PD-L SI PLANUL SAU CU SAPTE MASURI PENTRU A CASTIGA ALEGERILE!

8 sept.

PDL are un plan cu şapte măsuri pentru alegeri. Culisele şedinței de la Palatul Parlamentului

Grupurile parlamentare ale PDL s-au reunit, duminică, pentru a pune la punct strategia electorală, respectiv măsurile de pregătire, care se vor lua în acest an, și campania propriu-zisă, din 2012. Spre deosebire de alte ocazii, când presa a fost alimentată „pe surse“, chiar și cu materiale video/audio, la ședința de ieri s-au blocat scurgerile de informații. Totuși, redacția DeCeNews a intrat în posesia planului în şapte puncte, pregătit de strategii PDL, care a fost discutat cu parlamentarii partidului.

emil boc bucuros1. PDL va încerca să finalizeze în această toamnă proiectul celor 8 megajudețe. Pentru aceasta s-a cerut sprijinul parlamentarilor și s-a menționat că se va ajunge la o înțelegere cu UDMR.

2. Puterea va renunța la ideea parlamentului unicameral și se va merge pe proiectul PSD, păstrând două Camere, dar reducând numărul deputaților și senatorilor la 300. Astfel, harta Colegiilor va fi redesenată, iar PDL va încerca să fructifice avantajul pe care îl are în zonele rurale, gen Neamț, și să reducă impactul marilor orașe, în care nu mai poate recâștiga simpatia electoratului.

3. Se va renunța la schimbarea siglei și numelui partidului, dar se va merge în alegeri într-o alianță cu UNPR și PER, ceea ce va permite candidaților să folosească alte culori/sigle și să ascundă asocierea cu Emil Boc. Numele noii structuri ar putea fi Mișcarea Populară, înregistrat deja de Ioana Băsescu. Dan Diaconescu va candida separat, pentru a-i trage pe cei nemulțumiți de clasă politică și pentru a lansa mesajele negative la adresa USL, în vreme ce Mișcarea Populară se va axa pe mesaje pozitive.

4. Campania de discreditare a Opoziției va continua, în această toamnă participând la ea și membrii PDL (care, de la anul, se vor limita la ”soluții”, mesaje constructive etc.). De asemenea,vor fi aruncate pe piață dosare și înregistrări, iar pentru credibilizarea acestora se va finaliza măcar unul dintre procesele unui lider PSD. Cel mai probabil, va fi o sentință de condamnare în cazul Năstase-termopane. O sancțiune cu suspendare, posibilă într-un dosar economic, dar suficientă ca să discrediteze PSD.

5. Planurile PDL pentru blocarea atacurilor din mass media prevăd ca în această toamnă să fie ”anihilată” cel puțin una dintre cele două televiziuni neînregimentate. Fie va fi trecută Legea Turcan, care va permite operatorilor privați să scoată din grilă aceste televiziuni, sau măcar una dintre ele, fie se va miza pe disputa lui Elan Schwartzenberg cu Sebastian Ghiță, pentru destabilizarea Realitatea Tv.

6. Racolarea de primari ai Opoziției va continua, în tandem cu UNPR. Prin jonglerii cu subvențiile și finanțările de la Guvern se vor disloca primarii USL, care vor intra în UNPR, ca să nu sară direct la PDL.

7. Varianta remanierii va fi acționată în două etape. În această toamnă, ar putea fi remaniați miniștrii Ialomițianu, Ariton, Tabără și Vreme. În cazul în care resuscitarea PDL în sondaje nu poate fi realizată prin operațiuni de imagine și alte măsuri ale guvernării, s-ar putea încerca schimbarea premierului, în 2012. Justificată de campania electorală, care l-ar chema pe Boc la partid, schimbarea ar fi un pretext pentru a explica o creștere ”miraculoasă” a PDL în intenția de vot.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: