TRAIAN BASESCU SI PD-L SI CONDAMNAREA REGIMULUI COMUNIST DE „FORMA.”MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I IZGONIT DE COMUNISTI”!

20 sept.

O nouă recunoaștere a regimului comunist
PDL îl mai izgonește o dată pe M.S. Regele Mihai.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, prin voturile parlamentarilor PDL, au respins cererea PNL de organizare a unei ședințe solemne pentru a celebra aniverarea împlinirii a 90 de ani de către M.S. Regele Mihai.

PDL se opune istoriei și procedează ca și comuniștii

Respingerea cererii PNL este inexplicabilă și reprezintă un atac la istoria României și totodată un nou cec în alb dar fostului regim comunist. Pentru a justifica votul parlamentarilor PDL, președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a afirmat următoarele: „Membrii PDL din Birourile permanente au votat împotriva propunerii liberalilor, având în vedere faptul că în ședinţa solemnă a Parlamentului pot rosti mesaje doar șefi de stat în funcție”. Argumentul Robertei Anastase nu este unul viabil. Nu era obligatoriu ca în cadrul unei ședințe solemne M.S. Regele Mihai să țină un discurs în calitate de fost șef de stat, dacă regulamentul Parlamentului interzice așa ceva, ci în calitate de persoană particulară. Pentru că, de la tribuna Parlamentului, au ținut discursuri în cadrul altor ședințe solemne persoane care nu dețineau funcția de șef de stat.

Prin votul împotrivă dat luni, liderii PDL au procedat așa cum nu s-ar fi procedat în nici un stat civilizat și democrat. Pentru că este greu de crezut că dacă o țară l-ar fi avut în viață pe unicul supraviețuitor al șefilor de stat din timpul celui de-al doilea război mondial – și care a și jucat un rol important în evenimentele de atunci – ar fi refuzat celebrarea acestuia în Parlament. Practic, prin votul de luni, PDL l-a mai izgonit o dată pe M.S.Regele Mihai din viața publică și totodată girează ceea ce a făcut regimul comunist între 30 decembrie 1947 și 22 decembrie 1989.

O pată pe obrazul României

Votul de luni al liderilor PDL reprezintă și o pată de imagine pentru România. Aceasta pentru că informațiile privind gestul PDL vor face înconjurul lumii. Iar împotrivirea celor aflați acum la guvernare va face cu siguranță vâlvă. Pentru că, după cum se știe, M.S.Regele Mihai este respectat și foarte bine văzut (și primit) de toate Casele Regale din Europa și nu numai.

Regulamentele se schimbă doar în folosul PDL și UNPR

Iar în ceea ce privește regulamentul Parlamentului, acesta ar fi putut fi, în mod excepțional modificat pentru un astfel de eveniment. Modificarea regulamentelor Parlamentului nu reprezintă o operațiune dificilă. Din contră. În ultimii doi ani regulamentele au fost modificate pe bandă rulantă, este adevărat, numai în folosul PDL și UNPR. Reamintim, s-au modificat regulamentele inclusiv pentru a justifica și recunoaște migrația politică și pentru ca fugarii din partidele politice să poată deține funcții de conducere în birourile permanente ale celor două Camere și în comisiile parlamentare.

Dacă s-ar fi schimbat regulamentul special pentru ca M.S. Regele Mihai să poată ține un discurs în calitate de fost șef de stat, atunci ne-am fi aflat în fața primului act concret, real, de condamnare a comunismului. Se știe, condamnarea teoretic-declarativă a comunismului de către Traian Băsescu nu a fost decât un joc de imagine și unul electoral.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: