TRAIAN BAASESCU DECLARA”RAZBOI”OLANDEI CARE I-A CERUT DEMISIA PRIN PARTIDUL „EXTREMIST!”

2 mart.

„Olanda poate să spună ce vrea ea, nu cerem Olandei un cec în alb. Ce cerem Olandei este să respecte Tratatul de aderare”, a spus Băsescu.Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că în Consiliul European i-a cerut preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, adoptarea de către PE a unei rezoluţii „extrem de severe legate de PVV olandez”.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că a cerut preşedintelui PE adoptarea unei rezoluţii extrem de severe privind PVV.

„Preşedintele Schultz a fost foarte dur şi în Consiliu acum legat de Olanda, nu numai public. A avut şi declaraţii publice. Vă pot spune că în Consiliu, profitând de prezenţa preşedintelui Schultz, eu am atenţionat că este extrem de important ca pe 13 martie, când se va dezbate cazul site-ului unui partid alfat la guvernare în Olanda, Parlamentul European să aibă o rezoluţie extrem de severă, pentru că altfel, ocazionat de măsurile de austeritate abordate de mai toate ţările, riscăm să încurajăm avansul partidelor extremiste în guvernele UE şi dacă vor mai fi câteva guverne cu partide ca PVV-ul din Olanda, ne întrebăm ce se mai alege din Uniunea Europeană. De aceea am cerut în Consiliu preşedintelui Parlamentului European să se încerece adoptarea unei rezoluţii extrem de severe legate de PVV-ul olandez”, a spus Băsescu.
Traian Băsescu a declarat, vineri, după semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală din UE, că cele 25 de state semnatare ale documentului împart de bună voie controlul naţional pe buget şi fiscalitate cu Comisia Europeană. Cât despre aderarea țării noastre la Schengen, șeful statului a spus că Olanda „face un abuz fără limite la adresa României”.

„Este clar că, de bună voie, cele 25 de state semnatare împart controlul naţional pe buget şi fiscalitate cu Comisia Europeană, care îşi face rolul de jandarm al respectării elementelor tratatului”, a spus Traian Băsescu, în conferinţa de presă susţinută la finalul Consiliului European de primăvară de la Bruxelles.

„În ceea ce priveşte tratatul, aş spune că stabileşte un nou pas, extrem de important în ceea ce priveşte integrarea politicilor economice. Acest proces se va realiza pe două căi, pe de o parte din creşterea gradului de armonizare politică la nivelul UE şi, poate mai important, creşterea controlului instituţiilor europene în privinţa coordonării politicilor naţionale în special al celor fiscal-bugetare”, a mai spus Băsescu.

Cu ocazia acestui Consiliu, s-au stabilit obiective ale strategiei UE 2020 şi s-au făcut analize ale programelor naţionale de reformă. ”Pentru anul 2012, direcţiile de acţiune sunt legate de 5 priorităţi: consolidarea fiscală, reluarea activităţii normale de creditare, promovarea creşterii economice şi a competivităţii, combaterea şomajului şi modernizarea administraţiei publice. România nu schimbă sistemul fiscal. Avem dreptul unui deficit structural de 0,7%, nu tăiem, nu schimbăm nimic, suntem în acel 0,7%”, a continuat șeful statului.

Potrivit lui Băsescu, ”avem pentru prima dată un termen de decizie în ceea ce priveşte intrarea României şi Bulgariei în Schengen. S-a stabilit că în luna septembrie se va lua o decizie. Îi cerem Olandei să respecte Tratatul de aderare. Olanda face un abuz fără limite la adresa unui stat membru UE”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: