USL II CERE PROCURORULUI GENERAL CODRUTA LASCU SA RESPECTE LEGEA PARTIDELOR SI SA FACA DEMERSURILE PENTRU RADIEREA PD-L!

5 sept.

USL îi cere lui Kovesi să respecte legea şi să facă demersurile pentru radierea PDL.Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat luni că USL îi solicită procurorului general Laura Codruţa Kovesi să facă demersurile pentru desfiinţarea PDL prin instanţă deoarece partidul condus de Emil Boc nu a depus în termenul legal modificările statutare după alegerile din mai. PDL a încălcat legea, spune Ponta.

„USL va adresa o scrisoare oficială procurorului general, dnei Codruţa Laura Kovesi, îi vom cere în baza legii partidelor politice să aplice articolele 24, 25 şi 26: orice partid politic, chiar dacă este vorba de partidul aflat la guvernare, trebuie să respecte legea, aşa cum am respectat-o noi, cele trei partide reprezentate aici, USL. Nu poţi să fii la guvernare şi să încalci legea. Articolele 24-26 din legea partidelor, îmi fac datoria ca jurist să informez opinia publică, dezinformată de Emil Boc, un prim-ministru care ori nu ştie legea, ori a dat o explicaţie care l-ar fi făcut să pice examenul de anul I la drept constituţional. În lege se scrie foarte clar: termenul de 30 de zile este obligatoriu, iar Ministerul Public trebuie să ia măsuri pentru radierea partidului respectiv din registrul partidelor politice. Nu este nicio rugăminte din partea legii, nu este nicio sugestie, ci o dispoziţie foarte clară”, a declarat Victor Ponta, la finele şedinţei USL.

Bucureşteanul Viorel Rînghilescu, care se intitulează preşedintele fondator al Partidului Democrat, a cerut în instanţă radierea PDL din Registrul Partidelor politice deoarece formaţiunea nu a depus la Tribunalul Bucureşti în termenul legal modificările efectuate Statutului partidului la congresul din mai.

Potrivit legii partidelor politice, orice modificare a Statutului şi programului unui partid se comunică Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile. Legea mai prevede că dacă aceste modificări nu au fost depuse la timp sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării Statutului, Ministerul Public va cere Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii partidului respectiv şi radierea din Registrul Partidelor politice.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: