AGENTIA FITCH RATING: BANCILE AMERICANE SI-AU RETRAS FONDURILE DIN BANCILE EUROPENE!

25 sept.

Bancile americane s-au retras din bancile europene

Potrivit agentiei Fitch Ratings, bancile americane si-au redus expunerea la institutiile europene, retragand 27% din plasamentele lor in ultimele trei luni.

In timp ce Europa incearca sa convinga lumea de soliditatea institutiilor ei bancare, marile fonduri monetare americane („money market funds”, MMF) au preferata sa abandoneze nava. Potrivit unui studiu publicat de agentia de notare Fitch Ratings, primele zece cele mai mari fonduri de dincolo de Atlantic si-au redus masiv expunerea la bancile europene.

Astfel, ele au micsorat amploarea plasamentelor in dolari la titurile bancare europene cu 8% in luna august, dupa o diminuare cu 9% in luna iulie. De la sfarsitul lunii mai, expunerea lor a regresat cu 27%. In prezent, titlurile bancare europene detinute de fondurile americane reprezinta 676 miliarde de dolari, adica 42,1% din portofoliul lor global.

„Reducerea expunerii principalelor banci americane este compensata de cresterea investitiilor in institutii financiare din Australia, Canada, Japonia si Scandinavia”, explica Robert Grossman, responsabil la Fitch Ratings.

In timp ce MMF sunt considerate in SUA drept investitii extrem de sigure, retragerea acestor plasamente nu constituie un bun semnal pentru europeni, care depun eforturi pentru dezamorsarea tensiunilor care genereaza criza datoriilor in mediul bancar, estimeaza analistii.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: