ANDREI AUREL POPA BEIZADEAUA SEFULUI AVAS A FOST CONDAMNAT LA 3 ANI SI 6 LUNI PENTRU RECIDIVA LA CONSUM DE DROGURI!

18 feb.

Unii nu au bani de mâncare, iar alții au în plus și de droguri
Beizadeaua preşedintelui AVAS închisă pentru că nu putea sta departe de droguri.

Dependent de droguri şi cu potenţial criminogen relativ ridicat, aşa este văzut de judecători, fiul şefului Autorităţii pentru valorificarea Activelor Statului.

Andrei Aurel Popa, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare după ce a recidivat şi a fost prins în flagrant delict cu aproape 200 de grame de cannabis asupra sa. Judecătorii au motivat că numai aşa îi pot da o lecţie, având în vedere că tânărul a mai fost condamnat pentru trafic şi deţinere de droguri.

Fiul şefului AVAS fusese eliberat condiţionat. Printre obligaţiile impuse de instanţă s-a numărat şi aceea de a sta departe de droguri. Tentaţia a fost, însă, prea mare pentru tânăr. Judecătorii nu au văzut cu ochi buni slăbiciunea lui Andrei Aurel Popa.

„Perseverând în activitatea infracţională într-un interval în care trebuia să demonstreze că nu este necesar să fie privat de libertate, Andrei Aurel Popa a demonstrat că se impune aplicarea unei pedepse cu executare în regim de detenţie. Numai aşa se poate realiza scopul educativ, coercitiv şi preventiv al procesului penal”, scrie în motivarea dată de judecători.
Procurorii l-au acuzat pe fiul şefului avas şi de trafic de droguri, deoarece cantitatea de 200 de grame de canabis găsită asupra sa era prea mare. Judecătorii au respins aceste acuzaţii din lipsă de probe, dar nu crezut nici IPOTEyA tânărului, că voia să-şi facă ceai şi prăjituri cu canabis!

Magistraţii au reţinut faptul că tânărul s-a specializat în comiterea unor acte antisociale, pentru că a mai fost condamnat în anul 2008 pentru trafic şi deţinere ilegală de droguri de mare risc.”În aplicarea sancţiunii pentru deţinere ilegală de droguri în scopul consumului propriu, problema fundamentală a legii penale este să facă distincţie între un consumator de ocazie şi un dependent de droguri care consumă în mod obişnuit astfel de substanţe, deoarece un consumator dependent este considerat mai mult un bolnav decât un delincvent”, mai spun magistraţii.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: