CANCELARUL NEONAZIST BASESCU FACE PRES PARLAMENTUL:STATUL SUNT EU!

31 oct.

Legiferare cu orice preț
Băsescu presează Parlamentul să voteze legile agreate de el.

Traian Băsescu le-a scris preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, revenind asupra solicitării de a se acorda o atenţie „deosebită” în adoptarea, cât mai urgent posibil, a legilor asistenţei sociale şi numirilor la ÎCCJ. Băsescu cere de asemenea urgentarea adoptării altor acte normative din domeniul juridic.

„Revin cu această scrisoare asupra unei rugăminţi adresate dumneavoastră în data de 20 octombrie 2011, de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a următoarelor proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară; proiectul legii asistenţei sociale”, se arată în scrisoarea trimisă de Băsescu preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu mai vrea adoptate de urgență a următoarelor proiecte de lege: proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului penal şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale; proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2008 privind Codul Civil, proiectul de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea; proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsă); proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în vederea îmbunătăţirii activităţii de valorificare a bunurilor sechestrate sau după caz, intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.

Scrisoarea a fost trimisă Parlamentului la câteva zile după ce Traian Băsescu a declarat la TVR că Guvernul își va asuma răspunderea pe câteva dintre aceste legi, declarație calificată de opoziție ca încălcare gravă a Constituției.

„Senatorii nu au de ce să supere dacă legea privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte va trece prin asumare, dacă legea privind modernizarea asistenţei sociale va fi adoptată prin asumarea răspunderii. După mine, Senatul în ansamblul lui, cu tot cu preşedinte, s-a compromis. Să refuzi să adopţi legea privind mecanismul privind promovarea magistraţilor la Înalta Curte e descalificant. Pot înţelege ideologii, problematica legată de legea asistenţei sociale, pot să înţeleg şi atunci Guvernul trebuie să tragă aer în piept şi apoi să-şi asume răspunderea”, a declarat Băsescu joia trecută la TVR.

A doua zi după declarația lui Traian Băsescu, preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că solicitarea şefului statului ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea asistenţei sociale şi numirile la ICCJ este o încălcare gravă a Constituţiei.

Ponta a mai spus că şi legea asistenţei sociale, şi legea de modificare a procedurii de numire a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt greşite, iar senatorii opoziţiei au procedat foarte bine blocând adoptarea lor.

„Legea privind procedura de numire a magistraţilor ÎCCJ reflectă doar dorinţa de control politic a lui Băsescu asupra numirilor judecătorilor. Nu este cerinţa Uniunii Europene, Băsescu minte şi de data asta. Este doar dorinţa lui de a promova la ÎCCJ procurori de la DNA, pentru a continua şi în 2012 povestea cu dosarele împotriva opozanţilor politici”, a declarat preşedintele PSD.

Victor Ponta a mai precizat că eventuala adoptare a legii asistenţei sociale va avea efecte negative asupra populaţiei cu venituri reduse.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: