BASESCU HUIDUIT IN PARLAMENT!

7 mart.

Discurs, în absența Opoziției
Traian Băsescu, huiduit în Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu se adresează Parlamentului. Opoziţia şi-a anunţat absenţa şi de la acest eveniment.

În timpul discursului preşedintelui, un grup de participanţi la şedinţa Parlamentului a început să scandeze „Demisia!”.

Principalele declarații:

Regret că Opoziţia nu este în Parlament.

Dacă avem un garant real al democraţiei în România, acesta este Parlamentul. (…) Cred că nu este cea mai bună soluţie să subminezi Parlamentul. Adresez Opoziţiei rugămintea de a reveni în Parlament ca să discutăm problemele existente

Mulţumesc Parlamentului că a fost de acord să mă adresez românilor de la tribună. Am cosiderat că se impunea o întâlnire a apreşedintelui cu Parlamentul

Este important să mă pronunţ asupra a ceea ce am făcut şi unde suntem şi ceea ce eu cred că ar trebui făcut. Ştim cu toţii că Guvernul şi Parlamentul au parcurs o perioadă extrem de dificilă în care s-a încercat stabilirea obiectivelor macroeconomice.

În 2009, România ajunsese în situaţia în care nu se mai putea împrumuta pe piaţă. (…) Vă mulţumesc că aţi acceptat cu costul popularităţii partidelor din arcul guvernamental să adoptaţi măsuri extrem de severe care au afectat cetăţenii României.

Dacă nu s-ar fi luat măsuri în 2010, România ajungea în situaţia Greciei.

Este adevărat că, la începutul anului 2011, o parte din sumele tăiate bugetarilor a fost restituită. Este o datorie a noastră să găsim soluţii pentru ca, în jurul datei de 1 iunie, să reîntregim salariile bugetarilor.

Dincolo de situaţia dificilă creată de criză, trebuie să vă mai mulţumesc încă o dată şi dumneavoastră şi domnului Emil Boc.

În ultimii doi ani, justiţia a devenit mai eficientă

Bacaluareatul de anul acesta a fost proba fundamentală e eşecului reformei din perioada 1997-2004. Implementarea noii legi a educaţiei este fundamentală pentru ca România să aibă o şansă.

Reorganizarea administrativă necesită un timp de tranziţie de patru ani. Propunerea mea este să adoptaţi în discuţii cu opoziţia reorganizarea administrativă a ţării. Nimeni nu poate convinge pe nimeni că o ţară organizată administrativ ca pe vremea comunismului mai poate răspunde necesităţilor de azi.

Voi încerca să pun referendumul din 2009 în practică. Cetăţenii au cerut Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Ştiu că va trebui făcut un efort cu Opoziţia, dar ţineţi cont că votul a fost de peste 80%. Este foarte greu să justifici existenţa a două Camere, când poporul este singurul suveran.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: