IMAS:USL AR CASTIGA ALEGERILE CU 52%!

2 nov.

IMAS: USL ar câştiga alegerile cu 52 la sută. Crin Antonescu şi Victor Ponta, în topul politicienilor care beneficiază de încrederea alegătorilor


Potrivit unei cercetări efectuate de IMAS pentru ziarul „Adevărul”, Opoziţiei este cotată la 52% în octombrie în condiţiile în care, înainte de formarea Uniunii Social Liberale, cele două partide componente, PSD şi PNL, aveau împreună 58%. De asemenea, prezenţa la vot ar fi de 62,5 la sută.

USL se află cu mult în faţa PDL, partid cotat cu 17,6% din opţiunile celor care s-ar prezenta la vot. Chiar dacă a pierdut câteva procente de la începutul anului, alianţa Opoziţiei are alte câştiguri, crede preşedintele Pro-Democraţia, Cristian Pârvulescu. „Putem vorbi de un succes al Opoziţiei. Liderii Opoziţiei au contribuit la apariţia alternativei, cu toate greutăţile pe care le-a cunoscut USL. Pentru ei era important să se menţină peste bara psihologică de 50%”, afirmă Pârvulescu pentru Adevărul.
Partidul Poporului, UDMR şi PRM, pe podium pentru Parlament

Potrivit sondajului, pragul electoral ar mai fi depăşit de Partidul Poporului, cotat cu 14,4%, de UDMR – 7,4% şi de PRM, cu 5%. Mai poate PDL să ajungă la guvernare, strângând în jurul său partidele mici? „Indiferent de declaraţiile pe care le face acum, Traian Băsescu va fi nevoit să numească un premier de la formaţiunea de pe primul loc. Restul sunt simple declaraţii politice, speranţe ale preşedintelui, la limita Constituţiei, dar simple declaraţii”, crede Pârvulescu.
Liderii Opoziţie, Ponta şi Antonescu, conduc în topul încrederii.

Şi topul încrederii este dominat de lideri proveniţi din Opoziţie care ocupă primele cinci locuri. Liderul PSD, Crin Antonescu, este primul clasat cu 27,7%, în timp ce şeful social-democraţilor, Victor Ponta, are 25,7%. Pe locul trei se află senatorul liberal Teodor Meleşcanu cu 15,8%, în timp ce preşedintele Senatului, Mircea Geoană, are 14,5%. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, are 12,8% aprecieri pozitive.
Biserica conduce în topul încrederii populaţiei

Clasamentul încrederii în instituţii este dominat, în continuare, de Biserică – 80% şi Armată – 67,7%, singurele care au peste 50% la capitolul opţiuni favorabile. Mass-media are 44,4% în timp ce 44,3% din subiecţi au răspuns că au încredere în Primărie. Poliţia se bucură de o cotă de 38,2%, SRI are 36,9% iar Justiţia 24,2%. Instituţiile esenţiale într-o democraţie se află la coada clasamentului: sindicatele sunt apreciate de 19,3% din respondenţi, Preşedinţia de 14,3%, Guvernul de 10,4%, iar Parlamentul de 8,3% .

Publicitate

2 răspunsuri sa “IMAS:USL AR CASTIGA ALEGERILE CU 52%!”

 1. supravietuitor 3 noiembrie 2011 la 5:28 am #

  Tavi, sper ca romanii sa mearga sa voteze, doar asa vom scapa de portocalii si de seful lor.

  Apreciază

  • octavpelin 3 noiembrie 2011 la 9:53 am #

   Gabi,sper..dar dupa patania de azi a OPOZITIEI DIN PARLAMENT,mie ca ROMANII…nu vor merge la vot 😦

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: