MEDIAFAX:MIRCEA GEOANA MERGE LA COMISIA DE INTEGRITATE DACA SOVA ESTE RECUZAT!

12 nov.

Geoană merge la Comisia de Integritate dacă Şova este recuzat.


Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, se declară dispus să participe la şedinţa de duminică a Comisiei de Integritate a PSD, cu condiţia ca preşedintele acesteia, Dan Şova, să fie recuzat din funcţie.

geoana-mirceaPotrivit unei scrisori pe care membrii Biroului Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală au primit-o, vineri, de la Geoană, acesta asigură CNAIM de disponibilitatea de a participa la şedinţă, cu condiţia ca Şova să fie recuzat din funcţia de preşedinte, informează Mediafax.

Geoană afirmă că recunoaşte competenţele CNAIM, însă reclamă un viciu procedural asupra şedinţei de duminică, în care se va discuta eventuala încălcare a Statutului PSD.

Geoană îl acuză pe Şova de antepronunţare, solicitând recuzarea acestuia la şedinţa de duminică.

Preşedintele Senatului invocă mai multe declaraţii făcute de Şova în presă, dar şi faptul că decizia BPN al PSD de înlocuire de la preşedinţia Senatului s-a bazat pe un document semnat de Şova.

Astfel, Geoană reclamă faptul că Şova a afirmat că „Geoană a înţeles să nu respecte această decizie (a BPN – n.r.) din nefericire şi ca membru de partid, ca senator şi ca membru al BPN-ului, sunt şi trist şi contrariat”.

O altă declaraţie a lui Şova, care este, în opinia lui Geoană, o antepronunţare în cazul lui, este următoarea: „Această funcţie (de preşedinte al Senatului – n.r.) nu ne mai aparţinea de mult. Domnul Mircea Geoană nu mai juca în barca PSD şi a USL. Ăsta este adevărul. (…) Decizia priveşte sancţionarea domnului Geoană pentru încălcarea deciziei BPN. Vom vedea care va fi sancţiunea”.

În scrisoarea trimisă de Geoană CNAIM se mai citează o altă declaraţie a lui Şova, în susţinerea acuzaţiei de antepronunţare: „Constatăm că s-a ajuns într-o situaţie de blocaj cu Mircea Geoană (…) E o diferenţă între ce vrem şi ce putem face, din punct de vedere legal şi statutar. E nevoie ca şi Mircea Geoană să accepte decizia partidului. Până acum, nu a acceptat şi pentru asta situaţia sa va fi analizată de Comisia de Integritate. (…) Probabil, dacă nu va accepta înlocuirea, Mircea Geoană va rămâne în funcţia de preşedinte al Senatului, dar cu sprijinul PDL, nu cu sprijinul PSD”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: