DAILY MAIL:SOLICITA IESIREA ANGLIEI DIN UNIUNEA EUROPEANA DATORITA INFRACTORILOR ROMANI !

8 sept.

Daily Mail cere ieşirea Marii Britanii din UE din cauza infractorilor români şi bulgari.

Tabloidul Daily Mail, al doilea cotidian britanic din punct de vedere al audienţei, cu 2,1 de milioane de exemplare difuzate zilnic, îi cere, pe un ton imperios, premierului David Cameron să organizeze un referendum prin care naţiunea să se exprime pentru „redobândirea suveranităţii pierdute în urmă cu aproape 40 de ani”.

Daily Mail susţine că Marea Britanie poate profita de criza euro, pentru a-şi exercita dreptul de veto în legătură cu măsurile preconizate pentru combaterea crizei şi care ar presupune o nouă modificare a constituţiei europene.

Tabloidul îşi motivează solicitarea cu creşterea criminalităţii în rândul europenilor din Marea Britanie, după aderarea României şi Bulgariei la UE.

„În doar patru ani de când România şi Bulgaria s-au alăturat UE, infracţiunile comise de cetăţeni străini în Marea Britanie sunt de peste trei ori mai numeroase, 2.750 de condamnări fiind pronunţate în fiecare lună”, îşi începe cotidianul argumentaţia.

Doar că aceasta nu rezistă la un simplu calcul comparativ.

Conform statisticilor publicate de The Telegraph (principalul cotidian din segmentul presei de calitate din Marea Britanie), în prima jumătate a anului 2007 (anul aderării României şi Bulgariei), cetăţeni din şapte state europene, aflate în top 20 al ţărilor care au furnizat infractori în Marea Britanie, au cumulat 7.224 de infractori (1.204 în medie lunară). Polonia ocupa primul lor în top 20, cu 2.310 infractori, iar România locul 5, respectiv locul 3 între ţările UE, cu 1.087 de infractori (181 în medie lunară).

Într-o statistică mai nouă, preluată şi de Daily Mail de la The Telegraph, se arată că, în decursul anului 2010, numărul infracţiunilor comise de cetăţeni proveniţi din rândul tuturor celor 27 de state europene se cifrează la 27.056, adică 2.255 în medie lunară. Aşadar, nu putem vorbi nici măcar de o dublare a numărului de infracţiuni şi (atenţie!) asta prin raportare la 27 de state vs 7 state în urmă cu 4 ani. Pe de altă parte, criminalitatea europeană din Marea Britanie a scăzut, în 2010, faţă de 2009, când s-au soluţionat 27.379 de infracţiuni.

E drept, anul trecut, România a urcat pe poziţia a doua din punct de vedere al numărului infracţiunilor comise în Marea Britanie de cetăţeni europeni, dublându-se numărul cetăţenilor români condamnaţi, în medie lunară. Însă, la fel de adevărat este că numărul emigranţilor români în Marea Britanie s-a triplat, faţă de anul 2007, de la circa 20.000, la peste 60.000. Pe de altă parte, comparând cifrele imigranţilor insulari proveniţi din ţări UE, cu numărul infracţiunilor comise de persoane din rândul acestora, se obţin procente asemănătoare, indiferent de naţiune. Cu alte cuvinte, nu se poate afirma sau sugera, fără a jigni gratuit, că românii din Marea Britanie sunt mai infractori decât alţi europeni.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: