GAZETARUL BOGDAN CHIREAC I-A DAT REPLICA RROMULUI SEBASTIAN LAZAROIU DI’COMANESTI:IN LEGATURA CU MAFIA BASESCU!

23 feb.

Lăzăroiu, atac la Chirieac: purtătorul de cuvânt al mafiei fondurilor europene.
Bogdan Chireac i-a dat replica lui Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi ex-ministru al muncii, Sebastian Lăzăroiu, a denunţat, miercuri, la România TV, presiuni foarte mari din partea unei „mafii transpartinice interesate de accesul la fondurile europene” pentru numirea şefului Autorităţii de Management pentru POSDRU. Lăzăroiu l-a atacat pe jurnalistul Bogdan Chirieac, acum la dcnews, acuzându-l că ar fi fost „purtătorul de cuvânt” al acelei mafii. Chireac i-a replicat ironic.

În prezent director al unui post de televiziune ce se anunţă băsist, Lăzăroiu a contracarat, la RTV, acuzaţiile potrivit cărora ar fi numit-o pe Carmen Ionel la şefia Agenţiei de Monitorizare a Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Doamnei Ionel acum i se reproşează este de vină pentru decizia Comisiei Europene de amânare a plăţilor către România.

„Doamna Ionel era interimar când am ajuns eu la Ministerul Muncii. Am fost obligat de lege să organizez concurs pentru post, iar dumneaei a câştigat”, a explicat fostul ministru al muncii. Sebastian Lăzăroiu a insistat asupra faptului că directoarea ar fi câştigat concursul în mod corect şi că ar fi avut recomandări foarte bune din partea reprezentanţilor Comisiei Europene.

La mai binede jumătate de an după ce a fost demis de Boc din fruntea ministerului, Lăzăroiu s-a pornit pe dezvăluiri:”Nu vă imaginaţi ce presiuni au fost pentru acest concurs. E o mafie transpartinică a fondurilor europene şi au fost multe presiuni să-şi bage candidaţi, să câştige unul, altul”.

Fostul ministru susţine că că nu ar fi cedat acestor presiuni care au venit şi prin intermediul unora din presă:

„În perioada respectivă, am văzut un domn pe care îl văd şi acuma care spune „Lăzăroiu a numit o incompetentă acolo, nu ştiu ce…” Atunci când l-am văzut, ştiind ce presiuni au fost acolo din partea acestei mafii, mi-am dat seama că domnul Chirieac a fost chiar purtătorul de cuvânt al celor care voiau să pună pe altcineva”.

În opinia lui Lăzăroiu, „sunt interese din toate părţile: şi din politică, şi din zona sindicală, şi din cea patronală; toţi au interese acolo. Există o clică d-asta care încearcă să-şi pună oamenii”.

Chirieac: Nu am ucis Marea Moartă

Bogdan Chirieac a răspuns, la România TV, acuzaţiilor: „Am reuşit, graţie acestei „mafii”, să o schimb pe doamna care a blocat 3,5 miliarde de euro pentru România. Această doamnă se numeşte Carmen Ionel şi a fost numită de Sebastian Lăzăroiu, fostul ministru al Muncii, dat afară chiar de partidul care l-a numit. Pe acestă doamnă am reuşit să o schimb abia acum, din nefericire, pentru că România a pierdut 3,5 miliarde de euro. Ea este doamna care trebuia să discute cu Bruxelles-ul. (…) Nu pot răspunde la acuzaţii de genul, „Chirieac a ucis Marea Moartă”. Poate că noi, poporul român, astăzi când vorbim, suntem consideraţi de cei de la PDL o mafie. Este o declaraţie iresponsabilă din partea lui Sebastian Lăzăroiu. Rezultatul este unul singur. UE, altă mafie, a blocat 3,5 miliarde de euro, fapt care s-a petrecut în urma felului în care s-a condus POSDRU şi Ministerul Muncii de către Sebastian Lăzăroiu şi de Carmen Ionel”.

Trecut

Numele lui Bogdan Chrieac a apărut în mai multe scandaluri.

Unul dintre acestea se referea la dubla calitate a lui Chireac, văzută de unii ca o incompatibilitate, la un moment dat: de jurnalist la un cotidian central şi de furnizor de echipamente israeliene de telecomunicaţii pentru serviciile speciale din România, cum ar fi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Tot numele lui Chireac a apărut, alături de cel al lui Sorin Roşca Stănescu, în scandalul în care convorbirile celor doi cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, erau interceptate. Din acestea ar fi reieşit atunci că cei doi ar fi exercitat presiuni asupra oficialului ANI pentru a obţine date compromiţătoare bune de utilizat în campania electorală prezidenţială trecută.

O relaţie profesională, din postura de consultant de comunicare/imagine pentru ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, l-a adus pe Chireac în centrul unui alt scandal.

Tot legat Elena Udrea este şi unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri în care a fost implicat numele lui Chireac: cel a interceptării convorbirilor telefonice dintre soţul doamnei Udrea, Dorin Cocoş şi jurnalist:

INTERCEPTĂRI Dorin Cocoş-Bogdan Chiriac (partea I)

20 iunie 2008, ora 17.43

Dorin Cocoş: Băi comunistule mic!
Bogdan Chirieac: Banditule, mic şi frumos, ce faci, măi borfaşule simpatic?
Dorin Cocoş: Ce să fac, mă, uite mă bucur că a ieşit domnu’ Oprescu (n.r. Sorin Oprescu ales primar al Capitalei la 15 iulie 2008), băga-ia-i p… în gură să-i bagi!
Bogdan Chirieac: E pe sufletul meu!
Dorin Cocoş: Au f…-te-n gură şi pe tine şi pe el! Ce faci?
Bogdan Chirieac: Golgorine, zilele trecute am primit o citaţie, să mă prezint la Parchet în calitate de martor.
Dorin Cocoş: Da’ ce p… mea ai făcut?
Bogdan Chirieac: Şi am sunat-o şi pe tanti-ta ministru (n.r. Elena Udrea), dar p…, aia e în politică, băga-mi-aş p…
Dorin Cocoş: Aşa!
Bogdan Chirieac: Deci…
Dorin Cocoş: Dar ce ai făcut, mă nenorocitule, ai furat ceva de te-a prins?
Bogdan Chirieac: Stai, mă, stai! Pe citaţie scria SNN Nuclear Eletrica.
Dorin Cocoş: Alo.
Bogdan Chirieac: Alo. (n.r. discuţia se înterupe)

20 iunie 2008, ora 17.44

Bogdan Chirieac: După care, că nu te sunam, mi se rupea p… de chestia asta, mă întreabă, zice: „Îl cunoşti pe Dorin Cocoş?” Zic: „Domnule, din meseria mea, da!”
Dorin Cocoş: Şi n-ai zis, p… mea, mă cunoaşte din ’79!
Bogdan Chirieac: Zic: „Am făcut armata cu borfaşul ăla, cum să spun”.
Dorin Cocoş: Da, da!
Bogdan Chirieac: Mă ştiu cu el de 28 de ani!
Dorin Cocoş: Dar ce treabă am eu cu Nuclear Electrica, că aici e problema?
Bogdan Chirieac: Băi, mânca-ţi-aş, stai să-ţi spun, tot de la nentu’ Băsescu e toată chestia.
Dorin Cocoş: Dute-n p… mea, dacă începi cu astea.
Bogdan Chirieac: Dute-n p… mea, iarăşi am vorbit la televizor, s-a enervat şi acum mi-a trântit Parchetul pe cap.
Dorin Cocoş: Băi, dacă începi cu de-astea, f…te-n gură să te f…, îţi închid şi eu telefonul, dacă te iei de preşedinte, fir-ai al dracu’!
Bogdan Chirieac: Du-te mă în p… mea, Nastasiu (n.r. Ciprian Nastasiu- procurorul care instrumenta dosarul) nu-i omul lui Băsescu? Lasă-mă în p… mea, măi Golgorane, nu mai veni…
Dorin Cocoş: Băi prostule, nu e, bă, nu ştii ce vorbeşti!
Bogdan Chirieac: E băiat simpatic eu nu ştiu ce găsesşte el la Băsescu?
Dorin Cocoş: Du-te dracu’ de prost! Hai, zi înainte!
Bogdan Chirieac: Şi zice „Pe doamna Udrea o cunoaşteţi?”
Dorin Cocoş: Păi nu i-ai zis: „Domnule e nevasta lu’ fraieru’ ăla!”
Bogdan Chirieac: Zic: „Domnule, dacă pe Cocoş nu e o mândrie să-l cunoşti, pe doamna chiar e”.
Dorin Cocoş: F…te-n gură, ce-ai zis mă porcule?
Bogdan Chirieac: Nu, mă, am zis: Domnule, am discutat, îi cunosc pe amândoi”.
Dorin Cocoş: Aşa.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: