PARLAMENTUL A APROBAT IERI PROPUNEREA LIBERALILOR DE A-L INVITA PE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I PE 25 OCTOMBRIE INTR-O SEDINTA SOLEMNA CU OCAZIA IMPLINIRI A 90 DE ANI!

21 sept.

Regele Mihai va vorbi in Parlament, pe 25 octombrie, intr-o sedinta solemna.

Parlamentul a aprobat ieri propunerea liberalilor de a-l invita pe Regele Mihai, pe 25 octombrie, intr-o sedinta solemna a Legislativului. Decizia a fost luata cu 203 voturi „pentru”, trei voturi „impotriva” si 46 de abtineri.

Aceasta propunere nu se afla pe ordinea de zi a plenului celor doua Camere, insa liberalii au cerut acest lucru si, surprinzator, coalitia guvernamentala a fost de acord.

Astfel, pe 25 octombrie, chiar cand implineste 90 de ani, Regele Mihai va fi prezent in Parlamentul Romaniei, in cadrul unei sedinte solemne.

Solicitarea a fost facuta de catre liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu.

„As dori sa aveti amabilitatea sa introduceti ca punct suplimentar solicitarea grupurilor parlamentare PNL pentru ca in ziua de 25 octombrie sa organizam o sedinta solemna a Parlamentului, ocazie cu care sa-l invitam pe Regele Mihai sa se adreseze Parlamentului, ocazie care ar marca implinirea varstei de 90 de ani a Majestatii Sale si, in acelasi timp, ar fi un prilej de evocare istorica si de omagiere a singurei personalitati in viata inca dintre sefii de stat din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Ar fi un bun prilej sa ne intoarcem privirea spre momentele importante ale istoriei romanesti, ar fi un bun prilej sa aratam ca ne pretuim istoria si oamenii care au faurit istoria acestei tari”, a declarat Calin Popescu Tariceanu in plenul reunit al Parlamentului.

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca aceasta propunerea este una „de bun simt”.

„Cred ca ar fi un gest pe care societatea romaneasca l-ar aprecia ca, pe 25 octombrie, la implinirea unei varste pe care o urez tuturor celor prezenti, Regele Mihai sa se adreseze noua, fara a avea dezbateri politice, fara a discuta despre forma noastra de guvernamant sau despre altceva, ci aratand un semn de respect pentru o personalitate a istoriei romanesti”, a declarat Victor Ponta.

O pozitie asemanatoare a avut si Theodor Paleologu, care, desi este vicepresedinte al PDL – formatiune care a respins initial aceasta propunere – a facut apel la colegi pentru a fi de acord cu invitarea Regelui Mihai.

„Această propunere trebuia sa fie discutata in BPN si trebuia un mandat din partea partidului pentru votul din sedinta conducerii Parlamentului. Respingerea acestei propuneri este o ghiolbanie fesenista”, a spus Paleologu.

„Fac apel catre colegii din grup sa voteze si ei pentru invitarea Regelui Mihai. Este o chestiune de obraz, motivul invocat ca Regele Mihai nu ar fi sef de stat nu tine. Tocmai pentru faptul ca presedintele Traian Basescu a spus ce a spus in iunie, e o chestiune de obraz pentru noi toti sa votam pentru invitarea regelui pe 25 octombrie”, a mai adaugat Theodor Paleologu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: