VALEA JIULUI IN FIERBERE:PESTE 5000 DE MINERI SCANDEAZA IMPOTRIVA CABINETULUI BASESCU 6 SI VOR BLOCA VALEA JIULUI!

7 mart.

Peste 5.000 de mineri din Valea Jiului scandează lozici împotriva Guvernului.

Peste 5.000 de mineri din Valea Jiului protestează pe străzile din localit[‘ile V[ii Jiului, scandând lozinci împotriva Guvernului. Minerii, majoritatea îmbrăcaţi în salopete, sunt de la toate cele şapte exploatări din Valea Jului, respectiv Lonea, Petrilea, Livezeni, Vulcan, Paroşeni, Lupeni şi Uricani. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului şi ameninţă că şi-au pierdut răbdarea. Manifestanţii sunt însoţiţi pe traseu de către jandarmi.

Înainte de a pleca în marş, ortacii au cântat imnul minerului în curtea CNH şi au ţinut un moment de reculegere pentru minerii care şi-au pierdut viaţa de-a lungul timpului în subteran, subliniind totodată că guvernanţii îşi amintesc de ei numai în momentul în care în minele din Valea Jiului se întâmplă tragedii, potrivit Mediafax.

La Ministrul Economiei în cursul dimineţii de miercuri au loc negocieri pentru preţul gigacaloriei pentru huila din Valea Jiului, plătită în luna februarie cu 75 de lei, pentru celelalte luni din 2012 trebuind negociat un nou preţ. În prezent, între CNH şi cele două termocentrale care cumpără huila nu există un contract pentru preţul gigacaloriei.

Pe de altă parte, miercuri la prânz reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei şi o delegaţie a minerilor formată din trei lideri de sindicat şi trei mineri vor pleca la Bucureşti pentru negocieri la Ministerul Economiei.

Peste 2.000 de mineri de la cele şapte expoatări din Valea Jiului s-au adunat, miercuri dimineaţă, în curtea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani, pentru a continua protestele declanşate cu trei zile în urmă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: