GRECIA ESTE SALVATA :A RATIFICAT IMPRUMUTUL PRIMIT DE LA UE!

21 mart.

Grecia a ratificat împrumutul primit de la UE.

Parlamentul grec a ratificat în noaptea de marţi spre miercuri cel de-al doilea plan european de ajutorare care prevede un împrumut în valoare de 130 de miliarde euro, plătit pe o perioadă până în 2015, pentru a evita falimentul ţării.

grecia euroTextul care parafează convenţia de împrumut cu zona euro a fost susţinut fără surprize de 213 deputaţi – socialişti şi conservatori – şi respins de 79 de parlamentari din rândul stângii comuniste, radicale şi al extremei-dreapta, a anunţat preşedintele de şedinţă la finalul unui vot nominal desfăşurat după miezul nopţii.

Această aprobare era considerată obţinută dinainte, ţinându-se cont de larga majoritate de care dispune printre cei 300 de parlamentari greci guvernul de tranziţie condus de Lucas Papademos, sprijinit de socialişti şi conservatori.

Mandatat pentru a pune în aplicare planul pregătit din luna octombrie de zona euro pentru a evita falimentul ţării, executivul de la Atena, desemnat în noiembrie după demisia premierului socialist Giorgos Papandreou, trebuie să organizeze alegeri anticipate, în principiu până la jumătatea lunii mai, a căror dată exactă va fi anunţată săptămâna viitoare.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: