AGERPRES:PENSIONARII IES IN STRADA DATORITA INGHETARII PENSIILOR!

18 nov.

Nemulţumiţi de decizia guvernului de a nu va majora pensiile în 2012
Pensionarii ies în stradă.

Pensionarii vor participa, în perioada următoare, la mitinguri de protest organizate în faţa Guvernului, Preşedinţiei şi Prefecturilor din ţară, principala nemulţumire vizând decizia guvernului de a nu majora pensiile de la 1 ianuarie 2012, aşa cum este stipulat în Legea 263/2010, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, potrivit Agerpres.

„Pe lângă faptul că pensiile au fost îngheţate în ultimii doi ani, în 2011 s-a decis chiar şi diminuarea lor cu 5,5%. În paralel, preţurile au crescut în medie cu 10 – 15%, iar din acest motiv, pensionarii se află acum într-o situaţie deosebit de dificilă. Nu trebuie să uităm faptul că sezonul rece a început deja, iar scumpirea energiei termice a dublat sau chiar a triplat facturile la încălzire. În aceste condiţii, nu este exclus ca în această iarnă să crească mortalitatea şi morbiditatea în rândul persoanelor în vârstă, care nu mai au cu ce să-şi plătească întreţinerea”, a spus Dumitru Cojanu.

Acesta a precizat că în ultimele luni a depus numeroase memorii de protest atât la preşedinţie, cât şi la guvern, cerând în paralel o întrevedere cu prim ministrul Emil Boc.

„Suntem profund indignaţi de refuzul constant al premierului Emil Boc de a ne acorda câteva minute din timpul dumnealui pentru a ne asculta nemulţumirile şi, eventual, pentru a găsi o soluţie la problemele cu care ne confruntăm. Refuzul domniei sale ne-a îndârjit însă şi mai mult, iar în săptămânile următoare vom stabili, împreună cu celelalte federaţii ale pensionarilor din România, calendarul viitoarelor acţiuni de proteste”, a mai spus preşedintele Federaţiei Naţionale „Unirea”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: