TANO:NOUA REPUBLICA A LUI BASESCU!

4 oct.

Noua Republică a lui Băsescu (I)

Partidul lui Dan Diaconescu, Mișcarea Populară, Noua Republică și ce o sa mai urmeze, sunt experimente realizate din timp, prin care se testează posibilitatea de recuperare a electoratului și aducerea lui în bazinul Puterii. Sunt teste, sunt experimente, sunt realități.

Spațiul politic din România devine pe zi ce trece mai activ. După Mișcarea Populară și Partidul Popular Maghiar din Transilvania, pe derdelușul online vine în viteză Noua Republică. Nici nu a lansat bine Manifestul, nici nu am reținut bine cine este la conducerea acestei mișcări, că s-au și urcat pe sticlă. Sunt tineri, sunt de dreapta, sunt viitorii luptători ai țării. Este adevărat că la o primă vedere l-am confundat pe dl. Neamțu cu Mihai Ungureanu de la SIE.

Prima reacție la o astfel de mișcare a fost una pozitivă. M-am bucurat enorm să știu că în 2012 pot să aleg și altceva decât PSD, PDL și PNL. Mi-am spus că acest viitor partid de dreapta va strânge în jurul său o sumă de tineri, gata de luptă, care să vină să dărâme sistemul. Bravo lor! Ce a început acum ca o mișcare spontană pe Internet se va transforma într-un nou partid politic, așa am înțeles din declarațiile președintelui noii grupări.

Nu am înțeles, însă, de ce au apărut în special în zona media a actualei puteri. M-a nedumerit când dl. Neamțu a specificat undeva în mediul online că nu e bine ca cetățenii să urmărească anumite posturi TV. Eu îl invit, la modul cel mai serios, să ridice miza. Să nu se mai uite nimeni la TV, la niciun post sau poate cel mult la documentare. Astfel, în mod sigur va crește gradul de cultură a națiunii și vor scădea stresul, manipularea și dezinformarea la care romanul este supus zilnic.

Spuneam o dată că pentru a induce în eroare este necesar să ajungi să distragi atenția cuiva. Poți să-i faci pe toți să privească la Mișcarea Populară și să dezvolți separat Nouă Republică. Poți să-l arunci în luptă pe Dan Diaconescu și să-l pui sub umbrela unei mișcări de dreapta, în timp ce pe online mesajul este “nu stânga”!

Nu cred că această mișcare, Noua Republică, este una spontană și nu cred că a venit din neant. Mi-e greu să cred că în spatele ei nu se află, într-o formă sau alta, actuala Putere. Sunt convins că în culise sunt gânditorii de la Cotroceni și mai cred că, dacă dăm perdeaua la o parte, vedem zâmbetul președintelui Traian Băsescu.

Pe fondul rezultatelor sondajelor electorale, pe fondul economic și pe tot ce înseamnă la această oră politica românească, cei de la Putere caută diverse metode de a distrage atenția și de a impune diverse direcții, astfel încât să obțină în 2012, cumulat, acel minim de 51% care să îi permită să rămână în funcții. Partidul lui Dan Diaconescu, Mișcarea Populară, Nouă Republica și orice va fi să urmeze în următorul an, sunt experimente realizate din timp, prin care se testează posibilitatea de recuperare a electoratului și aducerea lui în bazinul Puterii.

Noua Republică nu face altceva decât să completeze Flota de partide politice a președintelui Traian Băsescu. Mișcarea care va penetra cel mai adânc în terenul adversarului și în mintea alegătorului va juca rolul Navei Amiral și va deschide ostilitățile electorale de anul viitor.

Noua Republică a lui Băsescu (II)

Noua Republică este gândită ca un amortizor social, are misiunea clară de a coagula nemulţumirile virtuale şi de a le păstra în zona Puterii până la alegerile din 2012.

Contrar principiului meu, acela de a nu acorda mai multă atenţie decât se cuvine unui subiect, voi relua tema Noii Republici a preşedintelui Traian Băsescu.

Voi aborda problema din punctul de vedere al bunului simţ şi al unor minime cunoştinţe de politica internă din partea celor care mă onorează citind aceste rânduri. Am să enumăr mai jos trei motive pentru care eu sunt convins că Noua Republica este o grupare susţinută de Partidul Democrat Liberal, alături de care, dacă va fi să se concretizeze în partid politic, va merge la alegerile din 2012.

1. Lansarea grupării prin intermediul canalului B1TV, post care este perceput ca fiind al Puterii, pune din start eticheta PDL pe Noua Republică. Dacă cineva îşi închipuie că acest post, B1TV, a făcut din proprie iniţiativă această lansare, se înşeală. Dacă mai adăugăm şi mesajul lansat în online şi nu numai – nu vă uitaţi la posturile TV ale Opoziţiei – avem un început, o dovadă de bun simţ că Noua Republică vine din zona Puterii. Sunt tot atât de convins că dacă lansarea venea din zona Antenelor/ trustului Impact, iar Mihail Neamţu spunea că a înfiinţat această mişcare ca urmare a discuţiilor cu Victor Ponta sau altcineva din zona Opoziţiei, toţi ar fi pus Noua Republică alături de USL. Până una-alta, Mihail Neamţu a declarat că a discutat pe această temă cu Sebastian Lăzăroiu.

2. Limbajul de lemn al Platformei şi al Manifestului – asta, din punctul meu de vedere, dovedeşte o muncă eleborata, gândită de oameni închistaţi, fără viziune şi săraci în limbajul adecvat Internetului. Acest lucru scoate din ecuaţie gândirea tânără şi independentă, pe care, exclusiv teoretic, ar avea–o Noua Republică.

3. Mesajul este “nu stânga”. Dacă eşti de dreapta, te baţi pentru electoratul din dreapta. Oricât de mult ai striga “nu stânga”, nu vei disloca nimic din zona respectivă pentru că acolo te lupţi deja cu o mentalitate. Dacă tu, ca mişcare INDEPENDENTĂ, vrei să intri în Parlament, trebuie să aduci electorat din zona de dreapta, şi din zona celor care nu vin la vot. Ori dacă spui că PDL nu este problema României, deja tu, ca grupare independentă, ai o problemă. Mai nou, am văzut că şi tinerii din PDL apreciază şi susţin Noua Replublică. Cum naiba apare acest non combat din partea a două grupări care se vor de dreapta, dar care nu au legătură unul cu altul? Genul acesta de mesaj mă duce cu gândul la un joc de tenis în care care unul din jucători aruncă mingea într-un teren paralel, fără să joace în terenul lui, cu adversarul lui direct.

Dat fiind că nu sunt înregimentat politic, îmi este egal de la ce partid va eroda voturi Noua Republică. Îmi este total indiferent cu câte scaune în Parlament se vor alege aceşti tineri. E doar o chestiune de negociere.

Pe mine mă deranjează că ei vin cu stindardul independenţei politice. Curând (dacă nu acum, după alegeri sigur) lumea va înţelege că elementul de noutate în această ecuaţie este doar numele. Din acest moment, lucrurile se vor petrece precum în fabula cu Petrică şi Lupul: orice mişcare, care va avea suport independent de actualul sistem politic, va fi ucisă din faşă. Toţi îşi vor aminti de Noua Republică, de falsa rebeliune şi… gata!

Aceşti tineri vor denigra conceptul de „rebel politic”, astfel încât chiar că nu se va mai putea face ceva, atâta timp cât acest ceva va fi asociat în conştiinţa naţiunii cu un eşec. Oricine are să vină după Mihail Neamţu va fi catalogat „soldat în misiune” şi totul se va duce de râpă.

Prin acest gest de conducător, d-ul Neamţu îşi asumă o mare răspundere morală, care îl va apăsa destul de dureros dacă cei care acum îl urmează vor ajunge la concluzia că l-au urmat, de fapt, pe actualul preşedinte al României.

Mihail Neamţu să nu uite că alături de el vor fi şi idealişti, oameni care iau de bun acest mesaj al independenţei. Pentru ei, mesajul se va dovedi, la un moment dat, mai mult nociv decât benefic. Ca să fiu înţeles, este ca şi cum îi promiţi unui copil o ciocolată, iar apoi nu te ţii de cuvânt.

Eu nu cred că d-ul Neamţu este omul Serviciilor Secrete. Cred însă că este supra-apreciată importanţa acestei mişcări. Mihail Neamţu este doar un cunoscut al unor oamenii puternici din PDL, care a acceptat cu bucurie să joace rolul de Cal Troian al Internetului, să preia şi să stingă din faşă orice mişcare reală a celor care refulează în zona virtuală.

Noua Republică este gândită ca un amortizor social, are misiunea clară de a coagula nemulţumirile virtuale şi de a le păstra în zona Puterii până la alegerile din 2012. Puţin va mai conta după aceea ce vor face cei ale căror aşteptări vor fi lovite de nulitate. Puterea îşi va vedea nestingherită de drum încă patru ani.

Tano

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: