HOTNEWS: LIDERUL PSD VICTOR PONTA IL CONSIDERA PE ION ILIESCU CU RICHELIEU!

11 nov.

Ponta: Ion Iliescu are o atitudine tip Richelieu, să ţină balanţa de puteri, să nu câştige nimeni prea multă putere

Liderul PSD Victor Ponta consideră că Ion Iliescu are „o atitudine de tip Richelieu, să ţină balanţa de puteri, să nu câştige nimeni prea multă putere”, însă menţionează că, în cazul Mircea Geoană, nu este vorba de puterea sa, ci de un partid care trebuie să fie consecvent în deciziile luate.

Într-un interviu pentru HotNews.ro, președintele PSD, Victor Ponta, întrebat dacă nu are senzația că Adrian Năstase şi Ion Iliescu i-ar submina autoritatea de şef de partid, acesta a declarat că: „Nu. Cred că m-au susţinut. Cred că există aşa, cel puţin la domnul Iliescu, o atitudine de tip Richelieu, să ţină balanţa de puteri, să nu câştige nimeni prea multă putere. Dar aici nu e vorba de puterea mea, aici este vorba despre un partid care, ca să fie eficient, trebuie să îşi ia nişte decizii statutare – eu nu am luat de capul meu acea decizie, ci am discutat-o în BPN şi în grupul de la Senat – şi mai ales trebuie să fie consecvent. Eu cred că noi am pierdut toate alegerile din 2005 încoace pentru că leadership-ul PSD-ului a fost un leadership şovăielnic şi influenţabil”, a declarat Ponta.

Ponta a mai spus că „în PSD, luni, lucrurile sunt foarte clare, Mircea Geoană probabil va plăti pentru ceea ce a făcut”.

Întrebat dacă aceasta înseamnă că va fi exclus din PSD, Ponta a răspuns: „Probabil că da. Şi USL-ul ştie cu un an înainte de alegeri pe cine se bazează în bătălia cumplită de la anul”.

„Decizia luată luni de Biroul Permanent Naţional în unanimitate cred că a fost o decizie bună. Cred că am luat-o un pic cam târziu, trebuia să o luăm mai repede. Domnul Geoană, din păcate spun lucrul asta, are doar o agendă personală. O agendă şi o strategie pe care eu am mai văzut-o la domnul Geoană în 1997, atunci când a avut de ales între a se retrage odată cu guvernarea Iliescu şi a-şi păstra funcţia – şi atunci şi-a păstrat funcţia de ambasador. Acum îşi păstrează funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă asta înseamnă despărţirea de PSD şi de opoziţie”, a opinat el.

Chestionat de ce Adrian Năstase şi Ion Iliescu nu îl susţin sută la sută şi necondiţionat în acest demers de a-l sancţiona pe Mircea Geoană şi de a-l exclude din partid, Victor Ponta a arătat că aceştia poate că sunt mai prudenţi.

La comentariul că din afară se vede că o influenţă crescândă asupra deciziilor în PSD o au Adrian Năstase şi Ion Iliescu, Ponta a spus că aceştia au un cuvânt de spus, „un cuvânt important”. „Dar e normal lucrul ăsta. Pe de altă parte, atunci când dânşii au spus că poate că e bine să renunţăm la acţiunea de înlocuire a domnului Geoană sau să nu-l sancţionăm, poziţia mea e foarte clară: Nu renunţăm”, a adăugat el.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: