CONSILIUL EUROPEI:CIA A AVUT IN ROMANIA INCHISOARE SECRETA TIMP DE DOI ANI LANGA BUCURESTI!

5 sept.

Consiliul Europei: România a avut închisoare secretă CIA lângă Bucureşti timp de doi ani.

Consiliul Europei acuză România, luni, că a avut o închisoare secretă CIA timp de doi ani, unde a „găzduit” un aşa-numit „deţinut de mare valoare” (HVD). Este vorba despre unul dintre cei care au planificat atacurile împotriva Statelor Unite pe 11 septembrie, Khalid Sheikh Mohammed.

România a fost de asemenea complice în detenţiile secrete ale CIA. Un sit negru CIA a fost deschis lângă Bucureşti pe 23 septembrie 2003, imediat după închiderea locaţiei secrete în Polonia. Este cunoscut faptul că cel puţin unul dintre „deţinuţii de mare valoare” din Polonia a fost livrat direct la Aeroportul Băneasa, în miez de noapte. Operaţiunile CIA au continuat în România timp de peste doi ani.

Raportul se referă la închisoarea denumită Britelite de CIA. Consiliul Europei a „dojenit” România că nu vrea să investigheze cazul. „Din păcate, autorităţile române nu au dat dovadă de voinţă adevărată de a investiga tot adevărul despre ceea ce s-a întâmplat pe teritoriul românesc. Singurul răspuns oficial a fost «negare», susţinută de un raport al Senatului, care a respins toate acuzaţiile. O anchetă de urmărire penală, sau o anchetă publică, nu mai poate fi evitată.”

De-a lungul timpului, România a negat în repetate rânduri prezenţa închisorilor secrete. Până la această oră nu a apărut nici o reacţie oficială la ultimele acuzaţii.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: