MESAJUL LUI ION DASCALESCU,PRESEDINTELE PARTIDULUI ROMANILOR DIN DIASPORA(PRD):”A SOSIT MOMENTUL SA LUAM TAURUL DE COARNE”!

14 aug.

“A sosit momentul să luăm taurul de coarne”-transmite preşedintele noului Partid al Românilor din Diaspora.

Ion Dăscălescu, preşedintele nou-formatului „Partid al Românilor din Diaspora şi al Rudelor şi Prietenilor din tară”, a făcut public un „mesaj către toţi românii de bună credinţă”. Iată câteva fragmente din acest mesaj.

“Stimaţi concetăţeni,

Mă numesc Ion Dăscălescu şi sunt preşedintele noului partid apărut ȋn spectrul politic, Partidul Românilor din Diaspora (PRD). Poate vă puneţi ȋntrebarea ce mai căutăm şi noi ȋn viaţa politică, poate gândiţi că vrem şi noi un ciolan sau că vrem să ne ȋmbogăţim. De furat nu mai ar fi nimic, căci au furat de peste 20 de ani, toate guvernarile, tot ce s-a putut fura.

PRD a luat naştere ca o contrapondere pentru direcţia guvernanţilor către totalitarism şi dictatură şi pentru faptul că membrii săi, românii din Diaspora, care muncesc şi trăiesc ȋn afara graniţelor României, sunt abandonaţi de România şi ignoraţi şi discriminaţi de ţările unde trăiesc. Reprezentând şi rudele şi prietenii noştri rămaşi ȋn ţară, dar şi pe orice persoană năpăstuită şi nedreptăţită de actualul regim totalitar, credem că a sosit momentul să ia cineva taurul de coarne, cineva care nu a mai fost la guvernare şi necompromis politic, care să aducă ţara la normalitate din toate punctele de vedere.

Românii din Diaspora sunt marginalizaţi de toţi, sunt discriminaţi din multe puncte de vedere, de ei profitându-se doar când e vorba de munca pentru contribuţie cu plus valoare la Produsul Intern Brut pentru statele de rezidenţă şi când e vorba de banii trimişi ȋn România, consolidându-se moneda naţională. Din patru ȋn patru ani, ȋşi mai amintesc de noi doar că trebuie să votăm.

Am ȋnghiţit multe nedreptăţi, insulte, discriminări, ȋnjosiri, ameninţări, persecuţii, dar am tăcut şi am muncit, pentru că ştiam că avem rude ȋn ţară care depindeau de noi şi cărora trebuia să le trimitem bani. Deasemenea, noi românii din Diaspora facem muncile cele mai grele şi mai prost plătite. Majoritatea lucrează ȋn construcţii şi aici, ȋn Diaspora, se lucrează cu adevărat, iar banii câştigaţi, deşi mai buni ca ȋn ţară, sunt udaţi la propriu cu sudoarea frunţii. (…) Femeile din Diaspora, ȋn marea majoritate au grijă de vârstnici, fac totul pentru ei, ȋi şterg la fund ca pe copiii mici, suportă injuriile şi insultele acestora, acceptă salarii de mizerie, şi totul pentru un ban pe care trebuie să-l trimită celor rămaşi ȋn ţară, care fără ajutorul lor ar fi şi ei la propriu muritori de foame, ca mulţi alţii din ţara noastră.

De problemele românilor din Diaspora, de nevoile lor, nu interesează pe nimeni, motiv pentru care noi, românii din Diaspora ne-am format propriul partid, pentru a lupta legal şi paşnic pentru drepturile noastre şi a celor rămaşi ȋn ţară, inclusiv din punct de vedere politic, ȋn vederea revenirii la normalitate.

Cunoaştem toată situaţia din ţară, pentru că toţi avem decodere şi prindem toate posturile TV din ţară. Cunoaştem genocidul uman făcut de „ciuma portocalie” şi nu cred că e corect să stăm la cheremul guvernanţilor şi să ȋndurăm cu stoicism sau să depindem de maghiari. (…)

Intenţia vădită a actualilor guvernanţi este de a fura alegerile ȋn numele românilor din Diaspora prin diverse tertipuri. Aici s-au ȋnşelat, pentru că ne-am creat şi noi partidul nostru, care este cu mult mai mare decât al lor sau alte partide politice.

Nu avem ȋn intenţie să câştigăm alegerile, ci doar să facem ȋn aşa fel să câştige opoziţia şi fără ajutorul maghiarilor. Nu vrem să mai depindem de o minoritate care a obţinut prin şantajul guvernării, drepturi mai multe decât românii majoritari şi ne râd ȋn nas.(…)

Pentru românii din Diaspora am dori o mai mare implicare a statului român ȋn a ajuta comunităţile de români din Diaspora, pentru că ȋn prezent ambasadele şi consulatele nu fac nimic pentru acestea. Deasemeni dorim o mai mare colaborare ȋntre instituţiile statului român şi autorităţile străine locale din localităţile cu concentraţii mari de români ȋn rezolvarea problemelor acestora.(…)

PRD are proiecte, programe şi obiective proprii, dar sprijină şi proiectele şi programele opoziţiei, care sunt compatibile cu ale noastre. Nu avem ȋn intenţie să guvernăm, vrem doar să eradicăm „ciuma portocalie”, să sprijinim revenirea ţării la normalitate, să nu mai depindem de maghiari şi să se revină la drepturi şi obligaţii egale pentru toţi cei ce trăiesc şi muncesc ȋn România şi pentru românii din Diaspora, fără privilegii şi fără discriminări. Noi trăim deja ȋn Diaspora, majoritatea cu familiile şi care nu cred că ne vom mai ȋntoarce vreodată ȋn ţară. Aceasta nu ȋnseamnă că nu mai suntem români. Vrem să rămânem români până ȋn măduva oaselor, să gândim şi să trăim româneşte, păstrându-ne cultura, tradiţiile şi obiceiurile aici unde trăim şi muncim. Limba română o vom vorbi acasă şi ȋn cadrul comunităţii noastre, respectând şi vorbind limba oficială a statului de rezidenţă.

Aşadar, alăturaţi-vă nouă cu toţii, români din România şi din Diaspora, care aţi fost şi sunteţi nedreptăţiţi şi umiliţi, pentru ca ȋmpreună să putem eradica „ciuma portocalie” şi să redăm România românilor de bună credinţă.(…)

Noi, românii din Diaspora nu vom permite actualilor guvernanţi să fure voturile ȋn numele nostru, a românilor din Diaspora, vom fi alături de cei săraci, năpăstuiţi şi nedreptăţiţi şi nu vom mai permite maghiarilor să-şi facă jocul la două capete. Deasemenea vă asigurăm că suntem suficient de mulţi şi de puternici să putem schimba soarta ţării ȋn bine şi să putem scăpa de „ciuma portocalie”. Şi ar mai fi o chestie. Conducerea acestui partid, de la toate nivelurile, e stabilită definitiv ȋn Diaspora, aşa că Băsescu şi armata lui de slugi nu ne pot face niciun rău: nu pot trimite mascaţii peste noi când vor; nu ne pot face dosare penale la comandă politică; nu pot trimite garda financiară peste noi; nu ne pot ameninţa ȋn diverse feluri… Suntem imuni la toate intenţiile lor de intimidare şi nu ne vom schimba poziţia.

Vă mulţumesc pentru timpul acordat şi nu riscaţi nimic dacă ne acordaţi şi nouă ȋncredere. Celorlalţi le-aţi acordat-o şi v-au dezamăgit, ȋncercaţi şi cu noi şi vă asigurăm că nu veţi greşi.

Cu toată sinceritatea şi onestitatea,

Ion Dăscălescu,

Preşedintele PRD Central

Contact PRD

Ion Dăscălescu

tel. 380.2330803

ion.dascalescu@yahoo.com

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.