AFACEREA”TAXI LA AEROPORTUL OTOPENI”-5 MILIOANE DE EUROI/AN!

5 ian.

Afacerea „taxi la aeroportul Otopeni”. Bătăi pentru o sumă imensă: comenzi de 5 milioane de euro pe an.

Taximetriştii cu autorizaţie pentru a opera pe Aeroportul Otopeni şi cei care nu au o astfel de autorizaţie s-au încăierat miercuri pe aeroportul Otopeni din Capitală. S-a ajuns chiar la împuşcături. Aeroportul Otopeni este un rai al taximetriştilor, comenzile anuale fiind de circa 5 milioane de euro. Cursele bănoase sunt cele care îi atrag pe taximetrişii fără autorizaţie pe Otopeni, iar cei care au permis îşi apără „teritoriul” cu pumnii.

Între 2004 şi 2009, o singură firmă de taxiuri avea acces în aeroporul Otopeni. Aceasta era Fly Taxi, dreptul fiind obţinut în urma unui contract controversat încheiat cu Ministerul Transporturilor.

La sfârşitul lui 2009, s-a organizat o licitaţie pentru cei care doreau să aibă drept de acces în aeroportul Otopeni. În urma acesteia, 193 de maşini de la 13 societăţi şi 57 de persoane fizice autorizate au primit permise pentru transportul clienţilor de la aeroport.

Cei care au primit permise au fost obligaţi să nu refuze niciun client, indiferent de distanţă, şi să nu intre în terminale pentru a aborda clienţi. Maşinile care au dreptul de a intra în aeroport trebuie să aibă pe portierele laterale un autocolant de culoare neagră cu înscrisul „AEROPORT” şi sigla aeroportului. Totuşi, nici această licitaţie nu a fost lipsită de controverse, numeroase firme de taximetrie reclamând modul în care a fost organizată.

Potrivit unui articol din Ziarul Financiar, miza pentru aceste licitaţii este una enormă. Valoarea comenzilor efectuate într-un an de pasagerii de pe Otopeni atingea 5 milioane de euro, la nivelul anului 2009.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.