PROCURORUL CEAUSIST MONICA MACOVEI:UDMR INGREUNEAZA ADERAREA ROMANIEI LA SCHENGEN!

24 feb.

Macovei: UDMR pare a trăda interesul ţării de a fi un stat de drept.

Monica Macovei critică unele modificări ale parlamentarilor UDMR prin care încearcă să creeze un statut special pentru parlamentari în chestiuni legate de Codul Penal şi spune că are impresia că Uniunea trădează interesul României de a fi un stat de drept.

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei notează, pe blogul personal, că UDMR îngreunează aderarea României la spaţiul Schengen, prin propunerile depuse la Parlament de modificare a Codului Penal, astfel încât demnitarii să nu mai poată fi anchetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

„Suntem pe ultima sută de metri pentru a convinge Europa că anticorupţia funcţionează în România, mai ales la nivel înalt, adică al politicienilor. DNA, DIICOT şi ANI îşi fac datoria, anchetează, verifică, trimit în judecată politicieni, iar judecătorii au început să dea pedepse pe măsura faptelor. Doi parlamentari UDMR (şi cine o mai fi în spatele lor) pun însă piedici grosolane, care ne pot costa pe toţi cei care vrem în Schengen şi care vrem să trăim într-o ţară normală, a noastră şi nu a «lor», în care, dacă avem corupţie politică, să avem şi politicieni la închisoare (desigur, prin judecăţi drepte, rapide şi pe bază de probe)”, susţine Monica Macovei.

Macovei notează, că un reprezentant al UDMR a spus, într-o emisiune televizată, că „luarea de mită nu poate fi comisă de un parlamentar”.

„Ba da, şi parlamentarii pot lua mită sau comite trafic de influenţă, pentru a modifica legi, a angaja persoane, a «rezolva contracte» şi multe altele. Oricine exercită puterea publică poate lua sau da mită, poate face trafic de influenţă, asta de când lumea”, subliniază Monica Macovei.

Aceasta precizează că deputatul Marton Arpad a propus eliminarea din definiţia „funcţionarului public” a persoanelor care „exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură”, adică eliminarea art. 175 litera b din noul Cod Penal.

„Aceştia ar fi mai presus de lege, violând egalitatea în faţa legii. Reamintesc că una din cerinţele intrării României în UE a fost lupta împotriva corupţiei politice; să ştie şi UDMR, corupţia politică este corupţia comisă de politicieni”, a punctat Monica Macovei.

Vicepreşedintele PDL menţionează că a doua propunere aparţine deputatului Mate Andras- Levente, care doreşte ca infracţiunea de „conflict de interese” să fie de facto dezincriminată.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: