TROIAN MARONOVICI BASESCU AR TREBUI SA COVOACE CSAT:STAREA DE URGENTA STA IN PIXUL LUI!

13 feb.

Starea de urgenţă stă în pixul lui Băsescu

În Vrancea s-a anunţat stare de urgenţă, dar ar putea fi şi alte zone ale ţării care ar putea avea nevoie de această avertizare. Starea de urgenţă, aceasta se instituie prin decret prezidenţial, fie că este vorba despre întregul teritoriul al ţării sau doar despre anumite zone, decret care trebuie contrasemnat de către premier şi publicat în Monitorul Oficial.

basescu-semneazaO stare de urgenţă poate fi instituită pentru cel mult 30 de zile. Preşedintele trebuie să solicite apoi Parlamentului, în termen de cel mult cinci zile de la instituirea stării de urgenţă, aprobarea măsurilor propuse.

Starea de urgenţă poate fi instituită în cazul unor ameninţări reale la securitatea naţională şi pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor unor dezastre, conform OUG 1/21 ianuarie 1999, modificată şi completată ulterior prin legea 453/2004. Ea dă dreptul autorităţilor, printre altele, să închidă graniţele, în întregime sau doar la extremitatea zonelor în această stare, să efectueze controale asupra unor persoane sau locuri, când acestea se impun şi să suspende temporar apariţia sau difuzarea unor publicaţii ori a unor emisiuni ale posturilor de radio sau de televiziune.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.