O ROMANIE ANORMALA CU DOUA REALITATI(TV). RTV A OBTINUT APROBAREA CNA.

1 nov.

RTV a obtinut aprobarea CNA A fost o sedinta furtunoasa si plina de situatii cu ontorsaturi incredibile. RTV este, in aceasta dimineata, din nou in discutia CNA pentru aprobarea schimbarii grilei si a sediului. In fapt, acest lucru inseamna transformarea postului cumparat de GHita, din unul generalist, cum era licenta, intr-unul de stiri. In plus RTV va transmite in toata tara, nu doar in cateva judete. Reprezentantii Realitatea, Sorin Enache si Sergiu Toader au venit, pentru a se opune aprobarii CNA pentru RTV

S-a ridicat problema aparaturii. Comisia CNA a spus ca a constatat ca exista multe echipamente cumparate de firma lui Ghita. Acesta a spus ca a inceput si procesul de predare a echipamentelor revendicate de Realitatea. Valoarea echipamentelor cumparate de Ghita este, la o prima vedere a facturilor de puse de 2.800.000 euro Ghita spune ca echipamentele nu au fost achizitionate in virtutea contractului de management, deci nu sunt ale Realitatii.

Imediat au intervenit reprezentantii Realitatii, care au cerut suspendarea licentei Ridzone.

Sergiu Toader: Stiu o parte din istoria constructia acestui post. Explicatiile lui Ghita nu sunt conforme cu realitatea. Comisia a analizat doar niste facturi. Lucrurile sunt mai complicate. Intr-o televiziune sunt 120.000 puncte de reper. Dl Teodorel (comisia) nu a avut timp….

Ghita: Va rog sa nu ne bagati idei in cap ca nu suntem la o sedinta de spalare de creiere de la Realiattea

Toader: Va rog sa ne pastram in limitele invatate acasa. Echipamentele au fost cumparate de Ghita pentru ca nu se putea altfel. Nu se putea inchide emisia, ca sa cumpere echipamente. Ele trebuiau cumparete din mers ca sa functioneze statia. Vreau sa va spun si ce a fost cu spatiul. Toti pasii arata un tip de premeditare.

Teodorel (comisia): Un studio poate sa porneasca foarte repede. Asa cum a facut si Realitatea, la Willbrook. Pe facturi Asesoft este beneficiarul. In ce priveste spatiul, actele arata ca Asesoft eset beneficiarul.

Ghita: Asesoft are contract pe spatii. Inteleg preocuparea Realitati ifata de aparitia unui nou concurent. Daca trebuie inchiriem un cort, ca sa ne autorizati si pe noi ca pe ei. Am inchiriat si un car, asa cum au facut si ei.

Toader: Nu puteti autoriza un studio cu echipamente care nu sunt in proprietatea acestor domni. Nu puteti sa autorizati un post care vrea sa capuseze Realitatea tv, asa cum vor domnii de la Raitaru tv.

Narcisa Iorga: Nu putem noi sa decidem decat asupra spatiului si a echipamentelor, nu asupra proprietatii intelectuale. Pot sa va spun ca si in 2004 Realitatea a fost preluata la fel. In proprietatea echipamentelor nu ne putem noi pronunta.

Onisei: Dumneavoastra, domunule Toader nu ati venit cu acte de proprietate asupra echipamentelor.

Membrii CNA s-au declarat surprinsi si usor iritati ca Realitatea a cerut abia in aceasta dimineata suspendarea lincentei si ca, mai mult vor o decizie pe loc. Ei au indrumat consiliul Realitatii spre instanta de contencios.

S-a trecut la audierea reprezentantilor RTV, Sebi Ghita, Roxana Niculescu Costei si avocatul RTV.

Roxana Niculescu Costei: Am sa va explic de ce sunt azi aici. Am primit semnale ca timpul meu la Realitatea a expirat si nu ma puteti acuza pe mine ca nu iubesc acest brand la disperare, dupa 12 ani la Radio Contact si 7 la Realitatea.

Dan Grigore: Lasati-ne cu patetismul asta, ca nu am destule batiste.

Roxana Niculescu Costei: Ne dorim o televiziune de stiri, cu mai putine dezbateri si cu mult stiri. Mai putin din zona politica. Incercam sa aducem tineri, noua generatie, insemnand prin asta o noua mentalitate. Vom da reportajului locul care i se cuvine si vom incerca sa avem cate o ancheta pe luna.

Christian Mititelu: Nu putem vorbi despre o grila daca nu vorbim despre numele acestei televiziuni. RTV

Comisia arata ca licenta s-a obtinut in 2008, pentru RTV cu difuzare doar pe Gorj.

Rasvan Popescu: In 2008 se inregistreaza o televiziune RTV si nu se ridica nici o obiectie. In 2011 aceasta inregistreaza schimbarea pentru emisie prin satelit si nimeni nu are nicio obiectie.

Toader: Poate nu au fost facute demersurile de publicitate

Onisei: Dac doua societati comerciale disputa o marca, atunci calea este in justitie. In opinia mea, nu este atributul CNA sa se pronunte daca una din societatile comerciale este sau nu in ilegalitate, sau a prejudiciat interesele altei societati.

Ghita: Va rg sa nu ne suspectati ca vrem sa-i capusam. Asa s-a numit licenta care exista deja. Ati vazut ca am facut eforturi sa schimbam grafica, tocmai ca sa nu existe discutii. In acelsi timp va rog sa tineti seama ca doar instanta poate solutiona o chestiune care tine de disputa de marca. In spatiul european mai exista doua marci comunitare RTV inregistrate.

Comisia CNA: OSIM ne-a transmis toate societatile care au denumirea RTV, dar pentru clase diferite. In domeniul tv il are Realitatea. In hartia OSIM se regaseste in asteptare actionarul de la Ridzone.

Rasvan Popescu: Eu inteleg de la dumneavoastra ca exista disponibilitatea de a schimba numele.

Ghita: Credem ca trebuie sa avem o discutie despre logo, despre simbol. Instanta va decide.

Narcisa Iorga: Noi am eliberat licenta pe numele RTV. Nu am avut absolut nicio sesizare, nicio opozitie. Ce avem noi acum de discutat se refera la elementele de identitate, care pana duminica erau identice.

Ghita: Va rog sa observati ca de azi dimineata am trecut prin toate atacurile. Acum am trecut la marca. Pana acum am trecut prin sediu, programe.

Rasvan Popescu: Inteleg ca ati fi dispusi sa veniti cu alta propunere..

Ghita: Daca asta ramane singura problema… Noi am schimbat toata grafica. Cred ca singura problema legata de mune este schimbarea acelui RTV. Vom veni cu o varianta care vizeaza si site-urile.

Avocat Realitatea: Noi am facut opozitie si la acele inregistrari.

Ghita: Nu putem sa stam dupa toate actiunile lor. Va rog sa constatati ca licenta exista ca RTV. Vor urma multe schimbari care ne vor da identitate proprie. Nu vrem sa fim considerati sora mai mica a Realitatii. Pe noi nu ne-a sunat domnul Vantu. Nu pot fi dansii proprietarii cuvintelor.

S-a luat o pauza de consultari.

La revenire Ghita a propus Romania TV, ca nume al noii televiziuni. Membrii CNA nu s-au opus, parand de acord.

Ghita: Depunem chiar acum sigla, care este deja la OSIM si ramanem cu Romania tv.

Narcisa Iorga: Nu mi se pare corect procedural. Exista deja o licenta pe RTV. Nu e treaba noastra ca ei nu se mai inteleg. Nu vad de ce modificam acum si numele. Pana acum nu am facut-o cu nimeni.

Cristina Trepcea: Povestea asta ne pune pe noi intr-o lumina proasta. Asta vara am fost de acord cu RTV.

Onisei: Va atrag atentia ca, daca ne intoarcem la votul nostru de asta vara e prost pentru noi. In plus orice discutie cu Realitatea ar trebui sa o purtam cu administratorul judiciar.

Rasvan Popescu: Daca dansii ( Ghita n.r) sunt de acord sa schimbe numele…

Ghita: Am schimbat numele la solicitarea dumneavoastra

CNA urmeaza sa delibereze.

Dan Grigore: Eu zic sa amanam pana inainteaza RTV noua denumire.

Mihai Malaimare: De fapt aici este vorba de brandul jurnalistilor. De echipe.

Rasvan Popescu: Cel mai bine e sa asteptam o zi doua pana depun noua denumire. Mai exista si opozitia Rovigo (administratorul judiciar Realitatea)

Narcisa Iorga: Autorizatia se da pe unitatea care a obtinut licenta. Licenta e pe RTV.

Rasvan Popescu: Denumirea e contestata.

Trepcea: Eu ma uit acum pe Realitatea. Va rog sa-mi spuneti unde scrie RTV?

Onisei: Daca acceptam schimbarea, inseamna ca noi am gresit.

Mititelulu: Putem recunoaste ca ne-am inselat, ca am gresit.

Popescu: Putem sa autorizam noul proiect editorial in conditiile denumirii propuse de ei. Va propun sa amanam pentru joi.

Onisei: Propun sa votam daca votam azi sau nu.

Szasz: Pentru mine amanarea suna a conditionare.

Popescu: Ce propuneti? O autorizare conditionata?

Szasz: Vreau sa votam

Mititelu: Trebuie sa-i ajutam sa aiba identitate proprie. De asta e bine sa amanam.

Onisei: Eu vreau sa fiu consecvent cu propriul vot. Am votat asta vara pentru RTV.

Popescu: Problema este cum facem un pas care sa nu poata fi contestat.

Dan Grigore: Apreciez deschiderea domnului Ghita, dar propun sa amanam pana vine cu noua varianta, pe care a acceptat-o.

Iorga: Daca amanam cu totul nu putem da o aprobare conditionata. Licenta e pentru RTV, autorizatia trebuie pe RTV, nu pe alta denumire. Nu modificam licenta. Problema cu OSIM se face in instanta.

Rasvan Popescu: In ce au depus azi dimineata apare si o denumire comuna de emisiune. Vad aici Ultima Ora.. Sa votam. Sunt doua propuneri: de a vota pe solicitarea RTV, asa cum este ea. A doua este cea de amanare pentru joi

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: