AGERPRES: ANALFABETUL IOAN OLTEAN(PD-L)CEL CU BROSCOIUL IN GAT:ALEGERILE COMASATE VOR AVEA LOC IN NOIEMBRIE 2012!

9 sept.

Ioan Oltean (PDL): Alegerile comasate vor avea loc în noiembrie 2012; avantajează partidele cu mulţi primari.

Alegerile locale şi cele parlamentare vor fi comasate şi vor avea loc în luna noiembrie a anului viitor, fiind avantajate partidele cu un număr mare de primari, a declarat vineri, la Bistriţa, secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

„Noi, în momentul acesta, luăm în calcul comasarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare, ceea ce înseamnă că vom avea alegeri în noiembrie 2012, sută la sută. Data alegerilor o stabileşte guvernul, iar ea nu poate să fie stabilită astfel încât să diminueze mandatul. Mandatul trebuie să fie fix de patru ani. Deci aşa va fi gândită data alegerilor, încât mandatul de patru ani să nu fie întrerupt nici măcar cu o zi”, a spus Oltean.

Ioan Oltean vede alegerile comasate ca un avantaj pentru partidele cu un număr mare de primari, inclusiv PSD şi PNL. „Alegerile comasate avantajează orice partid care are un număr mare de primari, să fie lucrurile clare. Amintiţi-vă că la prima informare legată de o posibilă comasare şi PSD şi PNL au spus că susţin public acest proiect politic. Ulterior, din considerente politice, pentru că, dacă mergeţi să staţi de vorbă cu parlamentarii, preşedinţii şi primarii PSD o să observaţi că toţi sunt de acord, pentru că este în avantajul şi al unora şi al altora. Aici nu pierd decât eventual partidele foarte mici, care n-au reprezentanţi în administraţiile publice. PSD are un număr mare de primari, deci nu are ce pierde, PNL la fel. Prin această prismă, nu este un proiect politic care pune în dezavantaj evident opoziţia, ci dimpotrivă”, apreciază democrat-liberalul.

Liderul PDL consideră că un număr mai mare de buletine de vot nu este o problemă pentru electorat. „Cum se descurcă electoratul cu cinci buletine de vot, o să se descurce şi cu şapte. Nu văd niciun fel de diferenţă, dacă te descurci cu cinci, de ce nu te poţi descurca şi cu şapte”, este de părere Oltean.

Secretarul general al PDL afirmă că poporul este „sătul” de prea multe campanii electorale şi scrutinuri, iar comasarea alegerilor vine ca o continuare a reformei de descentralizare şi regionalizare a ţării.

„Poporul acesta e sătul de vot. Un an de zile se tot votează. Plus cheltuieli inutile, plus multe alte lucruri, plus vrem şi noi să continuăm reforma şi să încercăm să reuşim o regionalizare şi o descentralizare serioasă a administraţiei publice”, a declarat Ioan Oltean.

Întrebat dacă alegerile comasate vor avea loc pe o nouă formulă teritorială a ţării, Ioan Oltean a recunoscut că există astfel de discuţii, dar decizia nu a fost încă luată la nivelul partidului de guvernământ. „Deocamdată se discută. Este o continuare a acestui proiect şi a discuţiei la nivelul coaliţiei. Nu pot să anticipez ce va fi. Deocamdată capitolul acesta (al alegerilor comasate – n.r.) este în discuţia majorităţii, în principal axat pe debirocratizare şi pe descentralizare, dar în acelaşi timp nu sunt negate şi discuţiile legate de regionalizare. (…) Eu voi prefera aşa cum partidul va decide şi va hotărî, sunt un soldat disciplinat al politicii PDL”, a mai spus Ioan Oltean.

În opinia secretarului general al PDL, coaliţia de guvernare va lua în maximum o săptămână o hotărâre definitivă în legătură cu comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: