NATIONAL REVIEW: IRANUL ANUNTA EXERCITIUL „MARELE PROFET”!

6 ian.

Iranul anunţă exerciţiul „Marele Profet”
SUA vor participa la cele mai mari exerciţii militare din Israel.

Israelul va desfăţura cele mai importante exerciţii de apărare antirachetă din istoria sa în primăvara lui 2012, iar la acestea vor participa câteva mii de militari americani. La finalul lunii decembrie, generalul american Frank Gorenc, comandantul US Third Air Force, cu cartierul general în Germania, a fost în Israel pentru a stabili detaliile exerciţiului.

Tema exerciţiului israelian este interoperabilitatea cu trupele americane şi cu Comandamentul militar american de la Stuttgart în cazul unui război de amploare în Orientul Mijlociu. Trupele americane vor aduce in Israel sistemele antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) şi Aegis, care vor coopera cu sistemele Patriot, Arrow şi Iron Dome deţinute de Israel.

Acesta a fost contextul în care Iranul a desfăşurat exerciţiile militare de la începutul acestui an în Golful Persic şi a ameninţat că va închide strâmtoarea Ormuz, prin care tranzitează o treime din petrolul necesr pe plan mondial.

Vineri, agenţia iraniană Fars a informat că Republica Islamică pregăteşte noi exerciţii militare în Golf. Comandantul naval al Gărzilor Revoluţionare, amiralul Ali Fadavi, a anunţat că noile exerciţii, „Marele Profet”, vor fi „diferite” de cele care s-au încheiat marţi.

„Este adevărat că, dacă Iranul doreşte să închidă strâmtoarea Ormuz, armata sa nu va putea face faţă confruntării cu Flota a V-a a SUA. Totuşi, Iranul are trei submarine de clasă Kilo şi mai multe nave de atac. Nu există o limită a pagubelor pe care un inamic inteligent le poate provoca cu acest arsenal. Spre exemplu, în exerciţiile Millennium Challenge din 2002, generalul Paul Van Riper, care a jucat rolul comandantului iranian, a produs pagube atât de mari Statelor Unite, încât exerciţiul a trebuit oprit şi reluat abia după „readucerea” de pe fundul mării a navelor americane”, scrie profesorul de studii strategice Jim Lacey, citat de National Review.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: