BOCUL LUI BASESCU TIMORAT IN FATA LUI JINTAO:CHENEZI CER TRATAMENT NEDESCRIMINATORIU ,SUNT GATA SA INVESTEASCA IN ROMANIA,DAR ASTEAPTA SI AJUTORUL STATULUI ROMAN!

13 aug.

Companiile chineze, gata sa investeasca in Romania la preturi mici. Cer tratament nediscriminatoriu.

Companiile chineze au asigurat Guvernul roman ca vor participa la licitatiile pentru proiecte majore de investitii si ca vor solicita preturi reduse pentru executarea lucrarilor.

Companiile chineze cer in schimb tratament nediscriminatoriu fata de alte firme. In plus, s-au interesat si de un eventual ajutor de stat.

Premierul Emil Boc, aflat in China, a declarat, sambata, ca i-a asigurat pe investitorii chinezi ca toate aeste licitatii vor fi derulate conform normelor UE in domeniu.

Reprezentantii Guvernului roman se afla in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 si 4 ale centralei culearo-electrice de la Cernavoda, noi capacitati de carbune Termoelectrica la Doicesti, autostrada Sibiu-Pitesti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar si vanzarea la bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL), au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Alte proiecte in care Guvernul roman incearca sa ii atraga pe investitorii chinezi sunt linia metrou Bragadiru-Voluntari, a doua centura a Capitalei si podul rutier peste Dunare Braila-Tulcea.

Guvernul este reprezentat la discutii de premierul Emil Boc, ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Din delegatia premierului fac parte si reprezentanti ai firmelor Murfatlar, Vin Export Focsani si Crama Vanju Mare, care isi vor prezenta oferta.

Grupul oamenilor de afaceri plecat in China cu premierul, prezentat miercuri de MEDIAFAX, mai include reprezentanti ai firmelor Avi Compact, Getico Telecom, Vila Euro SRL, Rich Sport Romania, Lamar Organization, Uniqua Asigurari, Lacerta Winery, MacroLight, Devco Green, Oilfest Company, Ghildus Design System, Mobilis, Faur, Meximpex, Marsat, Mibatron, Royal Consulting, Rig Service, Tetas Rom, Comoti, Incas, Rominex Industrial, Das, Taparo, Teaha Management Consulting, precum si ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice si Academiei de Studii Economice.

2 răspunsuri to “BOCUL LUI BASESCU TIMORAT IN FATA LUI JINTAO:CHENEZI CER TRATAMENT NEDESCRIMINATORIU ,SUNT GATA SA INVESTEASCA IN ROMANIA,DAR ASTEAPTA SI AJUTORUL STATULUI ROMAN!”

 1. supravietuitor 13 august 2011 la 6:54 pm #

  pana la urma, chinezii ne vor scoate din prapastie.Se pare ca ei sunt acum cei mai pretuiti de toata lumea.
  Sa ai o duminica frumoasa, Tavi!

  Apreciază

  • octavpelin 14 august 2011 la 6:37 am #

   Gabi,nu cred ,Chinezii au cerut ajutor pentru investii de la STATUL ROMAN..au ei AFACERILE IN UNGARIA..O duminica faina!

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: