DEUTSCHE WELLE: ROMANIA SI BULGARIA DUPA 5 ANI SUNT O DECEPTIE PENTRU U.E.!

2 ian.

Deutsche Welle: Rapoartele critice ale UE nu au dus la o schimbare vizibilă în România și Bulgaria.

Atunci când Bulgaria şi România au aderat la Uniunea Europeană în urmă cu cinci ani, cele două ţări au intrat pe un tărâm de pace, bunăstare, securitate şi stabilitate. Astăzi, cei mai noi membri ai UE sunt dezamăgiţi, comentează Deutsche Welle în ediţia de duminică.

Aderarea la UE nu mai pare a fi o garanţie pentru o viaţă mai bună. Chiar şi astăzi există membri ai Parlamentului European care spun că Bulgaria şi România nu au fost pregătite pentru a fi membre ale UE, scrie publicaţia menţionată.

Pentru a le permite celor două ţări să adere la UE, Bruxellesul a stabilit standarde speciale pentru cele opt milioane de bulgari şi 22 de milioane de români. Ambele ţări sunt în continuare supuse unor controale speciale. Cu toate acestea, rapoartele critice ale UE privind politica locală, precum şi reţinerea de fonduri nu au condus la o schimbare vizibilă, potrivit DW. Din nou, României nu i se va permite să primească de la Bruxelles cele 19 miliarde de euro la care are dreptul până în anul 2013, comentează publicaţia, citată de Agerpres.

Fostul premier român Adrian Năstase, care a supervizat negocierile de aderare ale ţării sale în 2004, nu dă vina pe UE, scrie publicația. El a declarat că a depus eforturi politice extraordinare pentru a scoate ţara din zona-tampon dintre UE şi Rusia. Potrivit lui Năstase, România, din motive strategice, a făcut campanie mai intensă pentru a deveni membră a UE decât ar fi vrut probabil UE.

Cei mai mulţi dintre politicienii din România sunt convinşi că UE ar fi incompletă fără sud-estul Europei. Potrivit europarlamentarului Cristian Preda, membru al Partidului Democrat Liberal de guvernământ, o Uniune Europeană cu ţări ex-comuniste, dar fără România şi Bulgaria ar fi de neimaginat, mai scrie publicația.

Cu toate acestea, Preda nu poate spune dacă discrepanţa dintre condiţiile de trai din România şi restul UE este rezultatul unei anumite mentalităţi naţionale sau al unei lipse de voinţă politică. El spune că dezvoltarea societăţii şi politica sunt strâns legate.

„De aceea este atât de greu de prezis când România va atinge în cele din urmă standardele UE în toate domeniile”, a spus Preda.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: