DUMINICA IN COLEGIUL DIRECTOR PD-L:BLEJNAR SI DUTA OUT!

2 mart.

Blejnar și Duță, out! Decizia va fi anunțată la Colegiul Director PDL, duminică.

Informația obținută din surse guvernamentale de DeCe News, potrivit căreia Sorin Blejnar își face bagajele ca să plece de la șefia ANAF, ne-a fost confirmată și din surse PDL. De fapt, liderii partidului i-au cerut lui Mihai Răzvan Ungureanu să găsească un înlocuitor pentru Blejnar, ca și pentru președintele CNAS, Lucian Duță.

La ședința Colegiului Director Național de duminică, de la Palatul Parlamentului, conducerea centrală a PDL va propune înlocuirea celor doi, pentru eficientizarea activității celor două structuri. Premierul a fost consultat, pentru că trebuie să numească doi tehnocrați la șefia ANAF și CNAS, care însă vor primi sprijinul partidului. Cele două posturi revin PDL, conform algoritmului de guvernare. Decizia se va lua, formal, duminică, pentru că la conducerea ANAF a fost pus un om recomandat de organizația Arad, condusă de Gheorghe Falcă, iar la CNAS un om apropiat lui Adriean Videanu. După ce vor fi consultate structurile partidului care i-au susținut pe cei doi, se va face anunțul înlocuirii. Premierul a început să verifice dosarele potențialilor candidați, pregătind schimbarea, iar persoane din aparatul guvernamental care știau de această mișcare ne-au informat în cursul după amiezii de joi.

Cel mai probabil, Blejnar va fi înlocuit cu Mihai Gogancea Vătășoiu, vicepreședinte ANAF, responsabil cu Departamentul de Administrare a Veniturilor Bugetare. Teoretic, ar fi promovat un tehnocrat din sistem, care ar satisface și nevoia PDL de a se distanța de imaginea negativă a lui Blejnar și nevoia de imagine a premierului, care își alcătuiește propria echipă.

La CNAS se caută încă un succesor pentru Lucian Duță.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: