sale despre cum trebuie sa arate o economie nationala sanatoasa, Dl Basescu afirma: „…Aceasta, altfel tradus, înseamnă că România începe să devină competitivă.”

traian-basescu-curbe-de-sacrificiuRealitatea este insa flagrant diferita de imaginea fabricata din petece de presedintele Romaniei. Fiindca masurile criminale de aruncare in cea mai crunta saracie a marii majoritati a poporului roman n-au rezolvat nimic de fond, incercand sa acopere doar uriasa incompetenta a guvernului Boc. Este suficient sa ne aruncam ochii peste statistica romaneasca si internationla ( a se vedea fotografia dinamicii cheltuielilor publice ca procent in PIB intre 1997 si 2009, facuta de Eurostat si citata de Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii in Raportul social „Romania dupa 20 de ani”-pag. 52-, publicat in mai 2010) pentru a vedea ca in anul 2008 cheltuielile publice in Romania reprezentau 37,6% din PIB, pentru a ajunge in 2009 la 40,4%. Facand raportul 2009/2008, constatam o crestere de 7,44%. Numai ca, in 2009, valoarea de PIB a Romaniei a fost cu 7,2% mai mica decat in 2008! Ceea ce inseamna ca aproape integral (97%), cresterea ponderii cheltuielilor publice in PIB s-a datorat caderii economice, nu cresterii propriu-zise, in valoare absoluta, a acestor cheltuieli.

In acelasi timp, consultand sursele statstice (INS, BNR, Ministerul Finantelor Publice), constatam ca deficitul public ca procent in PIB a fost de -4,8% in 2008 si -7,3% in 2009, consfintind o crestere de deficit de 2,5%. Dar, caderea economica din 2009 fata de 2008 (7,2%), tinand cont de modelul fiscal al Romaniei (31,9% din PIB in 2009) face ca din efectul caderii economice, sa apara un deficit public de 2,3%! Or, raportand 2,3% la 2,5%, constatam ca 92% din cresterea de deficit public din 2009 nu se datoreaza cresterii in valoare absoluta a cheltuielilor, ci scaderii veniturilor prin efectul caderii economice! In acelasi timp, scadera de deficit public ca raport in PIB in 2010 (prin masurile antisociale si criminale stiute…) a fost de 0,7% (deficit de -6,6% in 2010 fata de -7,3% in 2009). Inferioara pierderii de venituri publice de 2,3% din 2009 prin efectul caderii economice!

Prin urmare, masurile antisociale au fost necesare nu pentru acoperirea unor cresteri efective de cheltuieli publice (chipurile, datorate majorarilor de salarii si de pensii din anii 2007 si 2008), ci pentru a acoperi scaderea de venituri publice prin efectul caderii economice, datorata incompetentei guvernului Boc din 2009 si incapacitatii acestuia de a contracara efectele crizei economice mondiale (asa cum a reusit, spre exemplu, guvernul Poloniei, care a inregistrat crestere economica in anul 2009). Daca guvernul Boc ar fi fost unul competent, era suficient sa mentina Romania in anul 2009 pe crestere zero (nu sa realizeze crestere, dar nici cadere economica!) si nu numai ca nu ar fi fost necesare masurile de „consolidare fiscala” din 2010, dar ar fi existat resurse fie pentru scaderea cu inca 1,6% a deficitului din 2010, fie pentru cheltuirea eficienta a acestor 1,6% din PIB, in domeniul social sau pentru investitii de interes public real. (asta ar fi insemnat peste 1,8 miliarde de euro, adica banii necesari pentru a plati, la nivelul intregului an, 882.000 de pensii!). Numai ca lucrurile au evoluat altfel din cauza interesului personal meschin al dlui Basescu. Ne amintim ca guvernul Boc a primit vot de neincredere in Parlamentul Romaniei si o noua majoritate, de 66% din Parlamentul ales cu 10 luni in urma, a propus un prim ministru competent si credibil, lucru refuzat (flagrant anticonstitutional) de dl Basescu, pentru simplul motiv ca avea nevoie de mentinerea la putere a unui guvern aservit, care, in calitate de organizator al alegerilor prezidentiale din 2009, sa-i maximizeze sansele de dobandire a unui nou mandat! Acesta este motivul real (dovedit si de cifrele macroeconomice citate) pentru care Romania a evoluat nefast in 2009 si pentru care au fost impuse masurile antisociale (si antieconomice!) cunoscute, pentru a acoperi pe spinarea saracilor Romaniei si a clasei de mijloc niste pierderi care, cu un guvern competent, nu ar fi existat!”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: