LOCOTENENTUL LUI BASESCU,”ANALISTUL BASESCIAN”,COZMIN GUSA ACTIONAR LA REALITATEA TV SI OTV!

28 nov.

Cozmin Gușă susține că a devenit acţionar la Realitatea TV și OTV

Într-un talk-show la unul dintre posturile tv arondate Puterii, Cozmin Gușă a declarat că deține 20% din acțiunile Realitatea TV și 20% din acțiunile OTV. Gușă a menționat că vrea să reactiveze ziarele Ziua și Gardianul.

INSOMAR una din principalele ținte

„La trustul Realitatea Media avem o participare undeva în jurul a 20%. Avem și 20% din OTV, plus alte licențe de radio și televiziune din țară care așteaptă să fie reactivate cum ar fi Ziua, sau Gardianul. (…) Am cumpărat acționarul majoritar de la PetromService și împreună cu un partener de-al meu, Maricel Păcuraru, printr-un SRL românesc, în care eu sunt acționar 50% și Maricel 50%, eu admistrator unic, am cumpărat acea societate cipriotă (Elbahold – n.a) care deține 55% din PetromService și în consecință suntem patronii PetromService din această lună”.

Cozmin Gușă a declarat că PSV Company, fosta PetromService, adică unde este el acum patron s-a constituit deja parte în dosarul în care s-a cerut arestarea „lotului Vîntu”, pentru recuperarea prejudiciului, estimat la peste 83 de milioane de euro. Gușă nu a făcut însă nicio precizare în privința sumei cu care a fost achiziționat PSV Company, societate aflată în insolvență la momentul tranzacției.

În respectiva emisiune televizată, Gușă a mai precizat că prin achiziția făcută este și patronul firmei de sondaje publice, INSOMAR și că dorește să o reactiveze cât mai repede.

Ce spun datele oficiale

Conform celor mai recente documente ale CNA, citate de site-ul Pagina de Media, structura acționariatului societății Realitatea Media, cea care deține postul Realitatea TV este următoarea:

Bluelink Comunicazione Limited: 86,5%
Sindicatul Național Petrom-Energie: 5,4%
PSV Company: 7,5%
Liviu Luca: 0.000000139 %
Toroipan Gheorghe Cristian: 0.000000139 %
Luha Eugen Gheorghe: 0.000000139 %
Global Video Media: 0.507001207 %

La acționarul majoritar – Bluelink Comunicazione Limited – Elan Schwartzenberg are, conform propriilor declarații, 92% din acțiuni.

Ce a făcut Gușă în ultimii 15 ani

În 1996, Cozmin Gușă era redactor șef-adjunct al cotidianului clujean, Mesagerul Transilvan, dar nu avea un rol de primă mână în respectiva publicație. În 1997 dă o „lovitură de redacție”, îi elimină pe director și pe redactorul șef și devine numărul unu în ziar. Îi schimbă numele în „Știrea”, dar numele nou nu prinde și ziarul alunecă rău de tot pe topogan. În același an obține o bursă în SUA, și se întoarce în 1998 direct într-un post de conducere în trustul de presă al lui Dan Voiculescu. După trei ani, în 2001 sare în barca PSD unde devine secretar general al partidului condus de Adrian Năstase. În 2003, cu un an înaintea alegerilor, pleacă din PSD și ajunge mâna stângă a lui Traian Băsescu în PD. În campania electorală pentru parlamentare și prezidențiale din 2004, este alături de Vasile Blaga locotenent al lui Traian Băsescu. Imediat după alegeri, este numit șef a deputaților Alianței DA. În ziua alegerii președintelui Camerei Deputaților, Gușă este cel care decide părăsirea sălii de către deputații PNL și PD, din cauză că deputații PSD nu respectau normele scutinului secret, votând la vedere. (Foarte multe voci din PNL, dar și din PD au criticat decizia lui Gușă, susținînd că prin ieșirea din plen a sabotat alegerea ca președinte al Camerei a liberalei Mona Muscă.

Cei care l-au acuzat au venit cu argumentul obținerii unor aranjării unor voturi din zona PRM, fapt ce ar fi permis alegerea Monei Muscă, indiferent de ce ar fi făcut cei din PSD. Ulterior, mai mulți PRM-iști au recunoscut că ar fi urmat să voteze candidate liberală). În primele zile ale anului 2005, Guță împreună cu câțiva deputați din noul val al PD, intră în conflict cu conducerea partidului din cauză că nu i s-a acceptat candidatura la șefia deputaților PD. Părăsește PD și formează alături de deputații Lavinia Șandru și Aurelian Pavelescu (amândoi tot ex PD) o formațiune politică nouă, PIN (fără rezonanță și rezultate în următoarele alegeri – n.a.). Deși se declară adversar pe față al lui Traian Băsescu, în 2007, în două conferințe de presă ținute la Camera Deputaților, prestează ca un adevărat avocat al președintelui. În 2009 devine mai consilier al prezidențiabilului Mircea Geoană. În 2010 și 2011, Gușă s-a dedicat afacerilor și a pozat în analist politic.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.